pátek 23. listopadu 2012

Čokoládové sůši se zázvorem

Se stále se snižujícími venkovními teplotami tíhnu víc a víc k čokoládě. A nedávno, když jsem bádala nad tím, co rychlého upéct k zakousnutí k čaji nebo kávě na víkend, jsem se pustila rovnou do čokoládových sušenek a aby to mělo trochu grády, rozhodla jsem se přidat pro oživení trochu zázvoru. Kombinace čokolády a chilly docela frčí, ne? Tak jsem si řekla, proč to nevyzkoušet i se zázvorem, ale příště musím být odvážnější a přidat ho víc, protože takhle tam ta typicky štiplavá chuť cítit moc nebyla, škoda, škoda... Ale jinak byly sůši moc dobré :-)


Použila jsem: 100 g čokolády na vaření, 1 hrnek celozrnné mouky, 1/2 hrnku třtinového cukru, 70 g másla, 1 banán, 1 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, čerstvý zázvor, mandle


Máslo společně s čokoládou jsem rozpustila (pro urychlení v mikrovlnce). Banán jsem rozmačkala vidličkou na kaši, přidala vejce a cukr a vyšlehala. Potom jsem přidala mouku s práškem do pečiva, promíchala a nakonec přilila i čokoládu a přidala kousek strouhaného zázvoru. Na pečící papír pomocí dvou lžic jsem z lepivějšího těsta kladla malé kopečky, navrch ozdobila plátky mandlí a pekla asi 20 minut při 180°.


Nikdy by mě nenapadlo, že spatlám jídlo, kde použiji zázvor společně s banánem, ale ani jedno ve výsledku cítit nebyla, banán posloužil jen jako zahuštění a sladidlo - zvlášť když je pěkně zralý a měkký.

Jaká je Vaše oblíbená příchuť sušenek? :-)

20 komentářů:

  1. vypadá to skvěle, jsi fakt šikula! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, nechceš se sušenkami přijet? :)
    Vypadají lákavě a se zázvorem to může být fakt dobrý. Jsi šikula! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle už dávno nejsou - bohužeeeel :-) Ale mám v plánu se zase do nějakého pečení o víkendu určitě pustit :-) Mám zálusk na skořicové šneky :-)

      Vymazat
  3. Vypadají skvěle!
    Já zase přemýšlím buď nad medovými sušenkami nebo přímo nad zázvorovými:)

    OdpovědětVymazat
  4. já nenávidím zázvor, cítím ho i když cítit nejde. :D možná by mi i chutnal, kdyby mi ho pár let zpátky babička vyloženě nenutila pít proti nachlazení.
    ale na pohled jsou sušenky samozřejmě úžasné. obdivuji tě, že tak často pečeš a máš na to trpělivost a čas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ho piju, když na mě něco leze a je fakt, že je to dost hnusný :-D Ale zase účinný, no.
      A pečení i vaření mě fakt baví a vždycky se těším, až bude víkend a něco v kuchyni uklohním :-D V týdnu jsem dokonce jela ze školy dřív, abych se mohla učit a místo toho jsem strávila 3 hodiny v kuchyni :-D

      Vymazat
  5. Víc takových receptů, já jsem sušenková :)

    OdpovědětVymazat
  6. mňam takéto a iné sušienkove recepty mám strašne rada..
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  7. Néééé Téra má to boží struhadýlko od Marks&Spencera!!!! (Teda možná je odjinud,ale v M&S jsem nad ním slintala já) ... je nejdokonalejšíí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda nevím, odkud tohle konkrétně je, ale řekla bych, že nejspíš ne tam odsud, ale na tyhle pidipráce je fakt tenhle mrňous príma :-D

      Vymazat
    2. Ja miluju vsychny tyhle kyce (do jiste miry- opravdovy kyc si predstavuji jinak.. ale nevedela jsem jak to nazvat..) cokoliv je ve zmensene podobe a aspon trochu roztomile, hned bych to brala :D

      Vymazat
  8. napřed jsem se po přečtění názvu lekla, že to je sushi :D:D
    díky za ispiraci, už dlouho jsem žádné sušenky nepekla :) ( a ještě nikdy jsem nepekla takové, aby i tak dobře vypadaly:D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale sushi bych si taky dala, už ho chci ochutnat :-D

      Vymazat
  9. Teri, vezmeš si mě za ženu? Vařila bys mi a půjčovala oblečení. Chceš? ;-)
    Šikulka jsi!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem sice spíš na sushi, ale čokoládové sůši preferuju jako dezert. Panečku to by byl ale oběd:-)

    OdpovědětVymazat
  11. já ty sušenky teda upekla, ale s nějakáma upravama:-)) haha a to asi k horšímu:-)) no nic, příště se snad zadaří líp:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Jé.. hledal jsem recept na čokoládové suši a teprve po půl minutě čtení jsem zjistil, že je něco jinak @_@;

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!