Ještě než se nám ten rok definitivně přehoupne, mám tu jeden tip na rychlou, ale skvělou chuťovku přímo vybízející se k nakousnutí posledního večera v roce. Ale nemusí to být nutně na Silvestra, určitě budou chutnat i jakýkoli jiný libovolný den :-) Já je kupříkladu upekla dneska a už se nemůžu dočkat, až si k nim večer naliji skleničku vína, k ní to bude s tímhle parmezánovým chroupáním kombinace přímo královská. A možná si ji naliju už záhy a spořádám je bez otálení - voní to tu, že se dá jen těžko odolat... Protože transformovat skvělý sýr do sušenkové podoby nemůže být nikdy špatná volba, co myslíte? :-)
Potřebovala jsem (na dva plechy):
200 g celozrnné mouky (použila jsem půl na půl špaldovou a pšeničnou), 100 g jemně nastrouhaného parmezánu, 70 g másla (jen mírně povoleného), 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce lněných semínek, 3 lžíce vody (případně ještě trochu navíc podle konzistence těsta) + hrubozrnnou sůl a další semínka na posyp
Rukama jsem ze všech surovin vypracovala těsto - když bylo ještě sypké, kápla jsem ještě trošku vody. Pak jsem ho zamotala do fólie a uložila asi na půl hodinky do ledničky. Pak jsem ho vyválela na tenko a vykrajovala. Na plechu pak ještě posypala solí a semínky, zatlačila do těsta a dala péct na 180° asi na čtvrt hodinky.
A nejen já, ale i moji tři čuníci, co tak svorně jdou v řadě za sebou, Vám přejeme, ať šmakují. I když hádám, že budou :-)
To vypadá na super dobrotu. parmazán miluju:)
OdpovědětVymazatOoooo sem s těma čuníkama!
OdpovědětVymazatAsi je upeču, spolu s těma tvýma fešákama italskýma, nakonec totiž budeme s jinochem u nás doma v Brně, a do Rakouska mě odveze žlutý kočár až 2. ledna - protože "jak na Nový rok, tak po celý rok", a já ve Vídni celý rok být nemůžu :D
Vyzerajú skvelo! Ďalší recept do zbierky :)
OdpovědětVymazatTo vypadá na výbornou mňamku. Parmazán bych mohla pořád. :)
OdpovědětVymazatVypadají skvěle, hned bych si dala:-)
OdpovědětVymazat