A už tu zase prudí s tím zázvorem... A tentokrát jsem ho šoupla do sušenek. A že to jsou fešandy. Jak se hází trochu do oranžova. To víte, to ta mrkev - aneb když se mi v původních receptech zdá moc másla, tak tam krouhnu trochu zeleniny, to je jasný, že jo.
400 g mouky (půl na půl kukuřičnou s hladkou), 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky sušeného zázvoru, 1 lžičku skořice, 100 g medu, 50 g zlatého sirupu, 80 g másla, 2 menší mrkve, 1 vejce
Mouku jsem odvážila a promíchala se sodou a kořením. Potom jsem se vrhla na "mokrou" část přísad - povolené máslo jsem utřela s medem a sirupem, promíchala s vejcem a jemně nastrouhanou mrkví. Pak jsem přidala k mouce a vypracovala kompaktní těsto. Z něj už jsem jen pak tvarovala malé kuličky. Dala jsem je péct do trouby na 200° asi na čtvrt hodinky až dvacet minut. Nechala vychladnout a uložila do krabičky do chladu.
Já je pekla na mé nedávné návštěvování jako výslužku do krabičky, aby bylo co ke kafi. Ale vůbec bych jimi nepohrdla jako cukrovím. Kdyby ovšem ještě nějaké zbyly.... :-)
To je tak roztomilý překlep :-) Myslím, že nejlépe chutnají u závor.
OdpovědětVymazatJej, já jsem vrták :-)
OdpovědětVymazatNejsi vrták. To se přece stane
VymazatTerezko zrovna jdu dělat něco podobného z youtube :))
OdpovědětVymazatUž si asi hodinu říkám že jdu zadělat těsto :D !
http://www.youtube.com/watch?v=7CqT6KSkFtE
No jo, to je fakt podobné :) Taky ji sleduju, jen k tomuhle videu jsem se ještě nedostala :-)
Vymazat