Že by pečení na víkend? Toho není nikdy dost... Já s úderem pátku tak nějak automaticky začnu dumat nad tím, co bych mohla upéct, aby bylo co dobrého zakousnout k odpolednímu čaji či k přilepšení snídaně. A když jsem minulý víkend upekla tuhle výbornou nadýchanou roládu, rozhodně to nebyl krok vedle. Navíc příprava je otázkou pár minut. A ta kombinace kokosu a čokolády mě neomrzí, je prostě výborná.
Potřebovala jsem:
těsto: 5 vajec, špetku soli, 5 lžic třtinového cukru, 5 lžic kokosu
náplň: 1 kelímek zakysané smetany, 80 g čokolády (namíchala jsem půl na půl hořkou a mléčnou)
+ čokoláda a kokos navrch
Oddělila jsem žloutky od bílků, z bílků s troškou soli jsem vyšlehala tuhý sníh, do kterého jsem vmíchala cukr a kokos. Na závěr jsem jen metličkou lehce vmíchala žloutky. Těsto jsem vlila na pečicí papír pomaštěný kapkou oleje a dala péct do vyhřáté trouby na 200° zhruba na 7 minut. Po upečení jsem i s papírem roládu smotala a dala chladnout. Mezi tím jsem si připravila náplň - v mikrovlnce jsem rozpustila čokoládu, nechala trochu zchladnout a promíchala se zakysanou smetanou. Už jen podle chuti mírně dosladila. Když roláda zchladla, potřela jsem ji náplní a srolovala - když nešla od papíru odlepit, pomohla jsem si opatrně nožem. Pak už jsem ji jen mírně pokapala rozpuštěnou čokoládou na povrchu a posypala kokosem. Nechala jsem ztuhnout v ledničce aspoň půl hodinky.
Co upečete Vy? :-)
Mňam, vyzerá to parádne, určite vyskúšam. Ani to neni nejako náročné, takže otvorím tvoj blog na návode a budem kuchtiť :)
OdpovědětVymazatGold Phoenix
Tak ať chutná :-)
Vymazatvypadá to výborně :) já budu péct dýňové muffiny nebo koláč, ještě se musím rozhodnout
OdpovědětVymazatJedno velké mňam. Roláda vypadá skvěle a zrovna já rolády zbožňuji. :)
OdpovědětVymazatvaaau užasne to vyzera ešte som o takej rolade ani nepočula :)
OdpovědětVymazatVypadá luxusne, najviac sa mi na nej páči, že je bez múky! Dokonalé :)
OdpovědětVymazatjojo, to je mi na ní taky tuze sympatické :-) je fakt taková lehoučká
VymazatRoládu jsem si vždy přála od babičky k narozeninám. I v 86 ji pořád umí vynikající. Navíc upeče 23 vánoček. Já sotva jednu.
OdpovědětVymazatDle tvého receptu to zní jednoduše, ale určitě to tak nebude. Vynikající vzhled (a i chuť) jsou výsledek tvého čarování.
Tak to je opravdu obdivuhodné :-) A díky moc, jednoduše to opravdu jen nevypadá, ale fakticky je :-)
VymazatMňam, kokos a čokoláda je jedna z nejlepších kombinací :-)....Já právě peču carrot cake a jelikož jsem zjistila, že nemám oříšky, šoupla jsem do toho taky kokos ;-)
OdpovědětVymazatTak!! Tohle je taková nádhera, že mě to zaujalo, zítra slavím 21. narozeniny, takže jsem zvolila tohle jako jako hlavní sladkou tečku místo kupovaných zákusků, jen doufám, že se povede a bude chutnat,vypadá neskutečně lahodně! A jestli se opravdu povede a stihnu jí vyfotit dřív než zmizí z talířků, vložím jí i od tebe na blog ;-)
OdpovědětVymazatDěkuji za tip!
Lucka
Tak to mám velkou radost, určitě se povede, není to vážně nic složitého, tak snad budou gratulanti spokojení :-) A všechno nejlepší k narozeninám
Vymazatrolady proste miluju,sama z nich mam ale nevysvetlitelny respekt,bojim se,ze se mi nepovede. Nicmene tuto bych opravdu rada vyzkousela,tak se budu muset prekonat a doufat,ze dopadne tak dobre,jako ta tvoje:)
OdpovědětVymazatTaky jsem se dřív bála, že mi popraskají nebo tak... ale zatím se tak nestalo naštěstí :)
VymazatAhoj, Téro, tento recept mě hodně zaujal a vzhledem k tomu, že příští víkend musím péct (sice musím, ale ráda :P), tento recept se stává mým horkým kandidátem. Akorát bych se chtěla zeptat, kolik solidních porcí se z tohoto množství dá udělat. Potřebovala bych minimálně 15, ale aby to nebyly jen tenké plátky, ale alespoň takové střední, aby z toho zkrátka něco měli, jestli mi rozumíš. Co myslíš? Mám na surovinách přidat, nebo tohle bude stačit? Moc nepeču, takže si netroufám hádat :-) Díky moc předem za odpověď. Lenka
OdpovědětVymazatMnaam vypadá to užasně!<3
OdpovědětVymazat