Likvidace obryň cuket ze záhonů pokračuje! A dnes kterak jsem ji šoupla do těsta na chleba. A musím říct že mu to jedině prospělo! Tak krásně vláčný chleba se mi už dlouho nepovedl. S křupavou kůrkou, vláčný uprostřed a měkoučký dlouho po upečení - pašáka pro Téru :-D A co mě vůbec nejvíc potěšilo - přítel ho s chutí taky zblajznul a dokonce si ho namazal i na druhý den ke svačině. A to se u takového odpůrce cuket počítá dvojnásob :-)
Potřebovala jsem:
500 g cukety, 250 g celozrnné špaldové mouky, 250 g bílé hladké mouky, půl balíčku čerstvého droždí, 120 ml vlažné vody, lžičku cukru, lžičku soli, dýňová semínka, sezamová semínka, pár plátků šunky
A další cuketový recept už na sebe určitě nenechá dlouho čekat. Taky je stále likvidujete? :-)
Téro, nechtěla bys zkusit jít do kváskovýho chleba? Kvásek se z kvasnicema nedá vůbec srovnávat. Je to sice po všech stranách náročnější, ale kváskovej chleba je pro člověka vůbec nejzdravější a nejlíp stravitelný pečivo. A ta chuť!
OdpovědětVymazatKdyby tě to zajímalo, mrkni na fb skupinu PečemPecen. Fakt to stojí za to!
No uvažuju o tom už dýl, mám pocit, že se na mě valí z hodně směrů, ale pořád se na to nějak necítím :-D Ale asi k němu postupně dojdu :-) Mrknu na to :-)
VymazatKdo jinej by se na to měl cítit, když ne ty ;-)
VymazatUž jsem jich dovedla zbabrat dost i s kvasnicema... Ale kdo se bojí, sere v síni, tak ho někdy prostě prubnout musím, no :-D
VymazatDala bych si hned. Ty jsi úžasně šikovná.
OdpovědětVymazatDěkuji, ale nepřechval mě :-)
Vymazatten vypadá krásně, šikovná pekařka Téra :D
OdpovědětVymazatAsi pošlu odkaz sestře, ať mi ho upeče až přijedu do Brna :D
tyhle vláčné chleby mám nejradši...no a jak je v tom cuketa, tak to je přímo pro mě:D
pěkně si dát na příjezd domů chleba se solí, to by se hodilo! :-D
Vymazatvypadá krásně a cuket se nám ze všech stran nahrnulo požehnaně, možná ho zítra prubnu:)))
OdpovědětVymazatJsme na tom podobně, už nevím, co vymýšlet dřív, ale stejně se mi po nich budu za chvíli stýskat. Tak dej vědět kdyžtak, jak se zadařilo, jsem zvědavá :-)
VymazatTerez chtěla bych se zeptat, kdepak si koupila tu formu na chleba a kolik tak stála??? Díky :)
OdpovědětVymazatByla jako dárek k nějakému časopisu, už nevím, jak se přesně jmenoval, Sladké pečení nebo tak nějak... Ale hádám, že v takových těch obchodech typu Orion je budou mít určitě nedraze :-) Tady jen tak co jsem namátkou našla jako první - http://www.zasilkovyobchod.cz/eshop-forma-na-chleb-26405.html
VymazatTak tohle je pecka! :-) Dala bych si ho hned, a ta šunka, ááá :-) JSi moc šikovná.
OdpovědětVymazatHned je práce ušetřená, když se nemusí dávat navrch, nebo si ji dát právě dvojnásob :-D
Vymazatcuketu mam, takze zkusim:)
OdpovědětVymazatdik za tip!
http://sienastyle.blogspot.it
Ať se povede! :-)
VymazatTen vypadá dobře :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné vynechání celozrnné mouky. Normálně je ve špazju stálicí, ovšem momentálně došly zásoby. :o)
OdpovědětVymazathttps://www.facebook.com/gardenandherbs/?fref=ts
Nevidim v tom problem :-)
VymazatTák chlebík jsem upekla, ale bohužel se moc nepovedl.
VymazatPekla jsem dvě hodiny a vevnitř stále působil syrově.
Netuším, kde by nastala chyba.
Ovšem nezanevřu nad ním a příště zkusím i celozrnnou moukou. :o)