Na 6 porcí jsem použila: 4 vejce, 200 g tmavé čokolády, 2 lžíce hladké mouky, 100 g cukru krupice, 30 g másla, 4 lžíce silné kávy, lžíci rumu
Kousky čokolády jsem si společně s máslem rozehřála v mikrovlnce a nechala trochu zchladnout. Žloutky jsem vyšlehala s cukrem, přidala kávu, rum, mouku a čokoládu s máslem. Ze zbylých 4 bílků jsem vyšlehala sníh a opatrně přidala k čokoládové směsi, aby neztratila lehkost. Formičky jsem si vymazala máslem a vysypala cukrem a plnila je zhruba do 3/4 výšky. Suflé jsem pekla asi 15 minut na 200° - povrch vyskočil, mohl i mírně popraskat, ale uvnitř těsto zůstalo ještě vlhké a místy i tekuté. A podávala jsem ho s omáčkou z čerstvých brusinek připravenou velmi jednoduše - brusinky jsem zalité trochou vody nechala asi 10 minut dusit, podle chuti ocukrovala vanilkovým cukrem a nechala svařit v hustou omáčku.
Nu a pokud máte při čtvrtku sil pomálu, obrňte se třeba takovou čokoládovou dobrotou - až se do čokoládového dortíku zakrojíte, tak vytékající ještě horká čokoláda bude jistě tím pravým balzámem nejen pro chuťové buňky, ale to pohladí i po duši :-)))
O víkendu nebudou žádný nohy nahoře, hezky pojedeš do Brna! :DD
OdpovědětVymazata tahle dobrota vypadá skvěle...tolik čokolády mmm!:)
No tak to je jasná věc! :-)))
Vymazatmňam to vypada skvěle :)
OdpovědětVymazatNo teda! Vypadá to nádherně! Jsi šikovná.
OdpovědětVymazatSakryš, ty mi ale děláš chutě!! :-)
OdpovědětVymazato mňam vyzerá to viac ako chutne :)
OdpovědětVymazatdalsi skvely recept!!:) super napad
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.it/
vypadá to dokonale!!
OdpovědětVymazatSuper receptík. Mňam. :)
OdpovědětVymazatTak to je něco! mňam :)
OdpovědětVymazatNo tak to je teda úchvatný! :O
OdpovědětVymazat