neděle 4. listopadu 2012

Je libo celozrnné pizzy?

Bývaly časy, kdy jsem pizzu moc nevyhledávala, ale to bude nejspíš tím, že jsem neochutnala tuhle variantu. A že jsem ji už začala konzumovat docela často, vymizel ze světa asi poslední nepizzař :-)



Receptem jsem se inspirovala zde

Na 3 pizzy jsem použila:
350 g celozrnné mouky, 100 g hladké mouky, 300 ml vlažné vody, 1 lžičku sušeného droždí, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku soli
cherry rajčata, cibuli, česnek, balsamiko, šunku, sýr, sůl, pepř
riccotu, špenát, parmezán


Těsto: Obě mouky jsem promíchala se solí a droždím, přidávala olej a vodu a vypracovávala v těsto, které jsem nechala zhruba půl hodiny nakynout. Poté jsem ho na pečicím papírem vyloženou formě na pizzu vyválela a pokladla podle chuti.

Rajčatová salsa: Cherry rajčata jsem posolená, popeřená a pokapaná balsamicem vložila na 20 minut na 200° do trouby a poté propasírovala na osmahlý základ z česneku a cibule a nechala chvíli podusit, Potom jsem směs mírně rozmixovala tyčovým mixerem a pro nemilovníky kousků cibule ještě znovu přepasírovala.


Věřím, že všichni máte své oblíbené pochutiny, kterými svou pizzu vylepšujete. Já se pro tentokrát obešla s klasickou kombinací rajčat, libové šunky a sýra pro brášku a pro sebe jsem si připravila pizzu s riccotou, špenátem a parmezánem. Obě byly výborné, to fakt nekecám :-)


A s čím si pizzu rádi dáváte Vy? A připravujete si ji doma?

27 komentářů:

  1. Celozrná pizza, to slyším poprvé,... vypadá moc pěkně:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teri, kvůli těm tvým úžasným a dokonalým receptům si vždycky poslintám klávesnici a monitor :-D Za chvilku budu zkoušet tvoji dobrotu z Oreo sušenek a na tuhle pizzu určitě taky velice brzo dojde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vyřiď všem svým počítačovým komponentům, že se převelice omlouvám :-D A tak to mi teda musíš dát, vědět, jak se zadařilo a jestli chutnalo :-)

      Vymazat
  3. tak já teda taky pizzu moc nemusím, narozdíl od mého přítele, který ji těžce zbožňuje. nejlepší pizzu jsem ovšem měla, když ji pekl on:-)) suroviny byly dokonalé, těsto bylo teňounké a křehké. to je ohromný rozdíl proti těm mraženým hrůzám. takže za mě pizza jenom z rodinné výrobní linky:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mraženou jsem už teda hrozně dlouho neměla, ale teda vůbec se mi po tom nestýská :-D Tak to máš príma, že doma takového šikovného "pizzaře" :-)

      Vymazat
  4. mňam, teď jsem dostala neskutečnou chuť na pizzu! celozrnnou jsem nikdy neměla, může být výborná :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ne, nevymizel. Můj taťka si o sobě sice myslí, že je typický Ital (chováním, myšlením, vzhledem, lásce ke kvalitní kávě a těstovinám), ale pizzu nejí. Vždycky si ji s mamkou objednáváme když je někde na služebce, protože víme, že by jinak remcal :D
    a obdivuju Tě, že si se do toho pustila! Já bych neměla odvahu na to těsto. Pizzu si dělám, ale tortillu-pizzu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, chápu :-D Obdiv není na místě, to těsto není vůbec složité :-)

      Vymazat
  6. Pizzu skoro nejím, neměla jsem ji už ani nepamatuju a nechybí mi. U pár holek už jsem na blogu recept na celozrnnou pizzu našla a chystám se ji zkusit, ale vždycky dám nakonec přednost něčemu jinému.. tak uvidíme, třeba už brzy přijde její čas :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji taky nikde moc nedávám, ale tahle domácí už mi chybí :-D

      Vymazat
  7. Mňaam, ta vypadá fakt krásně! Asi si ji udělám :D

    OdpovědětVymazat
  8. celozrnná už nezní tak pizzově, ale asi si ji někdy udělám :D i když, přiznejme si to, celozrnná mouka oproti té normální není zase o tolik zdravější, jak si všichni myslí, že jo. každopádně já ji mám ráda a dávám si tento článek do oblíbených. snad se mi bude chtít, ten postup zní hrozně zdlouhavě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, ale zdá se mi, že celkem pizzově chutná :-) Bohužel není, no, ale stejně mám lepší pocit, když ji použiju :-D Recept není vůbec zdlouhavý, natahuje ho jen ta rajčatová omáčka, ale ta není podmínkou, viď... Na tý jsem se jen tak vyblbla :-D

      Vymazat
  9. Já si pizzu dělám doma celkem často. Akorát místo těsta používám kupovanou tortilu a je to taky naprosto vynikající.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o téhle variantě jsem taky slyšela, ale zatím ji nezkoušela :-)

      Vymazat
  10. Já můžu pizzu kdykoli, ale ještě jsem ji nikdy takhle doma nepekla... ale tohle vypadá tak skvěle, že to určitě tento týden zkusím! Mnam, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  11. Mňam! Tu tvojí s ricottou a špenátem bych si dala hned. :)
    Pizzu si doma dělám celkem často, těsto dělám podle E. Ridiho, ale přivedla jsi mi na myšlenku, že bych klasickou mouku mohla nahradit tou celozrnnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Emanuel, to je jiná liga, určitě musí být taky skvělá :-)

      Vymazat
  12. Vypadá to skvěle. My taky doma děláme domácí pizzu a je hrozně dobrá. Mňam,mňam, mňam!!!!

    OdpovědětVymazat
  13. celozrnnou pizzu taky doma občas peču, je výborná :) a dokonce chutná i taťkovi, ani nepoznal, že je celá jen z celozrnné mouky a olizoval se až za ušima, a to už je co říct :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!