čtvrtek 12. prosince 2013

Skok do vánoční Vídně

Hezký den přátelé!

Máte chvilku volna? Tak pojďte, vezmu Vás s sebou na skok do vánoční Vídně. A nebudete potřebovat ani výjimečně tlusté fusakle, kulicha ani ostré loky do trhů-chtivých davů. Stačí naskočit a nechat se vést stejně jako já tou nejmilejší blonďatou průvodkyní! Já tu strávila dva báječné dny a byla nadšená. Nejen svou společností, ale taky celou tou vánoční atmosférou, kdy všechno blikalo svítilo a vzduchem se linula vůně svařáku, punčů a skořice - no něco na mě!


Tak jsem Vás nalákala fotkou s Belvederem a mlhou v zádech ze samotného pana Nikona a následovat bude už jen várka polomázlých fotek z mobilu. Protože kdo by táhl foťák, když místo v kabelce zabírá obří pyžamo? Takže tu jsme v celé své princeznovské kráse (tak nás nazývali místní bezdomovci, abyste si nemysleli, že jsme jen tak samozvané princezny :-D). 


Takže nesmí chybět nálož fotek pořízených zmrzlýma rukama za pochodu a hlavně honem, ať můžu zpátky zaplout do svých grinchovských rukavic. Takže tu je zachyceno pár momentů z trhů, které jsme mimochodem během dvou dnů zvládly prošmajdat skoro komplet, až na jeden. Pašáka pro nás!


A ze všech trhů jsme nejvíc pozornosti věnovaly asi takovýmhle kouzelným punčovým domečkům...¨


... takže jsme ochutnávaly a porovnávaly, který nejlíp zahřeje a kde mají nejhezčí hrníček. Takže čistě praktické důvody, to je jasný, že jo... A nezapomněly jsme to i zdokumentovat vysoce kvalitní fotografií kterak zcela přirozeně boříme frňáky do prázdného hrnku alá "fotit se s punčem je děsně kůůůl". No a po drobné degustaci jsme jako vítěze zvolily .... chvíle napětí... slavnostní famfáry prosím .... Winter Jack Apfelstrudel! To je totiž jako pít voňavý štrůdl od babičky přímo vytažený z trouby.


A nejen že jsme byli věčně žíznivé, tak i v břiše nám řádně kručelo. Občas. Když jsme do něj nenalily půllitru tlamolepu :-D Ale i tak jsme toho zvládly spořádat dost. A chybět nemohl usměvavý koláček v Pie factory. Teda měl být usměvavý, ten můj vypadal spíš mírně retardovaně. Nevadí, chutnal i tak tuze dobře. Jen jsem se naučila nové německé slovíčko - scharf. Jo, opravdu pálil. Ale nic co by se nedalo spláchnout punčem, že.... A večer jsme sklidily trochu jablek a vyžahly ve formě cideru a zajedly to horou sýra. O historce, kterak dvě blondýny objímali odpaďák a snažily se o jeho hranu otevřít lahev, protože neměly otvírák, radši pomlčím.... Ráno jsme ale jely nabrat sil do Starbucsku, jako správné konzumentky. A já si poručila jedno vánoční kafe. Hlavně "óhne šlakóbr bite" (naučila jsem se asi 5. německé slovíčko, tak pochopte mé nadšení). A poobědvali jsme tuze dobré těstoviny se zeleninou v Campus Suite. Hlavně za 3,50 € - no na vídeňské poměry nekup to! 


Též jsme nemohly minout jen tak bez povšimnutí a dlouhého zdržení Forever 21, zvlášť dokud mi zbývá posledních pár dní, kdy tam regulérně patřím. Takže je ještě v pořádku, že jsem se rozplývala nad infantilními potisky, že jo? Protože mikinu s Buzzem Rakeťákem bych mít fakt chtěla!


Mimo to jsem se taky měla jako prase v žitě, když jsem mohla snít (a slintat na polštář) v kytičkách a navíc dostala báječné dárečky. Co může být lepší kombinace sobů a čokolády? :-)


No a toť z mého vídeňského vyprávění prozatím vše. Bylo tam tuze hezky... A co dodat závěrem? Snad jen das ist schön! :-D (opravdu jsme se chtěli vyfotit u celého nápisu Schönbrunn, ale jen čirou náhodou na fotce uvízlo jen to nejhlavnější)


A co vy, byli jste někde na vánočních trzích nebo se chystáte? :-)

14 komentářů:

  1. schön na vás krásně sedí, hned bych se k vám přidala při toulkách po Vídni !!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vánoční Vídeň je takové moje tajné přání, tak děkuji za procházku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také bych se tam jednou chtěla podívat :)) Vánoční Vídeň je překrásná :))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsme byly ve Vídni, a to minulý pátek. A také jsem se nechala navnadit na ten slaný koláč s otevřenou pusou :D - měla jsem zřejmě stejný, jako ty. Pálivé to bylo dost, a moc mě to nezasytilo a nemohly jsme pie factory najít. Nakonec se to podařilo. Jinak bylo hezky a těší mě, že vyfocená místa poznávám :-). R

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě teda docela zasytil, jen jsem tu náplň nemohla celou dojíst, jak mě fakt hrozně pálila huba :-D byl to veggie curry, myslím :-)

      Vymazat
  5. vianočné viedenské trhy, nádhera! minulý rok som tam bola, bolo to úžasné! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělé. Moc vám to slušelo. Snad příští rok :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za návštěvu, princezno!
    Za tak hezký článek by sis zasloužila snad i ten kuskus, poprvé :D
    A nejvíc se mi líbí ta koláž s jídelníma fotkama, i když my jsme teda taky dost schön :D
    No ale Darth Vader je taky fešák!
    A hned bych si zase ráda klekla na zem k odpadkovému koši a jako odměnu si tak vysloužila porci jablek, abych byla zdravá, když už jsem si nedala tu polívku pro dobrý zrak :D

    OdpovědětVymazat
  8. Takový výlet bych si také nechala líbit :) Já to mám bohužel do Vídně trochu z ruky přes celou republiku, ale zase naopak to mám blízko do Drážďan kde jsou také kouzelné trhy a mám to tam každé vánoce (i ne-vánoce:D) velmi ráda. Byla jsem tam již minulé úterý a jak to tak vypadá do konce roku se tam vydám ještě 2x :) Vídeň mi vyjde snad někdy příště :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Jééé jste moc krásné holky :))) a Vídeň .....♥ jak já se tam těším :))) už (skoro) jen týden :))))

    OdpovědětVymazat
  10. Krasa! Me by zajimalo, odkud ma Marketka toho cernyho kulicha a taky tu celenku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kulich je z HM, ale mam ho uz tri roky (a je to na nem videt:D) a celenka je kupovana nedavno ve Forever 21:)

      Vymazat
  11. Prý že jsou nejhorší ty závistivý komentáře. Ale jako kurva, dá se v tomhle případě nezávidět:-D???

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!