úterý 19. února 2013

Bulgurové placičky

Já bych málem zapomněla, jak v té škole člověku šíleně vyhládne, zvlášť když bufet párky zavánějící míjí bez povšimnutí a vlastních zásob není výjimečně dostatek. To pak celá hlady šilhající dorazím domů a koukám, co bych rychle uklohnila. A dnes ze svého zachumeleného rukávu vytahuji tyhle skvělé bulgurové placičky, které jsem nedávno připravovala k večeři. Nejen že chutnají fakt skvěle (že se k jejich konzumaci přidala i pánská část rodiny - bulgur běžně nevyhledávající), ale ani se při nich nezašpiní moc nádobí, pokud zrovna nebudete nerozhodní jako já a prostě si vyberete buď přípravu v troubě nebo na pánvičce :-)

Receptem jsem se inspirovala tady

Potřebovala jsem (asi 3 porce):
asi 3/4 šálku bulguru, půlku kostky zeleninového bio bujonu, kousek cukety, libovou šunku, 30% eidam, dvě vejce, 1 stroužek česneku + trochu oleje na smažení


Bulgur jsem zalila horkou vodou, přidala bujón a krátce povařila (asi 5 minut) a nechala ještě pod pokličkou dojít. Mezi tím jsem si připravila ostatní suroviny - nakrájela cuketu, šunku a sýr na drobno, prolisovala česnek a vše i s vejci přidala k bulguru. Pak už jsem jen polovinu rozprostřela na pečicí papír a pekla v troubě asi na 200° po dobu 30 minut a druhou polovinu opékala na pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova.


A já si běžim připravit nějakou další fofrovou véču, protože hladový návrat domů byl přesně můj dnešní případ :-)

6 komentářů:

  1. Dělám něco podobného, ale z ovesných vloček. A smažím teda nasucho.

    OdpovědětVymazat
  2. Já snad ani nevím jak bulgur chutná.. ale vypadá to hodně dobře :))..
    Dostala jsem hlad,budu si muset jít něco dát.. že já ten článek rozklikla sakra :D

    OdpovědětVymazat
  3. Téro, tak tenhle recept mi příjde určitě vhod a už si ho ukládám. Já vařila bulgur minulý týden poprvé v životě, měla jsem teda špaldový. A vůbec nám to nechutnalo. No byli jsme i nemocní, tak jsme měli jiné chutě, to je pravda. Každopádně jsem si říkala, co budu s tím zbytkem dělat, že je to škoda to vyhodit. A tyhle placky vypadají parádně. Mám ráda snad všechny takové placky, takže snad tímto způsobem bulgur spotřebujem :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tenhle recept je usper, určitě vyzkouším. :)
    Já si na dnešek extra vytunila kuskus (nebyl jen s mozzarellou a rajčaty jako obvykle), ale na anvi jsem lehce orestovala mraženou frncouzskou zeleninu, na to pak klepla vejce a dodělala jako míchaná vajíčka, trochu osolila a zamíchala s kuskusem, byla to mňamka. :)

    OdpovědětVymazat
  5. omg look at all the golden fried goodness - looks so good!
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!