S mým kuchtěním to v poslední době šlo od desíti k pěti - bráno v minutách a skoro doslova. Důkazem je toho i tahle primitivní polévka, kterou jsem nedávno mezi učením spáchala. Krémové polévky mám moc ráda, ale zdá se mi prostě zbytečné do nich cpát až zbytečně množství mouky nebo smetany, když zahustit se dají stejně dobře jen použitím většího množství zeleniny, že jo... A takhle jsem postupovala i v případě, když jsem dostala chuť právě na krémovou česnačku.
Potřebovala jsem:
3 stroužky česneku (snese i víc), 3 malé brambory, 0,5 l vody, kostku zeleninového bio bujónu, krapet mléka na zředění, kousek másla, plátky mandlí
Na másle jsem orestovala na drobno nakrájený česnek, přidala brambory, zalila vroucí vodou, přidala bujón a nechala vařit. Po uvaření jsem vše rozmixovala, zředila mlékem a posypala mandlemi.
A příště snad zase s něčím, za co se nebudu muset hanbit, že to vůbec vydávám za recept :-D
Nemusíš se vůbec za to hanbit!:)
OdpovědětVymazatJá mám radši česnečku tu nekrémovou, ale třeba mrkvová krémová, mňam:)
přesně takovéhle recepty mám ráda, rychlé a chutné. :)
OdpovědětVymazata zaráží mě název česnačka, my říkáme česnečka. :D
To máš fuk, hlavně že víme o co "gou" :-D
VymazatSkvělý recept, česnek využívám, hlavně když na mě jde rýma - a to se stává velmi často :D Takže děkuji, určitě vyzkouším! :) A žasnu, jak prosté ingredience jsou použité..jsi kouzelnice! :))
OdpovědětVymazatTak doporučuju rýmu vyhnat větší dávkou česneku :-) Já ho zas tak dvakrát nemusím, ale přítel "česnekomil" si stěžoval, že ta česnačka je málo česneková :-D
Vymazattaky nechápu, proč cpát do polévky mouku, nikdy jsem ji do žádné krémové nedávala, a husté do bylo pokaždé :))
OdpovědětVymazat
OdpovědětVymazatTaky mouku nedávám, pokud to neni NEZBYTNĚ nutné! A přesně tuhle si zítra udělám. Děkuju za tip :))
přidat mandle by mě rozhodně nenapadlo :) vypadá to skvěle!
OdpovědětVymazatmňaaaaaamka :)
OdpovědětVymazat