úterý 26. listopadu 2013

Bramborovo - řepový salát s kozím sýrem

Klasika je klasika, o tom žádná. Za ani ne měsíc si ke kaprovi nedokážu představit nic jiného než klasický salát s majonézou a vší tou sváteční parádou. Ale během roku ráda téhle klasické variantě trochu zahnu s nějakou obměnou. Třeba když jsem ze salátu vykouzlila lehký oběd a zbarvila ho trochu do červena. Přidat do něj upečenou červenou řepu nebylo ale vůbec zlé! A když se do něčeho přimotá schwarzwaldská šunka a navíc kozí sýr - hmmm, tak to musí být vždycky paráda. A taky že jooo, já byla nadšená. A navíc i super s sebou jako krabičkový oběd, co lze zdlábnout za studena - to se šikne.


Potřebovala jsem:
brambory, červenou řepu, schwarzwaldskou šunku, kozí sýr (měkký), lžíci zakysané smetany, lžíci hrubozrnné hořčice, sůl, pepř

Brambory jsem uvařila ve slupce, oloupala na krájela na větší kostky. Červenou řepu jsem upekla, taktéž oloupala a nakrájela. Promíchala jsem s bramborami, přidala na drobno nakrájenou šunku a promíchala se zakysanou smetanou, hořčicí a dochutila solí a pepřem. Na závěr jsem posypala nadroleným kozím sýrem.


A nejlepší je ještě vlažný, i když uleželý z lednice není taky vůbec marný.... Jaký bramborový salát se dělá u Vás? :-)

4 komentáře:

  1. Tak tento bych si dala. Klasický s majonézou nemohu.

    OdpovědětVymazat
  2. oh, taková dobrota! hned bych si dala! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bramborový salát mám nejradši klasický, ale pečenou řepu můžu na všechny způsoby!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty máš teda nápady, velmi dobré nápady!! Palec hore a klobúk dole ;)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!