V čase oběda za vámi s jedním takovým taky chvátám. Trochu si hraje na asijskou kuchyni, ale popravdě o té toho vím celkem kulový, takže by mě hanba fackovala, kdybych ho za ryze asijský vydávala. To jsem jen s pohledem na kokosové mléko ve špajzu dostala nápad uvařit v něm rýži a na pánev mezi tím nasázela vše, co mám tak ráda.
200 g basmati rýže, 160 ml kokosového mléka, 300 ml vody, sůl
jarní cibulku, mrkev, sojovou omáčku (asi lžíci), půl balení uzeného tofu, 1 vejce, olivový olej
V hrnci jsem přivedla k varu vodu s kokosovým mlékem a pak vložila rýži, vařila jsem je spolu asi 15 minut, než se voda vypařila a občas jsem promíchala, aby se rýže nepřichytila ke dnu. Na vedlejší pánvi jsem na oleji orestovala jarní cibulku, pak i mrkev nakrájenou na nudličky. Ochutila jsem sojovou omáčkou a přidala i na drobno nakrájené tofu. Nakonec jsem zeleninu vyjmula a na stejné pánvi ještě osmahla vajíčké do konzistence hodně vysušených míchaných vajec. Pak všechno dohromady smíchala, dochutila solí a podávala.
A ve výsledku mi to prostě jen sakramenstky chutnalo, třeba by mohlo i Vám :-)
Mňam! :)
OdpovědětVymazatMmm, to vypadá vážně dobře :)
OdpovědětVymazatooooo přivez mi to prosím v zavařovací sklenici! :DD
OdpovědětVymazatkdepak, to by chtělo spíš nějaký pořádný český knedle, ne? :-D
VymazatTo vypadá hodně dobře! :)
OdpovědětVymazatSkvělý recept, opět. JAk ti to děláš?
OdpovědětVymazatDěkuju :-) Ale věř mi, že mě to stojí někdy docela dost sil vymyslet něco nového :-D
VymazatVypadá to moc dobře.
OdpovědětVymazat:)
vypadá to lahodně :)
OdpovědětVymazat