pátek 16. listopadu 2012

Proti podzimním chmurám

Za oknem je povětšinou šero, sychravo a nevlídno, což se dokáže prakticky okamžitě podepsat na náladě, která se ještě s přihlédnutím ke školním povinnostem mění v parádně mrzutou. Ale já pravím jedno velké a rezolutní stop, mračení a chmurám čelem vzad a rychlý odchod! Někdy dokáže zázraky i úplná maličkost a já si jich během podzimních plískanic ordinuji hned několik v pravidelných dávkách.
  • snídaně - občas je to sice zázrak, že v ranním shonu najdu čas na poklidné slupnutí něčeho malého, ale snažím se, aby bylo pravidlem, že si najdu čtvrthodinku, kdy si v klidu natáhnu nohy a popíjím hrnek kakaa nebo čaje a k tomu přikusuji něco sladkého - s tím je den hned růžovější.
  • pohled z okna  mi někdy naskytne krásnou podívanou, ať už je zrovna ospalé ráno a slunce se ke svým povinnostem budí stejně líně jako já nebo třeba krásné odpoledne zalité sluncem, kdy nejlépe vynikne všechna ta veledíla, která podzimní příroda vykouzlila. Celkově si snažím všímat krásné přírody kolem sebe a to samo o sobě mi dokáže náladu dost vzpružit. 

  • boty do roboty - ať už se v teniskách cestou na vlak šustím v listí nebo v holinkách chvátám kaluž nekaluž, pro celodenní lítání si musím zvolit nějaké pohodlné (nějaké skuhrání v podpatcích by asi nepřidalo) a když to jen jde, snažím se jezdit "pěškobusem" - nemusím se v něm tlačit s nevrlými důchodci, pár zastávek stihnu skoro ve stejném čase jako MHDčko a okysličení mozku cestou z nebo do školy fakt bodne.

  • pečení - každý víkend (a někdy i víckrát v týdnu) něco dobrého a sladkého uklohním. Na prstech jedné ruky už by se nedalo spočítat, kolikrát jsem za poslední měsíc pekla tak oblíbený jablečný páj, okramžitě se po něm zapřáší, takže jsem ho nedávno pekla i dva dny po sobě - a vidět, jak do mých blízkých něco tak s chutí padá, je vážně dobrý pocit :-)

  • marnivá - ať už se Vám to bude zdát divné nebo ne, tak si úžasně odpočnu, když si vytahám celou zásobu svých laků na nehty, hrcnu mezi ně na zem a ve všem tom lakovém odéru dlouze zvelebuji své drápky. Jindy zase k největšímu oknu přemístím sbírku šminek, vlasy stáhnu nemožnou čelenkou a věnuji se přetváření ksichtu na obličej.

  • rozpuštěný, vypuštěný - vana plná horké vody a pěny je taky jedna z věcí, na které se přes den šíleně těším, hlavně po celodenním zmrzování.
  • ufuněná dorazím domů a představte si, co na mě čeká - přítel za plotnou a úžasná večeře na stole

  • mlsání - to je radosti, když mé oblíbené bonbony v DMku koupím dvoje za cenu jedněch :-)

  • pyromanka - jakmile začíná být mrzutá nálada více než únosná, tak před, po nebo během školy se odebírám do nejbližší drogérky, abych si koupila tu nejvoňavější svíčku ze všech - celý den k ní pak během nudných hodin čuchám a po večerech společně s ostatními pálím ve velkém. Favoritkami jsou bílá z Kiku s vůní amaretových sušenek nebo obligátní ikeácké jablko se skořicí. A když sfouknu plamínek, tak si neodpustím si do rozehřátého vosku smočit prst a nechat ho na špičce ukazováčku zaschnout.

  • pějme píseň dokola - když už mi všechno leze na mozek, zapnu si nějakou veselou a hned je líp :-) Na tuty mi náladu zlepší The Baseballs, Zaz, Oasis nebo sir Nohavica.
  • lenivé víkendy - s přítelem jsme si pro takové příležitosti koupili dokonce stejné ponožky, jen jinak zbarvené. Prostě sebou švihnem do peřin, přetahujeme se o nejměkčí polštář a prokousáváme se přes zásobu filmů - pro mě nejlépe příliš nenáročných. Nejradši stejně přizvu Járu Cimrmana :-)

  • nákupy vánočních dárků - pomalu s nimi finišuji, ale stejně mi to nedá a celý prosinec budu ještě nakupovat spoustu blbinek, které mi cvrnknou do nosu. Tak ráda vybírám, co by mé blízké potěšilo ze všeho nejvíc a užívám si i prodírání zatím ne tak velkými davy v obchodech mezi všemi vánočními serepetičkami.



Ale co si budeme povídat, nejlépe stejně funguje, když kolem sebe zahlédnu usměvavé tváře.... Takže den plný úsměvů přeji i Vám a co na tuty zlepší náladu Vám? :-)

19 komentářů:

  1. Milé typy, máme to podobně :)
    Mně náladu zlepší infantilní maličkost - třeba ponožky s pandami nebo balzám na rty z kolekce Disney s Medvídkem Pů :) Když večer utahaná dorazím domů, tak zase není oblíbenější činnost než měkká postel, dobrý čaj a pročítání blogů/časopisů o vaření :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obklopování infantilnostmi taky praktikuji, včera mi dělali celodenní společnost třeba opičáci na ponožkách :-)))

      Vymazat
  2. Omlouvám se za hrubici, tipy samozřejmě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě potěší,když mi napíše rodinka, ve které jsem se tarala o děti. Protože vím,že to co píšou,je fakt od srdce.
    Jinak včera jsem tě viděla v afíčku. A když jsem to řikala příteli,tak ten na mě spustil,že nechápe,na co ty blogy jsou,tkže jsem radši mlčela o tom,že jeden taky mám. A musim teda říct,že bych tě nepoznala, že jsi to ty jsme se ujistila až pohledem na tvůj outfit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo fakt? Svět je malý... :-) A kde jsme se potkaly? :-)

      Vymazat
    2. Takhle dole,jak je kavárna, naproti maj telefony,tak v tej ulicce mezi:-D nevim jak to popsat, mezi bižu a vodafonem:-D
      Chtěla jsem tě pozdravit,ale to víš, člověk je pak za exota:-D

      Vymazat
    3. No my se tam včera motali pořád dokola :-D Škoda, škoda, to si měla, i když bych asi čuměla jako puk, o nic míň než teď :-D :-)

      Vymazat
  4. Super článek! :) Ty mňaminky vypadají moc dobře, až jsem dostala hlad (takže se odebírám na oběd :D). Ten muffinek jsi pekla nebo je kupovaný?
    Já se snažím být pozitivně naladěná stále, ale podobné věci jako tobě mi zvedají náladu a pak ještě kolegové v práci, ať už utahováním a srandičkami ze šéfa, nebo hláškami z filmů, předěláváním písniček apod. :) Prostě každý den se najde něco, co mi zvedne náladu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru :-) Mně to teda "imrvére" nejde, ale snažím se.... A zrovna tenhle muffin jsem nepekla, ale dobrý byl :-)

      Vymazat
  5. Terezko, krásný pozitivní článek, takové mám nejradši:) Byla by škoda nechat si kazit dobrou náladu nějakým počasím nebo školou, nejdůležitější je radovat se z maličkostí, a jak je vidět, to ty umíš:)

    ale závidím ti, že si ráda lakuješ nehty. já to nesnáším, protože se mi to věčně nedaří a potom to ještě obtisknu o polštář :D

    Jinak na první pohled jsem si myslela, že ta poslední fotka je z brněnské Vaňkovky. Už jsem ti chtěla vynadat, že jsi tu byla a nedala vědět! máš štěstí! :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, takové obtisknutí o polštář mi taky dokáže takové rozradostnění z lakování zkazit :-D A neboooj, to bych si v žádném případě nedovolila! :-)))))

      Vymazat
  6. To žrádýlko jsem musela rychle přeskočit. Ty vánoční fotky jsou ale nádherné!

    OdpovědětVymazat
  7. Ten koláč miluju...
    A prst do horkýho vosku taky namáčím:D
    Hezký článek:)

    OdpovědětVymazat
  8. Terezko, me dela radost e-mail od Tebe. O tom bych ovsem nemela radeji mluvit, ale konat.. Hned Ti dnes napisu, az pojedu z brigady vlakem domu.. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Finišuješ s dárky ? :( Já nemám ani nápad ani jeden ani peníze...
    Vždycky jsme už v týhle době měla koupené a ted nic

    OdpovědětVymazat
  10. skvělé fotky :) páj se mi moc líbí!
    a co se dárků týče,nemám ještě ani jeden :D a ani nemám ještě vymyšleno co budu kupovat...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!