neděle 23. března 2014

Bezva víkend v Jezerce


No já se zase jednou měla. Byl to báječný víkend. A o jedné z jeho částí Vám tu teď budu sálodlouze vyprávět. S přítelem jsme si jako prasata v žitě libovali v  kongresovém hotelu Jezerka. A že je opravdu o čem vyprávět. Hotel to je fakticky krásný. A veliký. Že jsme málem nadvakrát zabloudili než jsme se dopídili k recepci. Jsme prostě dovedové.


Naštěstí jsme zdárně našli jak hotel, tak posléze i náš útulný pokoj, vybalili si svých pár švestek a mohli jsme začít dumat, kterou z širokého spektra volnočasových aktivit využijeme. Předtím samozřejmě nemohlo chybět jedno malé koupelnové selfíčko s hajzlpapírem v pozadí na důkaz toho, že jsem tam fakticky byla, to je jasný....

wellness pobyty

A jako první padla volba na wellness! Hotel nabízí spoustu dalšího - třeba squash, stolní tenis, střelnici (laserovou i normoš), kola, loďky a spoustu dalšího, ale když je na výběr moci si dosytosti zarelaxovat versus třeba honit se za malou kulatou potvorou s pálkou v ruce, co asi vyhraje? No jasně, už si to štrádujeme zabalení v ručníku směrem do sauny. Navíc se ukázalo, že do tohohle wellness centra netřeba hubnout do plavek - ty se tu totiž zásadně nenosí.


Ale dobrá, nejen že jsme polehávali na lehátku za poslechu relaxační hudby, saunili se a vířili se. Taky jsme neodolali golfovému simulátoru. Hodˇku jsme si taky zatrdlovali před plátnem s míčky různých velikostí. Nejen že jsme se virtálně proháněli po "grínu", ale vyzkoušeli jsme si i fotbal, hokej a já si taky zavzpomínala na svá mladá léta, kdy jsem rozjížděla dráhu basketbalistky. A taky jsme pilovali kraula v místním bazéně.


A ani hlady jsme tu zdaleka nestrádali. I po téhle stránce o nás bylo postaráno víc než dobře. Že jsme měli polopenzi, naklusali jsme si do restaurace (mimochodem moc hezké) na véču. Na výběr jsme dostali ze tří variant - jedné vegetariánské. Já zvolila kousek kuřete. A mimo to přede mnou přistáli další dva chody - paštika a kokosový dortík s ananasem.


A ještě víc unesená jsem byla ze snídaně. Takový výběr jsem snad ještě nikde neviděla. Že jsem se kolem celé nabídky musela projít natřikrát, než jsem se rozhodla, co si na talířek nasázím. Takové těžké rozhhodování! Na stůl jsem si nakonec nanosila jahodové i čokoládové müsli s jogurtem, rohlík s uzeným sýrem, šunkou. A taky džus a "kakavíčko". A pak se nemohla dočkat, až vše do posledního drobečku zhltnu, jak vidno dle mého šťastného výrazu. A ne že bych se s tím tak docela spokojila. Samozřejmě že jsem si šla ještě několikrát přidat. Třeba táák dobrý štrůdl. Ale ten není na fotce, takže se nepočítá a do boků se rozhodně nevrazí :-D





Hotel leží v Seči u Chrudimi, což není nikterak velká víska. Ale to není na škodu. Ta krásná příroda vůkol... Takhle si sednout k přehradě, nechat si háro cuchat větrem a šklepit se do sluníčka není vůbec marný. Nebo si hodit pár žabek. A v létě se tu slunit - no proč jezdit na Copacabanu? 

letní dovolená v ČR

Ale lokalita je to jako dělaná i pro další výlety a zdolávání krás té naší krásné vlasti. Třeba do takové Chrudimi je to cobydup. A třeba do místního muzea loutek - mé infantilní já tleská radostí!


A co by šutrákem dohodil je tu odsud i do Pardubic. Mého oblíbeného města. Teda když tam zrovna úmorně nestuduju do roztrhání těla, že... Atmosféru historického centra mám moc ráda. Potulovat se těmi malými kouzelnými uličkami až k zámku... Nebo samozřejmě loupat místní perníček či vyhlížet Váňu na taxisu, že jo...


Zkrátka a dobře, měli jsme se fakticky dobře. A zdolávání tamních krás můžu rozhodně doporučit i Vám. Ty jarní víkendy si přece úplně říkají o nějaký výlet. Za odpočinkem, spoustou aktivit, oddechem... Co myslíte? :-)

10 komentářů:

  1. Jéé, tak to ti závidím. :))
    Doufám, že sis to náležitě užila. Já bych někam jela hned. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, všechno vypadá úžasně! :) Museli jste si to parádně užít :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  3. krása! na jaře je všechno hned nějak hezčí :) dneska sice moc ne,ale příští víkend se počasí doufám pochlapí

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tento článek mě opravdu potěšil - je docela fajn číst pozitivní komentář k místu, které je mi více než dobře známé a kde i trávím podstatnou část léta - již několik roků tam totiž brigádničím na recepci jednoho rekreačního střediska :)
    Takže návštěvu Seče a vůbec celé oblasti Železných hor můžu jedině doporučit, je tu fakt nááádherně (a fakt to neříkám jen proto, že se poblíž nachází i moje rodná hrouda, v lesích Fe hor jsem byla jako malá pečená vařená, s hafanem je prošla křížem krážem a znala tu pomalu každý klacek :)) )

    OdpovědětVymazat
  5. Páni! Děkuji za typ! Bydlím v Pardubícich už 3tím rokem takže to mám opravdu kousíček a ani nevím, že nějaký takový welness na seči je :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělé, že jste si takto báječně užili víkend! Vypadá to vše velice lákavě. Krásné fotky a tobě to moc slušelo.

    OdpovědětVymazat
  7. Great photos!! Looks you had a wonderful time!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásné fotky, na kterých jde vidět, že jste si to moc užívali:) My jsme to poslední dobou celkem s přítelem zanedbávali a spíše seděli doma než jezdili po nějakých výletech apod., ale teď si mě hned naladila a už koukám zde http://www.topsleva.cz/pobyty/wellness-lazne po nějakých wellness pobytech:)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám takový pocit, že jsem tam taky jednou byla, ale už je to dlouho. Teď už jezdíme spíš pod stan . Je to levnější, dovolenou nemusíme dopředu rezervovat a hlavně spíme ve svých dekách. Vadí mi ta představa, že přede mnou v posteli ležel někdo jiný a dělal kdo ví co...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!