středa 13. února 2013

Jak se stávám nasraným lvem


Poslední dobou se mým nejoblíbenějším doplňkem stala hříva! A že Vy, mé milé lichotnice, mi čas od času tohle vlnobití na hlavě pochválíte, rozhodla jsem se, že dnes nebudeme kuchtit nic v kuchyni, ale zalezeme do koupelny a stvoříme si jedny mírné kudrny.


Jasně, že na začátku stojí prachobyčejné mytí vlasů, takže klasicky šamponem a kondicionerem. Rozčešu je a nechám mírně proschnout. Rovnoměrně nanesu trochu tužidla (momentálně používám Balea, což není zrovna nějaká výhra, ale účel plní, vlny docela drží) a do zbraně vytasím fén s difuzérem a v předklonu krátce vyfoukám na nejnižší výkon. Jindy se mi ale nechce ani to, tak vlasy nechám uschnout jen tak. A potom na vrcholu hlavy smotám drdol (někdy třeba dva nebo i tři, podle toho, jak velké chci "vlnění"). No a hotovo, můžu jít klidně spát. Ráno už jen vlasy rozpustím, prohrábnu, maximálně odspodu vmačkám trochu gelu a trochu přelakuju a může se jít. Takové kudrny mi pak vydrží dělat společnost klidně celý den. Večer na rozčesání vezmu na pomoc oblíbený Tangle teezer a nebo vlasy zahalím do vrstvy kokosového oleje, nechám působit několik hodin, to jdou pak rozčesat jedna báseň.


Však to znáte, my nerozhodné ženy, ty s rovnými většinou touží po vlnách a kudrnaté naopak... A já s vlasy neposlušnými a nerozhodnými mezi oběma variantami (tudíž samovolně se divně vrtícími) si ráda dopřávám obou úprav. Tahle je pro mě však více než praktická - nemusím se totiž přes den vůbec česat a to je príma. A jak to máte Vy, vlníte či rovnáte? :-)

8 komentářů:

  1. Krásně se ti to zvlnilo. To určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc hezky :) Já si vlasy občas vyžehlím a občas zase na vlním podle nálady.

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda..máš krásné vlásky:) já nerovnám ani nevlním..te%d mi to vyhovuje jak to je:)jen občas hodím natáčky a starám se hlavně o ofinu:)

    OdpovědětVymazat
  4. Sluší ti! Líbí se mi vlnité. Taky si je vlním. Když je nechám jen tak uschnout, je to něco mezi.

    OdpovědětVymazat
  5. No ty vlasy máš vážně úžasný!! Já si před několika lety začala vlasy žehlit (dříve jsem je měla hodně vlnitý) a postupem času jsem vlasy měla rovnější a rovnější :( - docela mě to mrzí, teď bych brala vlny zpět :( A.

    OdpovědětVymazat
  6. Však to říkám, že jsou Tvé vlasy příspěvěk od příspěvku hezčí ;) Jsem na tom podobně jako Ty, ani kudrnaté ani rovné, pokaždé jiné.. Dost jsem se tím dříve natrápila, ale už zhruba rok si já i mé vlasy dáváme pohov, nechávám je tak, jak jsou. A víš co? Jsou čím dál tím hezčí :)

    L.

    OdpovědětVymazat
  7. Já dělám tak oboje..Někdy vlním, někdy rovnám..Mám podobné vlasy jako to - něco mezi vlnitými a rovnými a většinou si dělají, co chtějí (zvlášť ve dny, kdy to nejmíň potřebuju :D) :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!