pondělí 16. září 2013

Kokosová rýže s restovanou zeleninou a tofu

V čase oběda za vámi s jedním takovým taky chvátám. Trochu si hraje na asijskou kuchyni, ale popravdě o té toho vím celkem kulový, takže by mě hanba fackovala, kdybych ho za ryze asijský vydávala. To jsem jen s pohledem na kokosové mléko ve špajzu dostala nápad uvařit v něm rýži a na pánev mezi tím nasázela vše, co mám tak ráda. 


Potřebovala jsem (2 větší porce):

200 g basmati rýže, 160 ml kokosového mléka, 300 ml vody, sůl
jarní cibulku, mrkev, sojovou omáčku (asi lžíci), půl balení uzeného tofu, 1 vejce, olivový olej

V hrnci jsem přivedla k varu vodu s kokosovým mlékem a pak vložila rýži, vařila jsem je spolu asi 15 minut, než se voda vypařila a občas jsem promíchala, aby se rýže nepřichytila ke dnu. Na vedlejší pánvi jsem na oleji orestovala jarní cibulku, pak i mrkev nakrájenou na nudličky. Ochutila jsem sojovou omáčkou a přidala i na drobno nakrájené tofu. Nakonec jsem zeleninu vyjmula a na stejné pánvi ještě osmahla vajíčké do konzistence hodně vysušených míchaných vajec. Pak všechno dohromady smíchala, dochutila solí a podávala.


A ve výsledku mi to prostě jen sakramenstky chutnalo, třeba by mohlo i Vám :-)

9 komentářů:

Za každý komentář přijmi můj dík!