Před víkendem jsem tu zase s jedním tipem na podzimní koláč, třeba ho někdo uvítá. A není jím nikdo menší než koláč plný sladkých hrušek na medem oslazeném těstě pod voňavou drobenkou. Ten podzim má vážně kliku, že rodí takové dobroty, jinak by mně teda sakramentsky štval. Ale déšť a pošmurno mu s miskou švestek, hrušek a dýní navrch dokážu odpustit :-)
Potřebovala jsem:
kelímek bílého jogurtu, kelímek kukuřičné mouky (joo ten prázdný od jogurtu), kelímek špaldové celozrnné mouky, kelímek bílé hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátového), 4 lžíce medu, 2 vejce, 30 g rozehřátého másla, trochu mléka na zředění, hrušky (asi 5 kousků, oloupaných, na kousky nakrájených)
ovesné vločky, asi 40 g másla a třtinový cukr na drobenku
Z všech ingrediencí jsem prostě jednoduše smíchala tekutější těsto, trochu doředěné mlékem. Vlila jsem ho na plech s pečicím papírem. Potom přišla vrstva hrušek a pak drobenky - ze změklého másla, cukru a jemných ovesných vloček vypracované. Pak jsem buchtu šoupla na 180° do vyhřáté trouby péct asi na půl hodinky.
Hezký čtvrtek! A já mažu balit, o víkendu mě totiž čeká výlet a už teď se nemůžu dočkat :-)
já kvůli tobě snad začnu fakt péct buchty, ty je vždycky uděláš z takových dobrých surovin, že mě to i přesvědčí, že to není zas taková prasárna a upéct bych to mohla:D
OdpovědětVymazattak to by mi bylo potěšením :-) taky mám pak hnedka lepší pocit, když jsem tam nenarvala tisíc blbostí, že je to zdravější - to bych ovšem nesměla sežrat hnedle několik řádků :-D
VymazatVypada uzasne a docela jednoduse:)
OdpovědětVymazata ve skutečnosti je to ještě jednodušší :-)
VymazatA o víkendu jí upeču. Vypadá totiž moc dobře! :)
OdpovědětVymazattak to mám radost :-) ať chutná :-)
Vymazatmiluju škořicovou drobenku!<3 musel být výborný!:)
OdpovědětVymazatvypadá lahodně, musím zkusit! :)
OdpovědětVymazatMňaam :D to musím vyzkoušet :) jen koupit hrušky
OdpovědětVymazatMiluju koláče s drobenkou! :)
OdpovědětVymazatTenhle musí chutnat také výborně:))
Mňam! Kandidát na víkendové pečení!:) Teri,jak velký jogurt jsi použila? Ráda bych to upekla na velký plech..
OdpovědětVymazatMalý, choceňský, myslím 125 ml nebo kolik to je - a bylo to taky na takový větší plech, ale mám ráda jen slaboučkou vrstvu těsta, pokud ho chceš vyšší, tak můžeš množství surovin na těsto zdvojnásobit :-)
Vymazatjááj ako vyzera užasne, už aj si ho idem napísať:)
OdpovědětVymazatJů receptík určitě zkusím :) užij si výlet!
OdpovědětVymazatDobrůtka :-)
OdpovědětVymazatMňam, škoda že nemáme kukuřičnou mouku :(
OdpovědětVymazat