neděle 5. února 2012

Sušenky s hruškami a bílou čokoládou

Předně bych Vám chtěla hrozně moc poděkovat za komentáře, přízeň a zájem o můj blog, moc si toho vážím :-)

A teď k věci. Tenhle víkend jsem prostě měla tvořivou náladu a když se tomu přičetlo přítelovo neustále meldování, abych mu upekla jeho oblíbené sušenky a v pátek jsem narazila na obstojně vypadající hrušky, tak už to nešlo neskloubit a prostě mu je neudělat.



Potřebovala jsem: 110 g změklého másla, 200 g hladké mouky, 2 lžíce javorového sirupu (není tak nutný), 1 vejce, 100 g cukru krystal, 1/2 lžičky kypřícího prášku, jednu hrušku, půlku tabulky bílé čokolády



Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vejce a sirup, znovu krátce prošleháme a přidáme mouku s kypřícím práškem.


Promícháme a přidáme nasekanou bílou čokoládu a hrušku nakrájenou na kostičky. Těsto zpracujeme rukama do válečku, zabalíme do fólie a vložíme do mrazáku na 1-2 hodiny.


Po zmrazení nám těsto bude krásně držet tvar a při pečení se nebude tak roztékat. Nakrájíme ho tedy na menší špalíčky a vložíme do vyhřáte trouby na 170° asi na 20 minut. 

 

Po upečení sušenky nechávám vychladnout na mřížce.

Příchutě sušenek můžete různě obměňovat - zkoušela jsem třeba přidat rozmačkaný banán a tmavou čokoládu, ale fantazii se meze nekladou :-) Ještě bych dodala, že recept je z nějakého jarního čísla časopisu Apetit, jen mírně poupravený :-)

Myslím, že pokud je Vaše drahá polovička tak na sladké jako ta má, tak by to mohl být i dobrý dárek k Valentýnu. Původně jsem to taky tak plánovala, že bych k tomu i vyrobila nějakou pěknou krabičku, ozdobila a sušenky třeba vykráje do tvaru srdíček, ale nakonec bude něco jiného, o tom se ale určitě ještě dozvíte :-) Zítra se jedu podívat ještě po nějakém maličkém dárku po obchodech, tak uvidíme...

22 komentářů:

  1. dobře ty, vypadají labužně :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá skvěle, asi to vyzkouším :))

    OdpovědětVymazat
  3. vypadají krásně! :) tvůj blog jsem objevila nedávno a teď ho sleduji každý den, máš skvělé články, jen tak dál! :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, já na tvém blogu dycky akorát dostanu hlad a chuť na něco sladkýho :D už vím kvůli komu mám tolik kil navíc :D jsi vážně šikula, asi Tě Fífovi unesu a budeš kuchtit u mě doma! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají mňamózně:-) Má drahá polovička sladké miluje, ale Valentýna neslavíme. Každopádně, obdarovat ho sladkou pozorností ho můžu kdykoliv, že?;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, malých pozorností není nikdy dost :-)

      Vymazat
  6. Ty jo, to vypadá dost zajímavě :) Přítel má rád sladké, asi ho potěším na Valentýna.

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to jednoduše. Takže bych to mohla zvládnout i já :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, takový dobrůtky! Já jsem dneska dala babičce ty cookies a hrozně jí chutnaly i když zase remcala, že jsem jí pokazila dietu :D Hmm smůla :D Já jsem všude četla, že se těsto rozteče takže se z něho mají udělat jen malé kuličky, ale já udělala normálně placky a ty takové i zůstaly.

    OdpovědětVymazat
  9. Teda ty seš pekařka :) Přítel je šťastný muž. A opravdu moc si vážím toho, že se ti můj blog líbí. Děkuju moc. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Recept určite v najbližšej dobe využijem. Mňam :)
    Ak chceš, príď sa zapojiť do mojej Giveaway ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Udělala si mi chutě:) Recept určitě zkusím. Sleduju tě.)

    http://stylewithoutlimits.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. to vypadá fakt výborně a tvůj s valentýnem není vůbec od věci! asi mu taky něco upeču! :D
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Mňam! Vypadá to moc dobře. Ségra peče podobné s ananasem. Já přemýšlím, že na valentýna také něco upeču. :) Jsi fakt šikulka!

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam, také vyzkouším

    na mém blogu právě probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-) http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Páni, jsem nadšená - je to skvělý nápad, který si už zapisuju do mé kuchařské (čarodějnické) knihy ;-). Je v ní ještě plno prázdných stránek, tak doufám, že se tu zase brzy dočkáme nějaké té laskominy.
    Tleskám! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  16. oh you make me hungry :D btw I think that czech people are so kind and funny! I had a lot of great time with them! I'm glad to know that Italy is your favourite holiday place. :) check out my new post xoxo

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jsem je právě zkoušela a musím moc pochválit.:) Jen jsem nesehnala hrušku, takže jsem použila jablko; mouku jsem dala půl na půl s celozrnou (věci čistě z celozrné mouky mi většinou nechutnají) a cukr jsem použila třtinový. Ještě, že jsi napsala tu fintu se zamrazením těsta, protože strašně lepí a asi bych se z toho jinak zbláznila.:) Takhle to bylo celkem v pohodě. Doufám, že budou chutnat i ostatním, nebo sním celý plech sama.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mam velkou radost, ze chutnaji a povedly se :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!