sobota 7. září 2013

Čokoládové dortíky s cuketou s tvarohovou čepicí a švestkovou omáčkou

A je tu další poblázněný recept. Narvat cuketu i do čokoládových dortíků? To už je holá šílenost, ne? Pro někoho možná dost zbytečné, pro mě krok k dokonalé šťavnatosti těsta. Fakticky. Je to naprosto jednoduché, takže stačí vyzkoušet, zakrojit se a vrnět blahem :-)


Potřebovala jsem na (na pět formiček):

150 g cukety, , 2 vejce, 100 g hořké čokolády, 3 lžíce másla, 2 lžíce celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce třtinového cukru + máslo a cukr na formičky, švestky na omáčku, tvaroh


Cuketu jsem nastrouhala na jemno a důkladně vyždímala. Pak ji promíchala s vejci, přidala jsem rozehřáté máslo a čokoládu (5 čtverečků čokolády jsem si nechala stranou),společně roztopené v mikrovlnce, a nakonec smíchala s moukou a cukrem. Těsto jsem nakonec vlila do formiček, které jsem vymazala máslem a vysypala cukrem. Do každé formičky jsem pak vmáčkla kostičku čokolády, aby se po upečení krásně roztékala. Pekla jsem je ve vyhřáté troubě na 180° asi čtvrt hodinky. Podávala jsem s omáčkou z povařených švestek, jemně pomixovaných, a s čepicí z tvarohu, mírně oslazeného :-)


A pak už se jen zavrtat do té roztékající se čokolády, hmmmm :-)

13 komentářů:

  1. O můj bože, ten musel být fantastický a hříšně dobrý! Zrovna vymýšlím, čím překvapit rodiče - oba budou mít narozeniny a ještě i výročí, pokud budu mít ovdahu - tak jdu do tohohle! <3 Děkuji za tip =)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá hodně luxusně! Ty bys mohla mít nějakou kavárnu s dezertíky :) tohle by byl trhák :D moc pěkný nápad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O nějaké si tak v duchu pro sebe snívám, ale u toho bych asi měla i zůstat :-D Děkuju :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, včera jsem objevila Tvůj blog a musím říct, že jsem se tím asi okamžitě zařadila mezi pravidelné čtenáře :) Nacházím zde všechny mé zájmy - jídlo, cestování ,módu :) Je to super, jen tak dál!!

    OdpovědětVymazat
  4. Toto je luxusní dezert. Hned bych si ho dala.

    OdpovědětVymazat
  5. Nooo, tak teď budu slintat až do večera :-D vypadá fakt skvěle a chutnat musí určitě taky skvěle...miluju čokoládu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Nedalo mi to, abych nepřidala trochu kypřícího prášku. :D Mám asi moc velký formičky, protože mi to vyšlo na čtyři kousky.

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!