sobota 23. února 2013

Téra na Kryštofech (a to další žvanění)

Zdravím Vás moji milí, zachumelení čtenáři! :-)

Chtě nechtě se Vám prostě musím pochlubit, jaké parádní zážitky za sebou mám. Od Vánoc se na mě totiž v obálce celé nedočkavé smály dva lístky na koncert skupiny Kryštof v rámci jejich Inzerát tour, který nastal právě včera. A tak jsme si udělali výlet a včera po "o" vyrazili, jupííííííííííí. A můžu Vám teda říct, že to bylo bájo, čestný skautský. Ve sparťanské hokejové aréně se nás sešlo na dvanáct a půl tisíce "kryštofomilů" celých nedočkavých na Ríšu s jeho bandou, co "nějak málo tančí, zpívá, brečí či líbá.....", "má svědomí v bezvědomí" a "obchoduje s deštěm a volá, ať ještě prší".... A já jen můžu svému drahému poděkovat, že mi nadělil tak skvělý dárek a já mohla strávit večer u tolika oblíbených písniček v úžasné atmosféře. Oba máme Kryštofy moc rádi, společně už jsme je viděli několikrát na různých letních festivalech, ale je jasné, že sotva hodinové vystoupení se nedá s do detailu dotaženou celovečerní show srovnávat. A vystoupení bylo ještě speciálnější díky návštěvě mého neméně oblíbeného Jarka Nohavici! S tím jsem si též "zabékala" (třeba že máme jizvu na rtu). No a po koncertě už jen vyrazit zpět zpátky příznačně do Ladovské zimy :-)

No a že jsem s sebou vláčela jen pidifoťáček a hrcli jsme si až nahoře, fotky jsou dost na houby, ale lepší než drátem do oka...


Ale že náš pražský výlet nebyl jen báječný koncert (k bezchybnosti snad jen přebýval bolavý zadek a slečna s ušitrhajícímsmíchem, která seděla hned za mnou, a neustále mě kopala do zadku :-D), ale protáhli jsme si ho rovnou na dva dny, které jsme kromě brodění závějemi (až jsem si promáchala několik ponožek) trávili převážně u jídla nebo v metru - ne že bychom ho tak milovali (u mě by se dalo naopak mluvit o panickém strachu z dlouhých schodů, takže až uvidíte rozklepanou vykulenou blondýnu jet zády na jezdících schodech, jsem to jistojistě já :-D), ale tu jednodenní jízdenku je potřeba pořádně vydundat a taky jezdit v té vánici "pěškobusem" je fakt k vzteku. 

Téra spokojeně ve vlaku / Téra hladově před snídaní / Téra zmrzle a nedočkavě v metru (ale všechny příslovce maskuju stejným ksichtem :-D)

No a jako tradičně se velkolepě všude cpeme a já pak vše se vší nenápadností fotím (jako buran, co vyjel do města a ještě neviděl hrnek kafe, že jo :-D) - na odpoledního muffinu v Nescafé / u povečeřené palačinky se špenátem a uzeným lososem v Creperii / na tradiční croissantové snídani u Paula - mimochodem vyměnili jsme "příkopový" za nový na Václaváku a určitě se do krásných prostor v suterénu zase někdy vrátíme 

Původně jsme měli v plánu si návštěvu hlavního města zpečetit výpravou na nějakou z tradičních památek, ale z neustávající chumelenice nás přešla chuť se procházet třeba kolem Hradu... Na Karlově mostě bychom mohly klidně smeknout a po zadku si to doklouzat do Vltavy a na Petříně by nás třeba ještě zavalila lavina :-D Tak jsme jen nahlédly do Palladia (takže Vám tenhle článek píšu v novém teplém svetru) a frčely domů natěšeni na talíř horké polévky... 

No a teď si u hrnku čaje moc ráda přečtu, jaký je Váš sobotní program a jaká z českých kapel je třeba tou Vaší oblíbenou :-)))

9 komentářů:

  1. Tak to musel být povedený výlet :) Kryštof mám moc ráda, taky jsem je viděla na několika festivalech ( i když některé koncerty si bohužel nepamatuju a nebo jen velmi matně, to se tak občas stává..:DD )
    A když jsem byla naposledy v praze, měla jsem úplně stejnou palačinku v Creperii, taky k večeři - ale bylo mi zakázáno vytáhnout zrcadlovku a s bleskem ji vyfotit :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a kde jste nakonec bydleli? V pivovaru u krematoria?:D

      Vymazat
    2. Jojo, šli jsme přesně v tvých šlépějích a ubytovali se u krematoria :-D A bylo to tam fajn, na to, že jsme tam jen flákli věci a vrátili se až kolem jedné a přespali :-) Takže díky za tip :-)

      Vymazat
  2. Jeje, taky jsem na nich byla, už asi po čtvrté! Nás bylo "jen" 8 a půl tisíce a měli jsme štěstí, že jsme stáli celkem blízko...prostě geniální zážitek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Parádní, no :) My jsme tam šli už docela brzo, abychom chytli fleka, ale chtěli jsme si sednout a z výšky to nakonec bylo fajn, měli jsme rozhled, ale na focení to nebylo, no :-)

      Vymazat
  3. Super že sis koncert užila :) To já tam lítala jak pominutá mezi VIP návštěvníky :D Ale velkou část koncertu jsem prostála a podupávala si nohou, i když uplně rozjet (jako většina na koncertě) jsem se nemohla :( :D Mimochodem ta palačinka vypadá bááááječně :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, ty se měli, že byli obletování zrovna tebou :-)))

      Vymazat
  4. Tak to musel být skvělý víkend :) Fíla je nejlepší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš recht, Evi, je naprosto nejlepšejší! :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!