čtvrtek 26. září 2013

Medový koláč z jogurtového těsta s hruškami a skořicovou drobenkou

Před víkendem jsem tu zase s jedním tipem na podzimní koláč, třeba ho někdo uvítá. A není jím nikdo menší než koláč plný sladkých hrušek na medem oslazeném těstě pod voňavou drobenkou. Ten podzim má vážně kliku, že rodí takové dobroty, jinak by mně teda sakramentsky štval. Ale déšť a pošmurno mu s miskou švestek, hrušek a dýní navrch dokážu odpustit :-)


Potřebovala jsem:

kelímek bílého jogurtu, kelímek kukuřičné mouky (joo ten prázdný od jogurtu), kelímek špaldové celozrnné mouky, kelímek bílé hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátového), 4 lžíce medu, 2 vejce, 30 g rozehřátého másla, trochu mléka na zředění, hrušky (asi 5 kousků, oloupaných, na kousky nakrájených)

ovesné vločky, asi 40 g másla a třtinový cukr na drobenku

Z všech ingrediencí jsem prostě jednoduše smíchala tekutější těsto, trochu doředěné mlékem. Vlila jsem ho na plech s pečicím papírem. Potom přišla vrstva hrušek a pak drobenky - ze změklého másla, cukru a jemných ovesných vloček vypracované. Pak jsem buchtu šoupla na 180° do vyhřáté trouby péct asi na půl hodinky.


Hezký čtvrtek! A já mažu balit, o víkendu mě totiž čeká výlet a už teď se nemůžu dočkat :-)

16 komentářů:

  1. já kvůli tobě snad začnu fakt péct buchty, ty je vždycky uděláš z takových dobrých surovin, že mě to i přesvědčí, že to není zas taková prasárna a upéct bych to mohla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to by mi bylo potěšením :-) taky mám pak hnedka lepší pocit, když jsem tam nenarvala tisíc blbostí, že je to zdravější - to bych ovšem nesměla sežrat hnedle několik řádků :-D

      Vymazat
  2. Vypada uzasne a docela jednoduse:)

    OdpovědětVymazat
  3. A o víkendu jí upeču. Vypadá totiž moc dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. miluju škořicovou drobenku!<3 musel být výborný!:)

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá lahodně, musím zkusit! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňaam :D to musím vyzkoušet :) jen koupit hrušky

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju koláče s drobenkou! :)
    Tenhle musí chutnat také výborně:))

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam! Kandidát na víkendové pečení!:) Teri,jak velký jogurt jsi použila? Ráda bych to upekla na velký plech..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malý, choceňský, myslím 125 ml nebo kolik to je - a bylo to taky na takový větší plech, ale mám ráda jen slaboučkou vrstvu těsta, pokud ho chceš vyšší, tak můžeš množství surovin na těsto zdvojnásobit :-)

      Vymazat
  9. jááj ako vyzera užasne, už aj si ho idem napísať:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jů receptík určitě zkusím :) užij si výlet!

    OdpovědětVymazat
  11. Mňam, škoda že nemáme kukuřičnou mouku :(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!