Léto bez bublaniny? No nebláázněte! Navíc když jsem dostala výslužku třešní přímo z dědovy a babiččiny zahrady. No a s inspirací Apetitem je napečeno cup rup, třeba při opalovačce mezi otočením ze zad na břicho. Výsledkem je navíc krásně vláčné těsto. Takže pokud se zrovna nepipláte s odpeckováváním, tak je hotovo během chvíle - a to já teda nedělala. Jak byste si jinak mohli zahrát třeba takové "kdo pecku doflusne nejdál" nebo "vyhrává největší pecková hromada na talířku"? :-))))
Potřebovala jsem (na 1 plech):
1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 lžíci bezfosfátového prášku do pečiva, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíci vanilkového cukru, 3 vejce, 1 smetanu ke šlehání (250 ml), asi 3 hrnky třešní (čím víc, tím líp)
Vejce jsem vyšlehala s cukrem do světlé pěny, pak jsem přidala mouku, prášek do pečiva a na závěr promíchala i se smetanou. Těsto bylo tímto hotové, stačilo ho vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat třešněmi a šoupnout ho do vyhřáté trouby na 180° asi na 20-30 minut.
Už jste zahájili léto plechem bublaniny? :-)
Jako na zavolanou, právě jsem hledala nějaký jednoduchý sympatický recept na bublaninu :) Děkuju a určitě se na ni vrhnu :)
OdpovědětVymazatTo mi připomíná dětství! Nevim, proč někdo ji dělal, asi babička, Vypadá moc pěkně :))
OdpovědětVymazatMňam! To bych si právě teď tak dala :)..i když momentálně u mě stále vedou jahody, třešně ještě nemáme :p.
OdpovědětVymazatMaláMacanda.blogspot.com
Bublaninu by som si dala, mne sa s ňou vždy spojí leto, horúce dni plné ničnerobenia a leňošenie na chate za mojich detských čias. Najlepšiu samozrejme robila moja mamka, buď práve čerešňovú alebo černicovú, mňam! Ale tvoja tiež vyzerá úplne na zožratie ♥
OdpovědětVymazatTak tu miluju !:-)
OdpovědětVymazatasi půjdu vykrást vaší zahrádku (teda dědovu a babiččinu), chci ty třešně! (a možná aj tu bublaninku:D)
OdpovědětVymazatvypadá výborně, doma ji dělám často, jenže teď nějak chybí ty třešně.. :(
OdpovědětVymazatBublanina vypadá výborně! :)
OdpovědětVymazat