neděle 8. září 2013

Téra na F.O.O.D. pikniku


Krásnou neděli přeji!

Dnes za Vámi běžím s malým reportem ze včerejška, kdy jsem navštívila Food piknik, akci pořádanou stejnojmenným časopisem plných lákavých receptů. Doma ho stejně jako jiné kupujeme už nějaký ten pátek, a žádná taková akce nenechá v klidu. A když se to zrovna sejde s malým výletem do Prahy, je rozhodnuto - vyrážíme do Ladronky, do parku, kde se tentokrát akce konala, a jsme napnutí jak kšandy, jaké že to letos asi bude... Zatím jsem stačila navštívit akce časopisu Apetit (ročník prvnídruhýtřetí) a tak jimi ovlivněná jsem čekala nejspíš něco podobného. Pravdou bylo, že tady jsem se dočkala trochu jiného rázu, nebylo tu totiž takové množství stánku, jak jsem se těšila, ale zato si návštěvník mohl užít opravdový piknik s hrcnutím na trávu. K dispozici totiž byly koše plné dobrot - zdarma čekaly asi na první stovku příchozích, další bylo možné zakoupit, pokud se teda nepletu. Já nevyužila ani jednoho, ale věřím, že pro místní to bylo řešení praktické.

Naprosto nadšená jsem ale byla areálem - park Ladronka je fakt krásný, obrovský a z rána plný bruslařů, běžců či jiných sportovních nadšenců. 


A i když stánků nebylo příliš, nemůžu si na výběr absolutně stěžovat, stejně jsem nevěděla, co si dát dřív. Koštnout jste tu mohli výborné paštiky - játrovou a bůčkovou (která u mě teda vyhrála), sladké koláče, různé zeleninové quiche, makronky, indické či balkánské speciality, burčák, domácí limonády, různé zajímavé druhy marmelád... A nebo si dát báječnou palačinku na slano či na sladko od Galetky - já teda neodolala. No prostě bylo to habaděj.


Mimo stánky s dobrotami se to tu hemžilo i sortimentem, co potěší módychtivé očko. Já se rozplývala u stánku plném bižu k zakousnutí - třeba takové náušnice s buřty jako "živými", linecké na krk jako pravé nebo nakousnutá tatranka na prstýnku byly fakt děsně boží. Neodolala jsem svačinové kapse - přijde mi to jako super nápad a určitě Vám ji někdy ukážu :-) A super rozkošný byl třeba i stánek Vosiny for you - ta zástěra áááách :-)


"Jen počkej, palačinko, jak tě zblazjnu!"


"A na tobě si, milý jahodový sorbete s bazalkou, taky ukrutně pošmáknu"

šaty - H&M, svetr, košík - second hand, boty - F&F, koule - Camaieu, brýle - House

I když jsem možná čekala trochu jiného, nemůžu říct, že bych odcházela zklamaná, naopak si nemám nač stěžovat - dobře jsem se najedla a měla jsem skvělou sluncem zalitou sobotu. Jak jste se měli Vy? :-)

13 komentářů:

  1. Moc ti to tam slušelo. My jsme se nakonec rozhodli pro kolo, cestu kolem Vltavy a do Stromovky. Báli jsme se na pikniku davů, měli reklamu v rádiu a kdovíkde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Tak to jste určitě měli taky príma program. My tam byli už dost brzo, ještě před začátkem, takže jsme si to prošli ještě než Polreicha-a-jiných-chtivé davy dorazily :-)

      Vymazat
  2. Jééé :D tebe jsem si tam všimla. Nevěděla jsem, že jsi to ty, ale líbily se mi tvoje šaty, takže jsem na tebe párkrát koukla a zrovna, když si držela palačinku :D Taky jsem neodolala :) měla jsem s malinami a francouzskou čokoládou <33 a koše byly pro prvních 100 a pak už jen pro 300 výherců z sms soutěže. Já se o tom pikniku dozvěděla pozdě, když už soutěž byla uzavřená, takže jsme tam stáli od 10,20 asi 2,5 hodiny a pár lidí před námi koše došly :/ a koupit se nedaly. To když někdo chtěl, tak si mohl koupit prázdný a nechat si ho :) Ochutnala si nějaký koláč? Já měla zrovna ten na té fotce úplně vpravo s tou malinou. Čokoládový bez mouky s mascarpone a byl úžasný :) a za ním jsem měla i tu malou makronku, melounovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé tak to je dobrá náhoda :-) Já se po pravdě nějak nepídila po těch koších, protože jsme pak putovaly ještě dál po Praze a jen když jsem viděla tu frontu, tak mi to stačilo :-) Tak to je teda pěkná smůla, já jsem měla za to, že se daly koupit, protože sem tam o tom něco takového zaslechla a viděla jsem tam tvořit jednu menší frontu, tak jsem to z toho tak vydedukovala, no :-D A přiznám se, že koláč jsem ochutnat teda chtěla, ale před tím jsme byli u Paula na snídani a tam jsem se docela nažuchla, tak jsem jen zvládla tu palačinku a sorbet, víc se do mě nevešlo, škoda :-)

      Vymazat
  3. Tak to musela být vydařená akce ;) A k tomu všemu ještě jedna stylová Terezka, Pražáci vůbec neví, jaké pocty se jim dostalo. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Stánek s palačinkami znám z farmářských trhů, mají je bezkonkurenční :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si je právě taky gůglila, kde jinde se na ně dá zajít, jak mi chutnaly... Tak asi budu muset příště na náplavku :-)

      Vymazat
  5. ten sorbet a palacinka!!!mnam:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, byly luxusní a po sorbetu se mi stýská, že si jdu sama jeden hned připravit, jen broskvový :-)

      Vymazat
  6. jee skoda...ze jsem te aspon nezahledla a to jsem tam byla cely den:) nicmene moc ti to slusi:D

    OdpovědětVymazat
  7. Terko, ty jsi byla tedy kočka. Být tam, tak nekoukám jen na jídlo, ale hlédla byh se i za tebou! Moc ti to slušelo a těch mňaminek... :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!