pátek 1. srpna 2014

Žízeň? Ajajajajaj....


Hlad je převlečená žízeň. Prej. Takže pozvedněme číše a svlažme hrdla, co to jde. 

Okurková limonáda

Joooo už vidím ten výraz. Jako cožeee, limonáda z okurek? Já se tak aspoň ksichtila. Do tý doby než jsem se napila. Bylo to totiž překvapivě dobrý. A tak osvěžující!

Rozmixovala jsem okurku (bez slupky) s trochou cukru, citronovou šťávou a vodou. Tadááá.


Domácí limonády s ochuceným sirupem

Vážně mě dojímá jak s otevřením letních zahrádek začínají mnohé kavárny hlásat výrobu domácích limonád. A pak se za těžký prachy dočkáte, že vám do sklenice s vodou přistane pumpnutí Monini sirupu. To jako fakt? Čtyřicet korun za šťávu? Ne díky. To si radši odpustím a do vody si cvrknu trochu toho sladkého sirupového zázraku doma ubublaného....

Do hrnce jsem dala svářet vodu s cukrem (v poměru asi hrnek cukru na dva hrnky vody). A dle nálady volím příchutě. Buď je to čiště cukrový sirup, třeba z třtinového cukru. Nebo přidám lístky máty a svářím společně. Nebo bohatě zasypu kokosem a voňavý kokosový sirup je na světě. Před slitím pak jen přecedím... Pak stačí přidat trochu sirupu k sodovce s kousky ovoce a třeba lístky máty. Nebo do ledového čaje.


Mojito

Co Vám budu povídat. Taková sklenice mojita není nikdy na škodu. A co teprve když je ho rovnou celý džbán! To je pak veselo.

Ve džbánu společně "rozňahňám" limetky zasypané třtinovým cukrem a mátovými lístky. Pak zaliju sodovkou a přidám bílý rum. Případně trochu jablečného džusu. A taky led. A popíjím v nejlepší společnosti na terase s nohama nahoře :-)


Míchanice na nožce

To je takhle někdy večer chuť na nějaký nóbl drink. Ale zásoby nikterak velké. Takže vznikají prapodivné kombinace. Takže teď už třeba vím, že borovička s šampaňským není opravdu dobrá volba. Nikdy. Ani s jahodovým sorbetem. Prostě nikdy! A že takovou kombinaci musím svému tatínkovi příště rozhodně vymluvit :-D Ale prostší kombinace fungují lépe. Třeba takový bílý rum s citronovou šťávou a grenadinou. ... A co třeba takové limoncello... Jaký je vás oblíbený míchaný drink?



Sangria s ovocem

Jak prosté. A jak pitné. Zkrátka vše, co potřebuje takový (nejen) holčičí veselý večer. Nejlíp množství, co jen tak dno neodhalí.

Růžové šumivé víno jsem naředila perlivou vodou, přidala led a kusy ovoce.


Ledové kafe

A kdybych měla říct, čeho si v létě dopřávám denně, je to rozhodně kafe s horou ledu. Nejlíp po ránu, kdy mě dokáže promrknout. A nejlíp upíjené dlouhým brčkem na terase. Svět se během takového letního rána zdá naprosto dokonalý. Ne, on tak dokonalý je.

Udělám si klasické espresso. Hodím do něj pár kostek ledu a zaliju trochou mléka. A sosám dlouhým brčkem :-)


Tak na Vaše!

Jakou sklenku v létě pozvednete nejradši? :-)

12 komentářů:

  1. I Sangria se ale dočkala svého dna! a docela rychle......ještě, že přišlo na řadu veselé Saguaro :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mmm, tolik výborného pití, vyzkouším to okurkové osvěžení, ta chuť mě fakt zajímá :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já si taková osvěžení teďka dělám často, škoda jen že jsem v bytě a nemám taky terásku, tam by mi to chutnalo ještě o dost víc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni ;) to je dobrot. Škoda že nepiju alkohol, ta sangria vypadá dosti lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňami :-) já si dělám jen studenou vodu a do toho si dle libosti hodím kolečko okurky, limetky, citronu nebo i jablíčka :-)

    OdpovědětVymazat
  6. za me jednoznacne vede sangria!

    OdpovědětVymazat
  7. Já to střídám, ale někdy vítězí jen voda s citronem. Na zdraví!

    OdpovědětVymazat
  8. Nejradši nějaký ten míchaný drink, klidně nealko (vzhledem na věk:D) a je jedno jaký. Chutnají mi snad všechny! Nejvíce však ovocné. :))
    Díky za skvělé typy!;)

    OdpovědětVymazat
  9. U mě dnes zvítězí Cuba libre ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem zatím na domácích limonádách, džusu a ledové kávy. Zatím jsem měla možnost ochutnat malinovou a melounovou domácí limonádu a oboje dvoje mohu jenom doporučit. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Občas si dělám takový babicovský frappé - v mixéru si smíchám vychladlý kafe, pár kostek ledu a mléko (nejlíp plnotučný). Pak to nechám na minutku v ledničce - mlíčko trochu ztuhne a dá se nabírat lžičkou. A pak už jen..om nom nom :) . Je to asi strašná prasárna, ale taky hrozně dobrý :D

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám hrozně ráda aperol spritz :-) . Není v něm tolik alkoholu a na přípravu je jednoduchý :-) . V restauraci nebo v baru si míchané koktejly nedávám, protože jsou hrozně drahé. Radši si připravím nějaký jednoduchý a přitom dobrý drink doma :-) .

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!