úterý 19. listopadu 2013

Mé malé kosmetické zázraky, co nestojí svět

Nejsem žádná kosmetická expertka. To jen tak na úvod. To jste si možná už všimli že kosmetické články se tu skoro vůbec neobjevují. A má to jednoché vysvětlení - zas tak tomu nerozumím a hlavně mě to taky zas tak nebaví. Poznám, jestli mi daný přípravek vyhovuje a tím to povětšinou hasne. Dost divný úvod k článku, kde se chystám pět ódy na mé oblíbené kosmetické kousky, co :-D Ale už dlouho se chystám ukázat Vám pár mých dobrých pomocníků, které jsem si během svého zkulturňování oblíbila a za které nemám potřebu ani hledat náhradu. Ale znáte to - tu se v drogérii objeví nový odstín rtěnky, támhle zase nějaká výhodná akce na laky na nehty a co vyzkoušet nový šampon....

A tak šamponem a dalšími vlasovými serepetičkami začnu. A to u tradiční a tolika opěvované Baley. Jestli pro něco do DMka chodím ráda a často, tak je to právě vlasová péče. Z šamponu už jsem jich zkusila opravdu dost - ať už tradiční kokosový, voňavý meruňkový, třešnový, pro blond vlasy a kdoví co to bylo všechno za přívůně. Se všemi jsem byla spokojená. K nim používám dvouminutovou kokosovou kúru,  která též mému háru působí veliké blaho - vlasy mi činí uhlazenější, nelítají do všech stran a hřeben jimi klouže sám. Ale jestli mám něco opravdu vychválit, tak to bude určitě hnědá řada Oil repair a to jak šampon, tak balzám - tahle dvojka z mých neposlušných vlasů dělá krotké lesklé a vyživené kadeře. A to se za cenu do padesátikačku za každý kus zkrátka vyplatí.


A další mou oblíbenou značkou je Ryor, jak vidno. A každodenně jím hýčkám svůj ksicht. Když líčidla z očí stáhnu pár tahy dvoufázovým odličovačem, který je můj úplný ideál - neštípe v očích a poradí si s kdečím. Pak už jen celý obličej dočišťuju pleťovým tonikem pro suchou a citlivou pleť. Nemám po něm ulepený pocit a nedráždí. Pak přijde už na řadu jen mazání a k tomu mi dobře slouží výživný krém s mandlovým olejem. No a to je pašák, co mi zatočí se suchými místy a dobře mi tu neplechu, co se mi na na ksichtě občas zrodí, vyživí. Používám ho moc ráda na noc i na den pod makeup. Sečteno podtrženo - každý z kousků hravě do stovky v Tetě, Rossmannu a bůhvíkde ještě...


Při vybírání jednoho šťastlivce z mé lakovací armády to byla celkem jasná páka. Jako výživa pro nehty mi děsně dobře slouží laky Four seasons - a to hlavně regenerátor nehtů, který je zbarví mírně do světlince růžova, takže může fungovat sám o sobě, a nažloutlý vápník pod nehty, který používám jako základ při každém zvelebování drápků. A díky nim se mi nehty vážně tolik nelámou, netřepí a zkrátka oplývají zdravím. Co se týče nějakých těch barviček, tak se určitě přikláním ke Gabrielle Salvete - vyhovuje mi nejen konzistence, výdrž (klíďo píďo týden), štěteček, ale i barevná škála, kdy sáhnu nejradši po těch nejsvětlejších. A můj jasný favorit je rychleschnoucí topcoat od NYC, díky kterému mi nehty zaschnou v cuku letu, hází lesk jak bles a prodlouží i výdrž. A ceny? Four seasons kolem 50 Kč v Tetě, NYC 80 Kč v Rossmannu a GS tak nějak kolem 70 Kč, ale bývá hodně v akcích.


A co se týče balzámů na rty, tak na ty jsem fakt děsnej maniak, nosim jich s sebou vždycky zásoby. A mezi moje oblíbence patří dva od Avonu, i když od téhle značky toho ve sbírce vlastně moc nemám a objednávám si jedině každoročně k vánocům. Ale ani jeden nebyla špatná volba. Kelímkový medový balzám s včelím voskem se sice mírně neprakticky aplikuje, ale na doma žádná hrůza a navíc jím natírám kde jaké jiné suché místo i mimo rtů. A tyčinkový vánoční zase obsahuje bambucké máslo a mandlový olej a rty vyživuje fakt parádně a na dlouho. A taky krásně voní. Oba jistě v předvánočních katalozích za mrzkou akční cenu...


Jestli mi něco sedí, tak rimmelácký makeup Match perfection. A to jsem běloba bílá. A mám zvláštní nároky - potřebuju totiž slušné krytí, ale zároveň mě nesmí moc vysušovat. A tradááá - tenhle mé rozmary plní dokonale. Navíc celkem hezky voní, má 18 SPF a já si tohle balení koupila díky slevové kartičce, co mi přišla domů do schránky, koupila v DMku jen za 80 Kč. 


Co se pudrů týče, nemám přehnané nároky. Chci jen aby byl dostatečně světlý, chvíli vydržel a nestál majlant. A to vše mi můj oblíbený NYC plní. Dokonce má i praktické balení se zrcátkem, což se hodí na cesty.


Jestli si mám vybrat, čím zvelebím své obočí, aby dostalo nějakou barvu a tvar, je to rozhodně tenhle gel od Alverde. Mám ho ve verzi 01 pro blondýny a mé obočí je díky němu usměrněné a tak akorát obarvené během jednoho tahu a víc se o něj starat nemusím, když nechci. Toť v DMku za nějakých 89 Kč.


Co se očních stínů týče, nepotřebuju toho moc. Stačí mi nějaká ta hnědavo-béžová na těch pár šmouh, co si kolem očí rozpatlám. Světle hnědá do ohybu, třpytivá světlá do vnitřního koutku a tmavě hnědá do vnějšího - toť mé umělecké dílo :-D A k celému tomu kouzlení mi bohatě stačí paletka Undress Me Too od MUA. Využiju většinu neutrálních odstínů, ty jsou navíc tak akorát pigmentované a na oku mi vydrží klidně celý den. A koupeno přímo zde.


Kdybych si na závěr k tomu všemu měla zmalovat pusu, sáhnu na tuty po rimmelce z edice Kate Moss, krásném odstínu s kapkou růžové s nádechem mírně do vínova s matným vzhledem (neříká se náhodou v beauty hantýrce finišem?). Myslím, že je to ta pravá barva pro moje rty, navíc mi na nich ulpí na dobu delší než jsem doufala, zvládne totiž i nějakou tu sváču. A taky hezky voní. No určitě jsem u stojanu s těmihle rtěnkami nestála naposledy. Navíc teď jsou v Rossmannu s nějakou tou příjemnou slevou.


Tak na to, jak jsem chtěla být stručná, jsem se celkem rozmáchla. Tak gratuluji přeživším mé rádoby odborné kosmetické pindy a samozřejmě se táži, jestli se v nějakých těch oblíbencích shodneme, případně jaké jsou ty Vaše tajné zbraně? 

29 komentářů:

  1. Určitě se shodneme na Oil repair ;-) Za tu cenu je to snad nejlepší věc na vlasy, co může člověk sehnat. Neshodneme se na odličovači od Ryoru...mě štípal tak pekelně, že jsem ho musela darovat. Jo a nejlepší balzám na rty na světě je pro mě od Alverde (vanilka, mandarinka). To je fakt věc, bez který by se mi blbě žilo, což jsem si i vyzkoušela a bylo to peklo...nikdy víc! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase štípe většina jinejch, si nevybereš :-D Jo a ten balzám taky mám, ale tyhle mám z nějakýho důvodu ještě o krapet radši :-)

      Vymazat
  2. Aj ja lúbim makeup od rimmel ale ja radšej stay matt. Paletku od mua by som rada pod stromček ale viem že ju aj tak nedostanem :D Niekde som počula, že ten gél na obočie od alverde už nevyrábajú alebo chcú prestať vyrábat (tušim). A avon balzamy na pery - palec hore ;)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ani neříkej, to se jím budu muset předzásobit! :-D

      Vymazat
  3. Ale kosmetická guru je tady stejně někdo jinej, hohohoooo! :D
    Všechny Baleácký fešáky jsem už měla, teď mi zrovna v koupelně stojí (a doufám, že na ně číňanka nesahá!) kokosovej šampon, ten kondicionér z hnědé řady a nejvoňavější kokosovej sprcháč :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já fušuju do řemešla :-D Baleovským sprcháčům moc nehovím, vždycky se mi zprotiví ta vůně, ale šampony si to vynahrazuju :-)

      Vymazat
  4. Balee jsem na chuť nepřišla, ale pamatuju si, že už jí chválíš déle. Ryor mám ráda a recenze stínů mě pobavila, já se malovat neumím :-( Tak jenom závidím :-) Janca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pamatuješ dobře, něco mi taky nesedlo, ale taky hodně věcí joo :-) No není co závidět, Jani :-)

      Vymazat
  5. Ano, Ryor, Balea i Alverde jsou naprosto super ! :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem taky balzamo-maniak :DD a pekna fotka u tech stinu, skoro az umelecka ^^ o kate moss rtence uz jsem slysela nekolikrat, sakra sakra, to bude zas utraceni xD

    OdpovědětVymazat
  7. Rtěnku Kate si chci pořídit a celkem si mi i usnadnila, který odstín si vybrat. :) Navíc doma mám kupon na slevu do DM, takže není o čem přemýšlet.
    Four Season používám také a jsem s ntím naprosto spokojená.Zkoušela jsem i zpevňovací lak od GS, ale FS je lepší.
    Kelímek od Avonu mám také a je fajnový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle odstín mi přišel i takový podzimní, taky jsem ji pořídila za super cenu ve slevě :-)

      Vymazat
  8. takmer vsetko mam a suhlasim su to super veci!

    Pozyvam na 2 giveaways, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  9. shodneme se určitě na Four Seasons, Ryoru, MUA paletce a Rimmelu, všechny zmíněné jsou moje oblíbené produkty. Poslední dobou jsem si hodne oblíbila produkty od značky P2, škoda jen, že není dostupná u nás.

    OdpovědětVymazat
  10. Baleu taky miluju :) ted chci vyzkoušet nějakou masku na vlasy, snad neudělám více škody než užitku :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ta rtěnka vypadá dobře:-) V Rossmanu říkáš.. se slevou.. stavím se..:-D

    OdpovědětVymazat
  12. Nad tím make-upem od Rimmel jsem se pozastavila několikrát, myslím že ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem se v posledních dnech dívala v DMku i v Rossmannu a v obojím na něj byla sleva :-)

      Vymazat
  13. Hele ty zázraku, teď jsem zjistila, že jdeš toho 6. taky, těším se! ;D

    OdpovědětVymazat
  14. Ta fotka se čtyřmi páry očí je skvělá! Obdivuji, jak jsi si to tak mohla namalovat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Mě přijde, že je to všechno nemlich to samý, jen taková šmouha nad okem :-D

      Vymazat
  15. Pro baleacke veci na vlasy taky do DM chodim, jsou skvele :)

    A to odlicovaci dvoufazove mlicko od Ryoru mam moc rada.. :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  16. Ten vianočný balzam od Avonu v červenom obale vonia fakt skvelo, mne však pery skôr vysušuje ako hydratuje, ale pre tú vôňu mi to až tak nevadí. A Balea kokosvá kúra to bol skvosť, len nechápem, prečo ju už nevyrábajú, chápem, že všetko treba časom inovovať, ale toto bola škoda.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!