úterý 12. února 2013

Tofu na paprice

Klasické kuře na paprice a kolínka k tomu - hmmm, to je jedno z mých nejoblíbenějších jídel už od malička. A taky že si ho doprávám docela často. Ale tentokrát jsem se rozhodla pro trošku změny - kuře bylo vyšoupnuto uzeným tofu a klasické zahuštění smetanou a třeba i moukou jsem vyměnila za obyčejné pomazánkové máslo. A musím říct, že se teda sakra zadařilo a já si dokonale pošmákla! A navíc hotovo bylo ukrutně rychle a to se počítá :-)

Použila jsem:
lžíci másla, 1 cibuli, lžičku sladké papriky, lžičku pálivé papriky, balení pomazánkového másla, mléko na zředění, sůl, balení uzeného tofu, celozrnné těstoviny


Na troše másla jsem si osmahla cibuli, zaprášila paprikou a orestovala. Potom jsem přidala pomazánkové máslo, naředila trochou mléka a nechala probublávat. Aby byla omáčka hladká, procedila jsem ji přes sítko a přidala na kousky nakrájené uzené tofu. Nechala prohřát a dochutila trochou soli. Podávala jsem s celozrnnými pšeničnými vrtulemi.


A schválně, kdo z Vás je takový věrný "napapricežrout" jako jááá? :-)

10 komentářů:

  1. Tofu jsem nikdy neměla a popravdě se ho bojím (:D), protože mi hodně lidí říká že je to "humáč nežer to" :D. Ale já ho samozdřejmě chci NĚKDY zkusit :D. Jinak recept vypadá dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat, že to obyčené natural mi taky jen tak samotné moc nejede, leda do pomazánky, do karbenátků nebo jsem ho zkoušela do těsta na sladké knedlíky, a to bylo zase moc dobré :-) Ale tohle uzené mi fakt chutná, připomíná mi to trochu uzené sýry a mohla bych ho jíst klidně jen tak za studena samotné. Ale tyhle názory moc dobře znám, kolem mě to hlásá hodně lidí a přitom ochutnat to nechtějí :-D

      Vymazat
    2. Uzené je dobré, ale marinované je ještě lepší ;) A nebo třeba s bylinkama a česnekem, to přidávám místo sýra k zapékané zelenině.
      Ono u tofu záleží, jak ho připravíš, nasává do sebe vůně a chutě ostatních ingrediencí. Takže jestli někdo říká, že je to humus, obvykle ho jenom neumí udělat ;)

      Vymazat
    3. Mně zase to marinované tolik nechutnalo, nějak moc kořeněné nebo nevím, prostě tohle mi chutná nejvíc :-)

      Vymazat
    4. Já si dneska poprvý dala to uzený a je to mňamka:). Akorát 40 kč za celkem malý balení je dost:). Ale do salátu stačí málo:).

      Vymazat
    5. že jo :-) a třeba do tohohle receptu jsem dala jedno to balení a vyšlo to tak na 3-4 porce a určitě je to levnější než kuřecí maso na klasické kuře na paprice zase na druhou stranu :-)

      Vymazat
    6. já mam ráda lahudkové a stojí o polivunu míň než uzené .. :) a místo toho tofu je tam lepší dát robi ;) .. sice za 250g stojí 69 kč ale nemá to chybu ;)

      Vymazat
  2. Dala bych si, nikdy jsem to neměla :D

    OdpovědětVymazat
  3. omg dear your creamy pasta looks super good!
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hezky a bude to i dobré.Ovšem pro celou rodinu by se to finančně nevyplatilo,ale pro jednoho,jo,fajn.Jinak,"pravé"kuře na paprice je výborná věc,celé rodině to chutná.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!