tento článek bude plný představování, nejen že se vám chci představit já, ale také svůj výtvor. Takže mé jméno je Filip (díky rodičové). No ale teď k podstatnějším informacím, proč sem píšu? Byl jsem osloven mou milou, hezčí a inteligentnější polovičkou, i když jsem jí upozornil, že to není plně ku prospěchu, jak vám čtenářkám, čtenářům, tak současně úrovni tohoto blogu. Ale když už jsem tu, tak se pokusím vám neuvodit traumatický zážitek, ale příjemně vám popsat výrobu tohoto chutného koláče. Měli byste vědět že nejsem žádná kuchařinka, jsem vcelku běžný typ muže, který miluje sladké. A vím, že když dostanu chuť na jakékoliv jídlo, nemusím být ani extra kuchař, ale stačí mít recept, fantazii, trochu času a vaše chuťové buňky se během pár minut můžou vznášet blahem. Tak hurá do vaření a pojďte i vy potěšit své chutě, díky tomuto receptu. Jak že jsem ho kuchtil?
Začal jsem přípravou kvásku, toť alfa a omega pečení. Dejte do kupy 30 ml vlahého mléka, cca 1/3 balíčku droždí, lžičku krupicového cukru a jak se říká nechte ho vzejít (jinak řečeno, čekáme na bubliny).
V intermezzu si smíchejte 20 g krupicového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla a 1 žloutek. Otázkou je co se zbylým bílkem, hoďte ho po psoj (nic proti psům).
Mezi tím kvásek vzešel a my ho pošleme k žloutku, cukru a máslu. Dále přidáme 30 ml mléka, 175 g polohrubé mouky a špetku soli. A z toho všeho vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou, dáme na teplé místo a během následné hodinky by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Během tohoto času si vyrobíme drobenku. Smícháme 50 g másla, 50 g hladké mouky, 35 g krupicového cukru a vypracujeme z ingrediencí malé kuličky.
Tak a hurá na povidla zde bude potřeba vaše fantazie, každý má rád různou vrstvu povidel a různé úpravy. Já smíchal povidla s rumem a skořicí a namíchal podle své chutě.
Těsto už je vykynuté, tak ho vyválejte do kulatého tvaru přibližně půl centimetru silné. Dáme na plech pokrytý pečícím papírem. Na těsto naneseme směs z povidel a následně drobenku. Teď už jen šoupneme koláč do předehřáté trouby na 170° a necháme péct přibližně čtyřicet minut.
Na konec už jen zbývá popřát dobrou chuť všem "sladkožroutům".
náhodou myslím, že supr pozdvyžení na blogu :D a koláč vypadá mooc dobře!!
OdpovědětVymazatPěkný recept :) Akorát tohle mě pobavilo: "vypracujeme z ingrediencí malé kuličky" :) Není Filip technik? Připomnělo mi to, jak jsem přítele (technika) poslala koupit odstředivku na salát a on se v krámě ptal na "rotační odlučovač" a doma se strašně divil, že ho nechápali :-D
OdpovědětVymazatTechnicky šmrncnutý je :-)) No to se nedivím, to zní přímo děsivě :-D
VymazatSkvělý veselý článek :D To se ta naše Téra má! :) Frgál se moc povedl, zaujala mě ta kombinace povidel a rumu, taková netradiční obměna (a možná bude po konzumaci ještě veseleji :D)
OdpovědětVymazatVelmi povedený a vtipný článek. Kombinaci povidel a rumu musím vyzkoušet! Geniální.
OdpovědětVymazatNo vypadá to krásně !!! :) je super vidět, že ani chlapi se nebojí plotny/trouby ;D (já teda mám to štěstí, že je můj drahý skvělý kuchař, ale většina chlapů co znám vaří stylem "ohřeju v mikrovlnce co mi ženská navařila" - včetně mého tatínka :DD)
OdpovědětVymazatTéra se teda má! :) To já dostávám od muže taky pravidelně navařeno - chleba s máslem a šunkou :D
OdpovědětVymazatHezky pěkně!:) Myslím, že přítel má blogového ducha a to jídlo..myslím,že se máš:D
OdpovědětVymazatSkvělá práce! Vypadá to moc chutně :-)
OdpovědětVymazattvojmu priateľovi sa koláč veľmi podaril a vyzerá úžasne, šikovný!:)
OdpovědětVymazathttp://annellie.blogspot.sk/
Jéé Terko dobře si udělala, že si toho svého chlapaká pustila k blogu- je to pěkně napsané a oživilo to tvůj blog- tedy né že by to potřeboval =o) Přítelovi se koláč podařil, hned bych se zakousla..tedy do koláče :D
OdpovědětVymazattak toto je milý článok!
OdpovědětVymazata koláčik vyzerá naozaj chutne!
Kejmy ♥.
Výborný! Tp zní fakt úžasně, mňam. :)
OdpovědětVymazatFilipe, ty a Terka jste fakt kuchařská dvojka. Jen tak dál. :)