Když nevíte co by, upečte si brownies.... Protože zakousnout se takhle při mrzutém počasí do tabulky čokolády je sice dobrý, ale nechat ji rozplynout na jazyku přetransformovanou do podoby vláčné buchty je teda mnohem větší zábava, troufám si tvrdit. K tomu třeba pořádnou lžici (nebo dvě) vanilkové šlehačky - no to nemůže za takového sychravého podzimního víkendu vůbec nikoho urazit, co myslíte? A proč nějaké troškaření, určitě se po něm jen zapráší, tak ho rovnou šoupněte na plech v pořádném množství :-)
Potřebovala jsem (na menší plech):
220 g hořké čokolády, 100 g másla, půl hrnku třtinového cukru, 4 vejce, 4 lžíce medu, 100 g hladké mouky, 50 g kakaa, lžičku prášku do pečiva
Čokoládu společně s máslem jsem rozehřála a nechala vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce jsem vyšlehala společně s cukrem do světlé pěny, potom už jen lehce přimíchala med, čokoládovou směs a prosela mouku, prášek do pečiva a kakao. No a to je celé - už jen těsto vylít do plechu vyloženého papírem a pečeme na 180° - asi 15-20 minut, ale pozor, aby se brownies nepřepeklo, to by celé jeho kouzlo zmizelo, těsto musí být uvnitř ještě vláčné.
Pac a (čokoládovou) pusu a mějte hezký víkend :-)
To vypada dobre a jednoduse, bych zitra mohla upect. :)
OdpovědětVymazatjá hlasuju rozhodně pro :-)
VymazatVypadá to krásně....díky za tip :)..u mě jsou zrovna hruškovo-datlové kapsy
OdpovědětVymazatwww.andie-chambers.blogspot.cz
hmmm, to zní taky dobře :-)
VymazatHned jsem se inspirovala a ted brownies dopekla :)
OdpovědětVymazatNo teda, ty jsi vzorná :-)))) A jak šmakuje? :)
VymazatMela jsem cely tyden chut na nejaky pernik nebo prave na nejakou coko buchtu, ale musim rict, ze mi moc neleze. :-( Nic jsem nespletla vsechny ingredience jsem dala spravne, vejce krasne naslehane, akorat jsem to asi malinko vic prepekla nemame doma radi tady to uprostred nedodelane, takze asi tim to bude :/ skoda no, ale sni se to urcite :)
VymazatNo to je mi teda líto,ale jeho hlavní kouzlo tkví právě v tom vlhkem vnitrku,když se upeče o kousek víc,je to pak taková obyc dusiva cokobuchta,no
VymazatNic si z toho nedělej, ten můj taky neleze. :D Je takovej obyč, asi taky jsem ho nechala dýl a i když jsem dala víc jak jednu lžičku prášku do pečiva, tak mi tolik nevystoupal. Ale za to je hooodně čokoládovej :D
VymazatNo já to znám, snadno se to přepeče a pak to prostě ztratí to kouzlo, je lepší ho nechat v troubě kratší dobu. A on tam původně ani prášek do pečiva nepatří (si myslím), já ho tam dala jen trošku, aby to bylo nadýchanější, ale hutnost je pro brownies typická :-)
VymazatA jak by to mělo chutnat? Já to mám docela hořký díky tý čokoládě. Přítel řiká, že nejspíš to chutná tak, jak by mělo, ale nejsem si jistá. :D
VymazatNo to záleží, jestli si použila vysokoprocentní čokoládu, tak to chce víc osladit, já měla třeba na vaření s 52% tak stačilo už jen takhle cukru a medu úplně v pohodě. Jinak má to být hutné, navrchu s krustičkou, pod kterou je to právě tekuté, jakoby nedopečené, ale to je záměr (něco jako u čokoládového suflé).. a taky dost syté, stačí malý kousek a nejlepší je to právě se šlehačku nebo třeba vanilkovou zmrzlinou. Jinak nevím, co víc k tomu :-)
VymazatCo mi to dneska vsichni delate s temi recepty?? To jsou muka!! ;)
OdpovědětVymazatSice jsem po obědě, ale tohle navnadí snad každého! já chci takyy!:D
OdpovědětVymazathned bych si dala! :)
OdpovědětVymazatPošli kousek :-P :-)
OdpovědětVymazatVypadá to lákavě:-)
OdpovědětVymazatjá hlasuju, aby se tu zase objevil nějaký český recept. Nějaká omáčka nebo tak, potřebuju inspiraci:-D
OdpovědětVymazatwow, super! Miluju kupované brownies, tak proč si je neupéct! :)
OdpovědětVymazatGIVEAWAY CoffeeWithMilkAndTwoSugars
Tak jsem ji taky přepekla,příště zkusím spíš patnáct minut.
OdpovědětVymazatTak to mě mrzí... Tak snad na něj kvůli tomu nezanevřeš :-)
Vymazat