čtvrtek 7. listopadu 2013

Skvělý čokoládový lanýžový dortík

Čeho není nikdy dost? Čokolády! A dortů taky. Z čehož logicky vyplývá, že další recept na čokoládový dort nemůže být nikdy na škodu, ne? A tenhle se stal mým velkým favoritem. Nefigurují v něm žádné zbytečnosti jako je těsto, piškot nebo korpus. Nene, nic takového, jen krémový dortík plný čokolády rozplývající se na jazyku. A já jím obdarovala přítelovu mamku k jejím narozeninám. A tak soudím z jednoho kousku, který jsem radostně zblajzla. Tak snad omluvíte, že proto jsem ho nakrojený nevyfotila. Radši si ho udělejte taky - stojí to totiž vážně za to! Je to naprosto jednoduchý, bez pečení, pouze smíchání pár surovin a rozhodně s tím uděláte dojem, o tom jsem přesvědčená. Takže díky Apetite za další čupr recept - recept tam mi byl opět inspirací, jen jsem ho zase mírně upravila.


Potřebovala jsem (na menší dortovou formu):

500 g mascarpone, 200 g ricotty, 250 g čokolády (s vysokým podílem kakaa), 2 lžíce kakaa, 2 lžíce skořice, 2 lžíce medu + kakao, cukr a ovoce na dozdobení

Čokoládu jsem rozpustila a promíchala s medem. Nechala jsem vychladnout na pokojovou teplotu a pak jsem metličkou promíchala lehce s mascarpone a ricottou, přidala jsem kaao a skořici a rozmíchané rozprostřela do do dortové formy, kterou jsem vyložila fólií. Sklepala jsem až na dno, uhladila a uložila do ledničky ztuhnout přes noc. Pak už jsem jen vyklopila, dozdobila kakaem, pocukrovala přes šablonu a naaranžovala kousky ovoce.

Co dodat? Už jen zkuste a ochutnejte a třeba mi dáte za pravdu :-)

11 komentářů:

  1. Podobný jsem "pekla" kdysi dávno a jestli ten tvůj byl aspoň stejně dobrý, tak být přítelova mamka, tak tě chci za snachu !!!! :D (A recept jsem taky měla z apetitu, takže to byl možná skoro ten stejný ^^)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem o něm četla u Dashulky na blogu a musí být tedy luxusní. Alespoň vím, co upeču mamce k narozkám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to nádherně a určitě to tak musí i chutnat, jsi šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  4. ten vypadá krásně! a úžasně si ho ozdobila:)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherný dort a jistě vynikající. Úplně se mi sbíhají sliny!

    OdpovědětVymazat
  6. wow, tak tenhle recept si musím někam opsat a zkusit ho! :)

    OdpovědětVymazat
  7. ouuuu,jednoduchy,rychly a bozsky!!!vyzkousim!

    OdpovědětVymazat
  8. tak tak, čokolády není nikdy dost!

    OdpovědětVymazat
  9. A sakra, to není moc zdravé...ale asi vyzkouším..:D Válí se nám doma Mascarpone a Ricotta..

    OdpovědětVymazat
  10. Musím si kúúpiť tortovú formu, by som konečne mohla vyskúšať čo vo mne drieme :D Torta vyzerá lákavo a chutne, ale ja by som radšej niečo vanilkové :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!