pondělí 16. září 2013

Kokosová rýže s restovanou zeleninou a tofu

V čase oběda za vámi s jedním takovým taky chvátám. Trochu si hraje na asijskou kuchyni, ale popravdě o té toho vím celkem kulový, takže by mě hanba fackovala, kdybych ho za ryze asijský vydávala. To jsem jen s pohledem na kokosové mléko ve špajzu dostala nápad uvařit v něm rýži a na pánev mezi tím nasázela vše, co mám tak ráda. 


Potřebovala jsem (2 větší porce):

200 g basmati rýže, 160 ml kokosového mléka, 300 ml vody, sůl
jarní cibulku, mrkev, sojovou omáčku (asi lžíci), půl balení uzeného tofu, 1 vejce, olivový olej

V hrnci jsem přivedla k varu vodu s kokosovým mlékem a pak vložila rýži, vařila jsem je spolu asi 15 minut, než se voda vypařila a občas jsem promíchala, aby se rýže nepřichytila ke dnu. Na vedlejší pánvi jsem na oleji orestovala jarní cibulku, pak i mrkev nakrájenou na nudličky. Ochutila jsem sojovou omáčkou a přidala i na drobno nakrájené tofu. Nakonec jsem zeleninu vyjmula a na stejné pánvi ještě osmahla vajíčké do konzistence hodně vysušených míchaných vajec. Pak všechno dohromady smíchala, dochutila solí a podávala.


A ve výsledku mi to prostě jen sakramenstky chutnalo, třeba by mohlo i Vám :-)

9 komentářů:

  1. Mmm, to vypadá vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. ooooo přivez mi to prosím v zavařovací sklenici! :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdepak, to by chtělo spíš nějaký pořádný český knedle, ne? :-D

      Vymazat
  3. Skvělý recept, opět. JAk ti to děláš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Ale věř mi, že mě to stojí někdy docela dost sil vymyslet něco nového :-D

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!