úterý 12. srpna 2014

Z dovolené - Lago di Garda II.


A dovolenková krasojízda pokračuje dál! Tentokrát už fakticky poslední část. Tááákže po návštěvě jižní části jezera jsme kopli do vrtule a přesunuli se zase kousek na sever. A cestou potkali fakticky úchvatnou pláž. 


Sakra, koupačka tam stála fakt za to. Výhled na ty mohutné hory, průzračná voda, ten klid...


Prostě romantika jako blázen. I když jsem si mírně sesmahla záda....


No jo, to je tak, když se do šutrů rozvalím kolem poledne.


A idylka pokračuje. Když jsme se konečně dobrali do cíle, čekal nás výlet lodí. Výletní kocábkou jsme se vydali přes jezero do městečka Limone


Totální výletnickou radost znázorňuje další snímek zaznamenávající opět jeden neuvěřitelný skok - téměř deset centimentrů nad zemí. Fakticky skokan...



No mému nadšení se nelze podivovat. I tohle městečko bylo tak krásné. Všude to kvetlo a voněly citróny. Navíc to majestátné skalstvo...


Historické hradby (proti kterým jsem jak pouhý mravenec k zašlápnutí)...


Jooo bylo nám tam moc hezky. Ještě když jsme se takhle košilatě sladili :-)



 Ale zpátky z výletu do města, které jsme tentokrát okupovali na další dvě noci. Tentokrát jím bylo Malcesine. A tohle město mělo zase krásnou atmosféru.



Historické centrum nalepené u vody. Takže z těch kouzelných uliček výhled na tu úchvatnou přírodu. A kopce, jež převýší snad jen můj velký drdol.


A plno kouzelných obchůdků. Tu galerie, tu voňavá kosmetika a nebo různé starožitnosti nebo kouzelné doplňky. Musím říct, že těm klíckám jsem jen s těží odolávala. 


Jednou z klikatých uliček je to jen skok k hradu...


Nebo do různých kouzelných kvetoucích zákoutí....



Kam to táhlo i novomanžele. Mimochodem tahle nevěsta měla naprosto dokonalé šaty!



No šatů jsem tu ale také užívala. Protože kam by lépe tyhle prosté zapadly...



Teda s trochou té květinové parády.... A ani v kufru moc místa nezaberou. Takže se vejde spousta dalších šatů a sukní. Chacháááá.




Ubytováni jsme tu byli v hotelu Modena. Opět to byla jedna z nejlevnějších variant ubytování tu. A opět jsme byli spokojeni. Přivítal nás tu milý personál, ráno na nás čekala výborná snídaně.. Ale nejlepší byla poloha. V samém centru města. Do víru zábavy jen pár kroků. Z okna výhled, jak je zachycen na této na poslední chvíli cvaknuté fotce, na nejvyšší horu a k vodě jen pár kroků. Jediný háček byl s parkováním, které jsme museli bohužel řešit mírně vzdáleným placeným parkovištěm. 


Ale koho by to štvalo, když je to jen mžik k tomuhle!


A tomuhle... 


Jooo i večery tu byly dokonalé. Když za hory zašlo slunko, tak se hrclo na zahrádku nějaké z hospůdek pozorovat cvrkot. Nebo jen tak k vodě. nebo tu hrála parádní kapela, takže jsme trsali přímo na mole.


Posledních pár drobných jsme pak naházeli téhle nejlepší oživlé soše, kterou jsem kdy potkala.


A víte co? Rozplývat se budu ještě chvíli. Nad jídlem. A nebo pitím. Po Aperolovo jízdě jsem objevila konkurenta. Huga. Už jsem ho uchutnala u nás. Jen jsem si myslela, že je to český výmysl. O to víc jsem jásala, že šumivé víno s bezovou šťávou můžu usrkávat tu. Fakt úžasné letní pití...


A mohla jsem si odškrnout plánované spořádání nějakých těch mořských potvor. Dilema - dát si další skvělé těstoviny nebo mořské plody? Jasně že oboje dohromady. Protože toť delikátní kombinace. Fakt jsem tak skvělou véču dlouho neměla...


Joo a i tady jsme chodili na zmrzku. Bohužel nebyla tak snová jako v Peschieře, ale tu naši do kapsy stále strčila s přehledem. Teda aspoň neodolatelná bounty a amaretti příchuť.


Jako v ráji jsem se ocitla i na místním trhu. To ovoce, zeleninu a ryby bych tam odsud nejradši odtáhla po kilech! Ale bohužel jsem se musela spokojit s pár deky. Za to těch nejsladších broskví a nektarinek. A co teprve ty fíky! Na takové mám chuť už půl roku. 


I nějaké to cappucinko padlo. Jen škoda, že tohle stálo za starou bačkoru. Neb mi na zdánlivé přilepšení přisypali skoro lžíci kakaa. Takže jsem upíjela spíš kafem šmrncnuté granko než pořádnou kávu...


A sváču obstará jedno vychlazené společně s cibulovou foccaciou. S tím úchvatným výhledem už si nedokážu představit větší parádu.


I když co se parády týče, tuňáková pizza se sklenkou huga (ooo jak nečekané) může směle konkurovat. 


Ale neb už jsem se fakt projedla až do samotného konce dovči, zbylo už jen rozdat pár suvenýrů... Ze kterých jsou nejedlé snad jen pohledy. Protože není nad praktické dary :-)


Toť už vážně vše. Ještě přikládám pohled na naši dovolenou skrz pár roztřesených záběrů. Jooo jako kameramana by mě na Barrandově asi fakt nechtěli. Takže video nese soukromý název "osika"... Ale byť rozklepaná, tak naše :-)


A už jsem Vám vyklopila fakt všechno. Bylo to krásné. Což jste asi pochopili z toho, jak se tu každou větou rozplývám na cucky.... 

Ale teď mi povězte - co Vaše dovolená? Kde jste byli, kam pojedete nebo kam byste se chtěli podívat? :-) 

28 komentářů:

  1. Nádherný! Tolik krásných outfitů se přece nemohlo vejít do auta...
    Vidím, že to byla parádní dovolená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na to jak prťavý auto máme, toho bylo na převlíkání třikrát denně, ale přece tam nebudu chodit pořád ve stejném, rozumíme si, že jo :-))) Děkuju!

      Vymazat
  2. Lago di Garda je nááááádherné, byla jsem tam a klidně bych tam jela znovu :) A když se dívám na tvoje úžasné fotky, tak bych se sebrala a jela nejlépe hned :)

    Neskromný dotaz, nevím, jestli jsem tu něco nevynechala, můžu gratulovat k zasnoubení nebo to není TEN prstýnek...? :D

    Jinak z fotek mi přijde, že jsi nějak zhubla a každopádně ti to moooc sluší!! Ty černé šaty vypadají skvělé!

    O "hugu" jsem ještě neslyšela a mám na to chuť! :)

    Já jsem byla na dovolené na severním Kypru před svatbou a klidně bych někam jela, jak jsem byla na začátku léta, tak mi přijde, že jsem nikde nebyla :( Fotky kdyžtak zde :)

    Ale třeba mi vyjdou ty líbanky v listopadu.. doufám :D

    Sororessa

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, souhlas, velkej souhlas! Jela bych hnedka za tebou v závěsu :-D To máš fakticky ostříží zrak! Ani jsem si sama nevšimla, že by mi někde byl prstýnek výrazně vidět :-D Ale nene, není to ON, tenhle je sice od NĚJ, ale dostala jsem ho už k měsíčnímu výročí dávno :-)
      Každopádně ti díky. Ale bohužel jsem teda asi fakt nezhubla, spíš bych řekla, že vždycky jsem nějak šikovně natočená :-D V letním režimu bych spíš řekla, že váha má opačnou tendenci...
      Hned jdu šmírovat tvoje fotky! A lepší plány na listopad než vyrazit na líbánky snad ani být nemůžou :-)))

      Vymazat
    2. Já jsem na to totiž hroznej úchyl a prstýnek mi neunikne :D

      No, pokud tedy tvrdíš, že jsi nezhubla, tak to možná dělá to opálení, které ti moc sluší :D

      My jsme totiž nejeli na líbánky hned po svatbě, protože chceme nějakou větší exotikou, za kterou se mi opravdu v létě jet nechtělo a ráda si prohřeju kosti v listopadu :))

      A taky bych si z Itálie hned navezla vagón těstovin, pest, kávičky a omáček :))


      A.

      Vymazat
  3. To jsou opravdu pěkné fotky :) miluju tyhle dovolenkové posty :) !
    Ta svatební fotka je nádherná, jak od profesionála a škoda že ty šaty nejsou vidět celé, ale dovedu si je živě představit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky - okukovat někomu dovču, jooo to můžu :-D Nevěstu mám nafocenou i víckrát (jako správný čumil), ale zase jsem ji sem nechtěla dávat milionkrát :-)

      Vymazat
  4. Wow, tak to video krásně dokreslilo celou atmosféru. :) Já jen můžu závidět a doufat, že si s přítelem taky jednou uděláme takový road trip. Jak jsme to měli s ubytováním? Stavovali jste se náhodně, nebo jste to měli nějak nasmlouvané dopředu?
    My jsme se stavili na pár dní v Londýně a taky to byla pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Evi :-) Ubytování jsme si zamlouvali předem na booking.com :-)

      Vymazat
  5. Páni, to jsou nádherné fotky a koukám, že jste si to parádně užili!! :) já měla svou dovču v Beskydech ve stylu work and travel a na Valašsku se mi s frgály a vdolečky tak líbilo, že se tam v září chystám znovu. Tentokrát nepracovně s přítelem na celý víkend a nemůžu se dočkat! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš recht, děkujeme :-) Oooo ty frgály a vdolečky by se mi teda taky zamlouvaly! :-)

      Vymazat
  6. Fotky jsou krásný, to prostředí je teda fakt úchvatný, to by se mi ani nechtělo odjet! :) S přítelem máte pěkný fotky :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky, chutně vypadající jídlo a skvělé outfity! :)
    Sice jsem sama nerada, když se mě na tohle někdo ptá, ale zeptat se musím, protože mě naprosto fascinoval ten puntíkovaný batoh.. kde se dá sehnat? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :-) Klidně se ptej, normálně to vypisuju, ale tentokrát jsem to odflákla - tedy batoh mám z Primarku :-)

      Vymazat
  8. Krása střídá nádheru! parádní fotky a užívat jste si museli náramně! My byli na Krétě, krása to byla též

    OdpovědětVymazat
  9. Skoro bych podle fotek měla pocit, že jsem tam byla tak, ale nevím :-) My byli na Islandu, bomba, a ještě bude jedna dovča...
    Moc pěkný dovolenkový seriál, hezké fotky i popisky a super tipy na ubytko, hned bych jela. Už jsme se vámi nechali s manželem inspirovat ubytkem ve Vratislavi a bylo to super :-) Takže díkec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé tak to mě moc těší, jak se vám tam líbilo? :-) Hmmm Island teda musí být dokonalý...

      Vymazat
  10. kraasne fotky mslela som si že ta nevesta si ty:)) a tam na jednej vyzeraš ako keby sa vznašaš peknee:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mi mělo lichotit, byla to kočka, jen byla asi o dvě hlavy menší než já :-)))

      Vymazat
  11. Nádherné fotky, tam bych se určitě někdy ráda podívala. A ty jedlé suvenýry také nemají chybu :-)

    OdpovědětVymazat
  12. na lago di garda jsem se vždycky chtěla podívat:) a MOC ti to sluší jako vždycky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky, už dlouho a předčilo to ještě má očekávání :-) Děkuju :-)

      Vymazat
  13. Looks like quite an incredible vacation! Seems like you are enjoying it very much!! Sensational photos!! You look amazing!! :) Glad you had this opportunity!!

    OdpovědětVymazat
  14. U Lago di Garda jsem ještě nebyla a jak tak koukám, tak bych to měla urychleně napravit. :) Je to tam fakt nádherné.
    Jů, ty černé maxi šaty jsou perfektní a stejně tak i proužkované plavky.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkné fotky a zase jsem o to víc nejistá, kam toto léto vyrazit na dovolenou. S přítelem jsme právě uvažovali nad Lago di Garda nebo nad něčím exotičtějším jako jsou třeba Maledivy. Jsem sama zvědavá, jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!