úterý 6. listopadu 2012

Špenátový salát s avokádem

Když kreativní nápad aby pohledal, žaludek nažuchlý ještě od vydatné snídaně a na hodinách dvanáctá odbyla, je čas na lehký oběd. S lehkou apatií a leností vytahuji pár surovin z lednice, za pět minut hotovo - a vida, ono to chutná sakra dobře! Výrazná chuť čerstvého špenátu společně s jemným avokádem pod hávem ze sladkokyselé zálivky s občasným výskytem křupavého pršuta a hoblinek parmezánu už se nese....

Potřebovala jsem: čerstvý špenát, půl avokáda, 2 plátky pršuta, parmezán, 3 lžíce olivového oleje, lžičku balzamika, lžičku cukru, sůl, pepř, šťávu z půlky citronu


Z oleje, balzamika, cukru, soli, pepře a citronové šťávy jsem si připravila zálivku. Pršut jsem nakrájela a osmahla do křupava. Špenát jsem omyla a naservírovala s kousky avokáda, zakápla zálivkou a jen posypala šunkou a pár hoblinkami parmezánu.


Už dlouho jsem si tak "nepošušňala" na salátu, ať žijí samé dobroty pěkně pospolu na jednom talíři :-)
A co Vy, dáte si taky rádi nějaké to lupení? :-)

9 komentářů:

  1. Teda, to vypadá tak hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych moc ráda ochutnala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. kam ty na to chodíš.. :) vypadá to krásně.. :)

    http://moninkaslife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Opět ňaminka a mě u tebe vykoukla. Nenapadlo by mě udělat ze špenátu salát. Ty jsi prostě nevyčerpatelný zdroj mých obědů do práce. :D

    OdpovědětVymazat
  5. OOOO ňamíí :)
    To musím ozkoušet hned zítra!!


    http://imperfect-fashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Na fotkách to vypadá perfekntě..ale já vlastně vůbec nevím jak avokádo chutná a co to pršut vlastně je. No asi vypadám jak někdo z pravěku,ale lhát se nemá =D

    OdpovědětVymazat
  7. nebíčko na tanieri....fandím, nech sa darí i naďalej

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!