středa 1. února 2012

Cheesecake s bílou čokoládou

Jednu věc na svém příteli opravdu nesnáším. Miluje sladké a vždycky mě přemluví k tomu, abych mu něco upekla. V tomhle případě jsem sice péct nemusela, ale zase to není přesně to, co by zapadalo do toho, jak se snažím jíst a co se snažím dodržovat. Ale můžu si říkat tisíckrát, že ty dobroty nechám na pokoji, ale stejně neodolám. Tenhle cheesecake jsem zkoušela asi před rokem a od té doby ho dělám pravidelně, protože pokaždé slaví úspěchy.


Takže pokud by jste se chtěli taky oblizovat až za ušima, recept na něj je zase z oblíbeného Apetitu, TADY.  A oproti originálu mám zase pár svých poznatků, které jsem vyzkoušela a celkem se vyplatilo... Oproti receptu používám místo mascarpone sýr typu Philadelphia, obyčejnou lučinu nebo nějaký jiný tvarohový sýr, který není solený, protože s mascarpone mám tu zkušenost, že se mi pokaždé zdrclo, a to by byla škoda. A do korpusu z rozdrcených sušenek jde taky místo rozhřátého másla přidat vlažnou vodu, hmota se spojí stejně dobře, možná i líp a korpus není pak tak syplavý. A poslední věcná - místo 400 g bílé čokolády lze úplně s klidem použít jen 200 g. Borůvkovou omáčku jsem tentokrát nedělala, ale na poprvé jsem jí zkoušela a vážně tu bílou čokoládu báječně doplní.


 Takže se nemůžu nezeptat, máte cheesecaky rádi? Děláte je doma, a pokud ano, tak jaký je ten Vás recept? :-)

14 komentářů:

  1. K těm šatům - já si před Vánoci v H&M zkoušela krásné černé za 400, fakt mi slušely, řekla bych :D ale v tu dobu jsem potřebovala jiné oblečení než šaty tak jsem si je nekoupila. Do tanečních jsem nechodila, takže nemám žádnou zásobičku :D Tak uvidíme :)) Nakonec beztak vyrazím v tech starých.

    Cheesecake chci už hrozně vyzkoušet! Chtěla jsem ho upéct babičce k svátku a nenašla jsem nějaký "levnější" recept, tenhle vypadá celkem dostupně, když nahradím mascarpone lučinou, mmm mmm, že by to nakonec ještě dopadlo :))) Každopádně díky za typ :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nene ty byly na ramínka, pak jsem si tam zkoušela ještě jedny naopak bez ramínek a z velikou načechranou sukní, v tech jsem vypadala šíleně :D Ani jsem si nevšimla, že je nepečený. Já koukala na nějaké recepty přišli mi docela těžké, a tak jsem se nakonec rozhodla, že budu péct cookies :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já se musím přiznat, že sem to ještě nikdy neměla :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsi šikulka, vypadá to pěkně. Cheesecake mi chutná. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já osobně jsem cheesecake neměla, ale ten tvůj musí chutnat skvěle=o)))

    OdpovědětVymazat
  6. cheesecake miluju! :) vypadá úžasně a láká mě hlavně ta borůvková omáčky, díky za tip. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Cheesecake je jeden z nejlepších koláčů. Přesně tenhle recept jsem dostala od kolegyně a je fakt super. Jen ty kalorie! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja ich zboznujem ale uprimne doma sme ho nikdy nerobili, zvycajne si ho davam v kaviarnach :)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Asi tak :D Mě se vyšší kraťásky taky moc líbí, ale vyšší pas by mi asi neslušel, si říkám, že si na léto ušmiknu nějaké starší rifle a bude to taky super :))

    OdpovědětVymazat
  10. Já to ještě nikdy nejedla ani nezkoušela péct, říkám si, že to musím napravit, protože všechny, co vidívám, vypadají výborně :)

    OdpovědětVymazat
  11. ja jsem si ho oblíbila v Americe, u nás mám trochu problém ho někde sehnat a nesehnala jsem odvahu ho sama upéct, všude mě straší, jak je to náročné.

    tvůj recept ale asi vyzkouším :)

    http://newlifeaccepted.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Yummy, Yummy, Yummy, I got love in my tummy....:)

    OdpovědětVymazat
  13. Já dělávám domácí tiramisu - na to už mám na blogu recept, kdybys chtěla a ještě takovou buchtu. Říkáme jí černá, protože se do ní dává kakao a nahoru čokoláda na vaření. Pak teda ještě zvládnu hrníčkovou bábovku ;)

    OdpovědětVymazat
  14. mmm miluju cheesecake!!! dneska jsem zrovna měla dokonalý v Costa Coffee :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!