pátek 15. listopadu 2013

Brownies, čokoládové blaho

Když nevíte co by, upečte si brownies.... Protože zakousnout se takhle při mrzutém počasí do tabulky čokolády je sice dobrý, ale nechat ji rozplynout na jazyku přetransformovanou do podoby vláčné buchty je teda mnohem větší zábava, troufám si tvrdit. K tomu třeba pořádnou lžici (nebo dvě) vanilkové šlehačky - no to nemůže za takového sychravého podzimního víkendu vůbec nikoho urazit, co myslíte? A proč nějaké troškaření, určitě se po něm jen zapráší, tak ho rovnou šoupněte na plech v pořádném množství :-)


Potřebovala jsem (na menší plech):

220 g hořké čokolády, 100 g másla, půl hrnku třtinového cukru, 4 vejce, 4 lžíce medu, 100 g hladké mouky, 50 g kakaa, lžičku prášku do pečiva 

Čokoládu společně s máslem jsem rozehřála a nechala vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce jsem vyšlehala společně s cukrem do světlé pěny, potom už jen lehce přimíchala med, čokoládovou směs a prosela mouku, prášek do pečiva a kakao. No a to je celé - už jen těsto vylít do plechu vyloženého papírem a pečeme na 180° - asi 15-20 minut, ale pozor, aby se brownies nepřepeklo, to by celé jeho kouzlo zmizelo, těsto musí být uvnitř ještě vláčné.


Pac a (čokoládovou) pusu a mějte hezký víkend :-)

21 komentářů:

  1. To vypada dobre a jednoduse, bych zitra mohla upect. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně....díky za tip :)..u mě jsou zrovna hruškovo-datlové kapsy

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Hned jsem se inspirovala a ted brownies dopekla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, ty jsi vzorná :-)))) A jak šmakuje? :)

      Vymazat
    2. Mela jsem cely tyden chut na nejaky pernik nebo prave na nejakou coko buchtu, ale musim rict, ze mi moc neleze. :-( Nic jsem nespletla vsechny ingredience jsem dala spravne, vejce krasne naslehane, akorat jsem to asi malinko vic prepekla nemame doma radi tady to uprostred nedodelane, takze asi tim to bude :/ skoda no, ale sni se to urcite :)

      Vymazat
    3. No to je mi teda líto,ale jeho hlavní kouzlo tkví právě v tom vlhkem vnitrku,když se upeče o kousek víc,je to pak taková obyc dusiva cokobuchta,no

      Vymazat
    4. Nic si z toho nedělej, ten můj taky neleze. :D Je takovej obyč, asi taky jsem ho nechala dýl a i když jsem dala víc jak jednu lžičku prášku do pečiva, tak mi tolik nevystoupal. Ale za to je hooodně čokoládovej :D

      Vymazat
    5. No já to znám, snadno se to přepeče a pak to prostě ztratí to kouzlo, je lepší ho nechat v troubě kratší dobu. A on tam původně ani prášek do pečiva nepatří (si myslím), já ho tam dala jen trošku, aby to bylo nadýchanější, ale hutnost je pro brownies typická :-)

      Vymazat
    6. A jak by to mělo chutnat? Já to mám docela hořký díky tý čokoládě. Přítel řiká, že nejspíš to chutná tak, jak by mělo, ale nejsem si jistá. :D

      Vymazat
    7. No to záleží, jestli si použila vysokoprocentní čokoládu, tak to chce víc osladit, já měla třeba na vaření s 52% tak stačilo už jen takhle cukru a medu úplně v pohodě. Jinak má to být hutné, navrchu s krustičkou, pod kterou je to právě tekuté, jakoby nedopečené, ale to je záměr (něco jako u čokoládového suflé).. a taky dost syté, stačí malý kousek a nejlepší je to právě se šlehačku nebo třeba vanilkovou zmrzlinou. Jinak nevím, co víc k tomu :-)

      Vymazat
  4. Co mi to dneska vsichni delate s temi recepty?? To jsou muka!! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Sice jsem po obědě, ale tohle navnadí snad každého! já chci takyy!:D

    OdpovědětVymazat
  6. já hlasuju, aby se tu zase objevil nějaký český recept. Nějaká omáčka nebo tak, potřebuju inspiraci:-D

    OdpovědětVymazat
  7. wow, super! Miluju kupované brownies, tak proč si je neupéct! :)
    GIVEAWAY CoffeeWithMilkAndTwoSugars

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem ji taky přepekla,příště zkusím spíš patnáct minut.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí... Tak snad na něj kvůli tomu nezanevřeš :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!