pátek 6. prosince 2013

Učiněný anděl

No jo, celá já. A včera jsem se mohla náležitě andělsky projevit. Tak jsem se nakulila do nepočítaných vrstev svetrů a vyrazila obcházet pár dětí v malé vísce, rozdávat radost a ztělesňovat učiněné ctnosti. No trochu silná slova na to, že ze mě po poslední návštěvě táhla slivovice jako ze starého ochlasty :-D  Ale odmítnout do "jedné nohy" mnohdy fakt nešlo. A někde i do druhé. Samozřejmě jsem i vyslechla jsem několik "mik, miku, mik, miku..." a taky jak ztratil plášť samozřejmě.... Rozdala i pár mandarinek, i když jsem se často divila, jak štědrou nadílku dětí mají - leckde jsme rozdávali třeba i několik tašek pro jedno dítko, kde nechyběla i spousta hraček. No každého věc. Každopádně po tom, co nám kupa dětí slíbila, že už nebudou zlobit, odmlouvat, nebudou si kousat nehty a třeba naopak že budou jíst u oběda maso a chodit včas spát, můžu šíření dobra považovat za uzavřené :-D Jinak navlečená jsem teda byla vážně do mnoha vrstev, abych neofoukla, takže vypadám trochu jako bílá kulička :-D Ale jinak mi krásně posloužila noční košile od mé milé "tchýně", takže díky jí :-)

Uznávám, že ten kalendář s nahotinami v pozadí mírně kazí dojem andělského fota :-D

A když jsme teda už u toho, tak tady i naše celá banda i můj Mikuláš... Doufám, že Vy všichni jste byli po celý rok hodní a tak Vás včera nadílka neminula :-) No a já letím zabalit posledních pár věcí a vyrážím do Prahy a něco mi říká, že to bude velkééé. Tak se mějte a zase příště, pa :-)

14 komentářů:

  1. Tobě to slušelo přímo andělsky! Všichni vypadáte opravdově. Těm plným košům také nerozumím. U nás to byly žvýkačky, pastelky a mandarinky, protože ty k Mikuláši prostě patří. Radosti spousty. Ten zážitek je nádherný, jak i to hodné dítko má malinkou dušičku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju,si moc milá :-) taky jsem se divila proč už si ty dárky nenechají třeba na vánoce.. ale tak ať si to každý dělá po svém,no :-)

      Vymazat
  2. slušelo ti to v té košili :) a pěkný čerti!

    OdpovědětVymazat
  3. Šíření dobra za uzavřené, haha!
    Takhle kuličkoidně hodlám zítra vypadat já na trzích.. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Tobě to tak sluší, že bych ti možná i věřila, žes přiletěla z nebe....nebýt té slivovice :D A zátiší s nahotinou mě pobavilo :D
    Mnoho let jsem si taky takhle plnila dobré skutky (a víš jaký mám vztah k dětem!:D), vyzkoušela jsem jak oblek anděla (který mi samozřejmě seděl nejvíc!) tak i čertovský a nebo mikulášský, protože jsem byla ze všech nejvyšší a tak tahle neoblíbená role padla na mě.
    Ale když jsem jednou byla zrovna Mikuláš, měla jsem chřipku, ale chtěla jsem za každou cenu jít.....a tak jsem šla....až to dopadlo tak, že jsem si ty vato-vousy venku před jedním panelákem pozvracela (opravdu kvůli nemoci, v té době jsem ani nevěděla, že se dá zvracet i z jiných příčin :D)
    Tak se velice omlouvám za nechutný komentář u tak andělského článku, ale když vidím ty Fílovy vousy, musela jsem se o to podělit :D
    A přeju, ať si to dneska večer hezky užiješ, už se těším až mi povykládáš zážitky....ale hlavně opatrně, ať nedopadneš jako já na Mikuláše, i když bez vousů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za obohacení historkou,to muselo být opravdu nemile mikulaske nadeleni :-D

      Vymazat
  5. Nádherný andílek !:) já bych venku asi umrzla i přes ty vrstvy:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si taky myslela,ale bylo mi hezky teplo :)

      Vymazat
  6. Jééé vy jste ale hezká banda...a ti čerti jsou docela děsivíí tyjo. Moc ti to sluší i v noční košili :D Já taky dříve chodila za čertíky, chybí mi to...:(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!