Rok se s rokem sešel a my dnes s mým drahým slavíme opět výročí. Už se nám to hezky zakulatilo na třetí rok pospolu. Jojo, toto letí... A takové oslavování by se samozřejmě neobešlo bez obdarování mého milovníka sladkého jak jinak než nějakým tím dortíkem. A tak jsem se dneska z rána pustila do kombinace kokosu a čokolády a tak nějak se pokusila z toho všeho spáchat cosi jeho oblíbenému cheesecaku podobné....
1 balení Philadelphia (125 g), 1 zakysaná smetana (200 g), 1 riccota (250 g), 1 plechovka kokosového mléka (165 ml), 1 sáček kokosového pudingu, 2 vejce, moučkový cukr (asi 5 lžic), 5 lžic kokosu, 50 g hořké čokolády
korpus: 180 g sušenek (Koka), 40 g rozpuštěného másla
poleva: 50 g hořké čokolády, 2 lžíce palmového tuku + kokos na posypání
Sušenky jsem paličkou rozdrolila na padrť a smíchala s rozehřátým máslem a upěchovala na dno dortové formy a dala asi na čtvrt hodinky péct na 180°. Všechny přísady na náplň (sýr, smetanu, ricottu, mléko, puding, cukr, kokos a nasekanou hořkou čokoládu) jsem promíchala, aby tam nebyly žádné hrudky a nalila na korpus. Vše šoupla do trouby společně s pekáčkem naplněným vodou (aby se cheesecake nevysušil) a pekla asi 45 minut na 160°. Když koláč trochu vychladl, tak jsem připravila polevu z čokolády a tuku - rozpustila jsem je společně v mikrovlnce a nalila na koláč a na závěr posypala kokosem. Nechala ztuhnout v lednici a už jen vesele předala :-)
A vida, improvizace se zdařila, prosby před rozpálenou troubou, nechť se náplň nerozteče, byly vyslyšeny a můj milý se spokojeně cpe - mám se to ale krásně :-) No ale teď už frčím do kina, mějte se též blaze :-)
Přeji vám krásné výročí a ještě mnoho let strávených pospolu! :) Cheesecake vypadá nádherně...ale který tvůj recept ne :))
OdpovědětVymazatTaky přeji krásné výročí :) ať jste spolu ještě mnohem déle!....mmmmm závidím vám, hned bych si dala :)
OdpovědětVymazatAť vám to vydrží ještěminimálně 20x tolik. :)
OdpovědětVymazatA udělala jsi tedy parádní mňamku. Já teď akorát dodělávám cupcakes, tak jsem zvědavá, jak dopadnu. :D
Krásné výročí!:)
OdpovědětVymazatS kokosem je vždycky všechno lepší:)
Vypadá naprosto úchvatně! Miluju kokos kdekoli a cheescaky také..píšu si recept :)
OdpovědětVymazatHezké výročí!
MaláMacanda.blogspot.com
Mňáááám Téro, ty mi děláš vždycky chutě ... :-) Vypadá skvěle! A vám krásné výročí!
OdpovědětVymazatHezké výročí! Užijte si to! Prima.recept.
OdpovědětVymazatKrásné výročí Terezko, i nám už se ten třetí rok blíží - ale v tu dobu budu zrovna v Londýně, tak to tam (sama:D) oslavím s ciderem a fish and chips, a muž může leda tak závidět! :DD
OdpovědětVymazatMňaam :) a krásne výročie :)
OdpovědětVymazatDěkujeme Vááám :-)
OdpovědětVymazatTen vypadá kráásně :)
OdpovědětVymazatVyzera chutne!
OdpovědětVymazatmňam,hned bych si dala :))).B
OdpovědětVymazatAhojky, chci ti poděkovat za úžasný recept! :) Upekla jsem ho také příteli :D Měl teď narozeniny, tak jsem přemýšlela co, no cheesecaky má nejradši tak to bylo jasné ale chtěla jsem zkusit nějaký netradiční. Když jsem objevila tento tak bylo jasno, cheesecake a ještě k tomu kokos to je božská kombinace prostě :)) Dala jsem tam akorát víc toho kokos.mléka protože jsem měla větší plechovku a byl dokonalej fakt se povedl :) musím pochválit určitě ho budu péct znova všem chutnal :D navíc to byl asi zatím nejlepší cheesecake který jsem pekla ;)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat