úterý 5. února 2013

Křupavé řezy plněné brusinkami

Nemůžu odolat ničemu jen trochu podobajícímu se drobence, tu fakt miluju. Když se k tomu připojí vrstva ovoce, je rozhodnuto - jdu péct. A podobně tomu bylo nedávno, když jsem zahlédla další skvělý recept na drobečcích. Jojo, už jsem soukala suroviny do mixéru a za chvíli se oblizovala až za ušima. Navíc zprvu jsem pekla jen tak z dlouhé chvíle, ale nakonec se to ukázalo jako velmi užitečný počin, když jsem jen náhodou ještě nespořádanými řezy o půlnoci hostila neplánovaně přizvané kamarády při jednom večerním veselení se u teleshopingu.

Potřebovala jsem:
1 hrnek žitné celozrnné mouky, půl hrnku polohrubé mouky, půl hrnku mandlové moučky (lze ale použít jakoukoli mouku), 1 a půl hrnku ovesných vloček, půl hrnku oleje, půl hrnku třtinového cukru, asi 4 lžíce datlového sirupu, lžičku skořice, špetku soli, brusinkovou zavařeninu (lze nahradit jakoukoli jinou nebo rozvařeným ovocem)


Jednoduše jsem všechny suroviny kromě brusinek nasypala do mixéru a nechala spojit v kompaktní hmotu. Polovinu jsem rozprostřela na dno zapékací formy (čtvercová zhruba 15x15cm), rukama pomačkala, potřela brusinkovým džemem a navrch rozdrobila zbytek těsta. Že mi ale pořád část zbývala (větší zapékací miska by byla na místě), udělala jsem ze zbylého těsta zvlášť jednotlivé porce do zapékacích mističek stejným způsobem., což nebylo taky vůbec špatné. Pak už jsem jen celé šoupla do trouby asi na 30 minut na 190°C. Pak celé nechala vychladnout (kromě těch malých mističek - ty jsme spořádali rovnou - té vůni nešlo odolat), aby se brusinky neroztekly.


Určitě ho prubnu s dalším ovocem, třeba v létě s čerstvým. No už se vidím, jak sedím na terase a s lžicí bílého jogurtu dlabu tuhle dobrotu....

10 komentářů:

  1. tak to vyzera fakt chutne. cez vikend skusam

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá moc dobře:)
    ale dobroty s drobenkou nepeču, a to z jednoho prostého důvodu - hned bych ji z celé buchty oloupala a snědla :D když jsem byla malá, loupala jsem drobenku z babiččiných koláčků a myslela si, že si toho nikdo nevšimne, když budou holý:D

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm brusinky, ty já miluju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to opravdu dost dobře! :O :)

    OdpovědětVymazat
  5. kruci! to vypadá víc než dobře

    OdpovědětVymazat
  6. Olala...to vypadá snad i zdravě:)! No super...to hnedka někdy zkusím:).

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to vypadá výborně! A třeba s takovými malinami či borůvky mmmm :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to výnorně. Já tvé kuchařské posty nesmím číst večer, protože pokaždé dostanu chuť na nějakou ňaminku. :)
    P.S. O víkendu jsem dělala pannacottu a narozdíl od cheesecaku (který se chuťově povedl, ale vizuálně to žádný šlágr nebyl)se povedla po všech stránkách. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mňaaam, Terinko, musím říct, že se mi sbíhají sliny, ale hrozně moc! Už asi vím, co bude se z naší trouby bude linout za vůni o víkendu :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!