neděle 12. února 2012

Jak se patlám s francií

Přeji krásnou neděli,


čas od času zatoužím mít kultivovaně upravené nehty a takové požadavky pro mě splňuje francouzská manikúra. Takže se vždy alespoň pokusím o její realizaci. Problém pravé ruky v podobě křivulí, které se na mých nehtech po prvních pokusech, Vám snad nemusím ani představovat. Ale našla jsem si malou fintu, se kterou to snad alespoň trochu obstojně zvládnu.


Nehty jako obvykle natřu výživným (či co) lakem z Avonu, pak přidám tak dvě vrstvy oblíbeného NYC, abych alespoň trochu zakryla zažloutlé nehty, potom si zdobícím lakem s úzkým štětečkem udělám linku, kterou pak jen obyčejným bílým lakem "vybarvím", daří se mi tak konečky nalakovat přesněji. Po zaschnutí zase přetřu NYC lakem, pokud se mi zrovna zachce, tak ještě přidám stříbrné třpytky na některý z konečků a nakonec bezbarvý lak.


Ve výsledku to pak dopadne třeba takhle


Nevím jak Vám, ale mě se tohle osvědčilo třeba víc než používání šablon, s těmi jsem si nikdy moc nerozuměla.

A co Vy a francouzská manikúra, taky si jí rádi čas od času ozdobíte své nehty? :-)

14 komentářů:

  1. Já francii většinou nedělám, nějak na to nemám trpělivost. Tobě se to ale moc povedlo, šikulka:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle mi nikdy nešlo :D Podle šablon už vůbec ne, vždycky jakmile jsem to sloupla se mi to buď slouplo celý nebo rozmazalo :D Asi by se mi hrozně klepala ruka, obzvlášť na pravé ruce by to asi vypadalo zajímavě :D Takže obdiv - povedlo se ti to :)))

    OdpovědětVymazat
  3. šablony podle mě vůbec nefungujou :( ale kdybych si dala na nehty tolik vrstev co ty, tak se mi to hned sloupne - nemáš s tím pak problém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no třeba "tchýně" si podle nich francii dělá, ale nevim, jak se jí to vždycky podaří... a problém s tím nemám, to mě ani nenapadlo, dělám to většinou tak a drží to úplně v pohodě...

      Vymazat
  4. Hezky.. mně taky francie podle šablon nejde, v místě nalepení to je katastrofa. Tak mám nehty kromě léta většinou přirozený. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi dobrá! Mě se to sice líbí,ale nějak se mi to nedaří, takže už jsem to vzdala...

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, kéž by mi to taky šlo!! Levou ruku bych si udělala, ale pravou, abych ji malovala levou.. To ani náhodou =D To mám problém dělat jen tečky. Ale lepším se =)
    Moc krásné. A zdovolením jsem se inspirovala Tvým článkem, kde jsi potřebovala poradit ohledně šatů. To hlasování je geniální!! =) Zbožňuju anketky =D

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tak, je těžké doplňky ladit do jiných barev, než černé, když mám boty na podpatku dvoje a oboje černé =D No, výslednou fotku možná dám, ale asi bez hlavy =D Uvidíme, možná na to úplně zapomenu a nevyfotím se.. Ale to snad ne.. Vlasy? Já je právě mám kratší, takovou tu podkovu, i když, už jsou tomu 3 měsíce, co jsem byla u holičky, takže teď to mám ble!! Takže já mít výrazné jakože delší náušnice nemůžu, vypadalo by to strašně blbě. Proto budu mít pecičky, ale ty jsou hezky vidět =) No a takže já půjdu před plesem k holičce, aby mi to zase dala do nějaké hezké podoby a jak mi to nafouká, to bude na ní.. Musím říct, že nechci konečky natočit dovnitř k obličeji, to bych opět vypadala jak učitelka =D Na to mám ještě čas. Ale nejpravděpodobněji budu mít vlasy obyč rovně.. Co jiného taky s tím dělat, že =D

    OdpovědětVymazat
  8. Francouzskou manikúru mám ráda :) a tobě se povedla :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem používala francouzskou dříve.. dneska už moc ne :( nějak na to nemám čas ani náladu :D

    OdpovědětVymazat
  10. super nápad, já ten úzký štěteček používám na celé nehty.. :) francie je skvělá.

    OdpovědětVymazat
  11. šikulka jsi !!! já s tou Francií vždycky strávila dvě hodiny a pak jsem stejně tou rukou o něco šmrncla :-))

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!