úterý 31. prosince 2013

Byl si dobrej, ty s tou třináctkou

Je to nevyhnutelné. S koncem roku se prostě ta bilancovací nálada dostavuje, aspoň u mě rozhodně. A tak mám pak samozřejmě nutkání všechny ty svoje myšlenkové pochody cpát Vám všem. Bývám i tak nějak sentimentální a na uplynulý rok se dívat z té nejlepší stránky, kterou vůbec nabídl. A myslím, že můžu směle tvrdit, že tenhle s třináctkou na konci se teda vyvedl. Měla jsem kupu důvodů k radost, smála jsem se, až se za břicho popadala a za pár věcí, bych se možná i pašácky mohla poplácat po zádech... No ale ať se nepřechválím, zase tak růžovoučké to taky nebylo. Pořád mám dost veliký mezery, je co dohánět a v čem se zlepšovat... Trochu méně laxnosti, vůle a možná i cílevědomosti by mi neuškodilo. A taky kuráž - být o trochu míň připosraná a vykročit vstříc velkému světu.... No opatrně s těmi předsevzetími, víme jak to dopadá. Takže žádné velké neuskutečnitelné plány...


Ještě na chvíli radši zpátky k roku, se kterým se dneska rozloučíme. Stojí mi za pár řádků, které bych o něm sesmolila. Zaslouží si, abych ho pochválila. Stihla jsem za těch uplynulých dvanáct měsíců prožít plno krásných chvil. S přítelem oslavila třetí výročí a stejně šťastná vkročila do společného 4. roku po jeho boku. Společně jsme taky hodně cestovali - do Grazu, do Vídně, do Budapešti, po krásách jižní Moravy, Jeseníků, po hradech a zámcích a taky po různých fesťácích a koncertech. A taky jsme posedávali po kavárnách či restauracích. Stihla jsem za ten rok vysrknout hodně pěny od cappucinna. A nějaký ten (hekto)litr vína. Stále jsem byla obklopena báječnými lidmi. 


Taky jsem hodně vařila a pekla. Ještě pořád jsem nedostala rozum a na maso mě moc neužije, takže když už kuchtím, tak je v tom vždycky nějaká zeleninová záludnost. A možná ještě radši pořád peču - dorty, buchty, koláče nebo třeba sušenky - do trouby to sázím všechno. A taky jsem přišla ještě víc na chuť domácímu pečivu. Vyzkoušela jsem kolikero různých receptů na housky, rohlíčky i chleby. A ani dnes tomuhle pravidlu dostávám - v troubě se mi právě pečou houstičky na silvestrovský večerní stůl :-) No tím pádem jsem taky hodně jedla. Možná víc než bych měla - zvlášť vzhledem k pohybové (ne)aktivitě. Příchodem jara mě záchvěv cvičícího nadšení (teda ne že bych zrovna doslova jásala) popadlo, ale z každodenního hejbnutí kejtama se postupně stávalo stále více sporadické cvičení. Takže jsem ráda, když se přinutím vůbec jednou za týden. Klasika.

Stejně podobně jsem se snažila šetřit. Nakupovala jen a pouze ve slevách či za neodolatelné ceny, až jsem zase vytřídila ze skříně kvanta oblečení. A stále víc jsem propadala šatům a sukním, hlavně v áčkovém střihu. A taky milovala puntíky, proužky, barety a punčochy s kdejakým vzorem.


A co se blogu týče, tak byla celý rok moc ráda, že Vás tu všechny mám. Že někdo vůbec čte ty moje slinty. A že mě podporujete. Zní to ohraně, ale já Vám fakticky všem za to všechno děkuju. Opravdicky - přísahám na holej pupek. Navíc už je to skoro dva a půl roku, co skrz tohle blonďatý prostor vpouštím své plky do světa. Toto letí... A za tu dobu si sem našlo cestu toooolik lidí, že se tomu ani uvěřit nechce...

Za poslední rok se nejčtenějším článkem, který těm v návštěvnosti doslova natrhnul prdel, byly Nákupy ve Vídni, hlavně v Primarku. Zajímavé - snad jste si tam taky tak hezky pokoupili :-)

Jinak sem pár duší zbloudilo z vyhledávání různých hesel, někdy i dost divných. Dost jich bylo třeba po zadání "fialové ponožky" či "košili u krku". Škoda, že jsem si během roku nezapisovala i jiné podivnosti, které se ve statistikách objevili....

Ale počty čtenářů či čísla zobrazení vem čert. Hlavní pro mě je to, že blog mi pořád přináší spoustu radosti. Mohla jsem díky němu poznat nové čupr lidi. A skoro denně je to pro mě takový ventil, kde se můžu vypsat ze svých někdy dost nablblých myšlenkových pochodů... Takže ještě jednou dík.

Housky z trouby už podezřele moc voní, tak bych měla svoje rozjímání už vážně ukončit. Už mi zbývá Vám jen zamávat a popřát jen to nejlepší do toho nového roku. Každému radosti tolik, kolik pobere... A moc večer nepijte, ať Vám není šoufl. Nebo si dejte pořádný mastný základ a hodně vody :-D A zítra třeba zase na viděnou, tak ať to máme bez kocoviny a bolehlavu :-)

Takže pa třináctko, bylas dobrá. A čtrnáctko, buď nám dobrou i ty :-)

11 komentářů:

  1. Tak to sme dve čo niesú na mäso. Tiež radšej kuchtím niečo zeleninové a ešte radšej pečiem koláčiky :) Prajem aj ja tebe krásny nový rok, nech doň vkročíš so správnou náladou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už bych měla něco plne zeleniny opět ukuchtit, oproti tomu,čím se teď pořád cpu :-D děkuju :-)

      Vymazat
  2. Krásný a úspěšný nový rok ti přeji! Mnoho čtenářů, dobrých nápadů a hodně energie!

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký silvestr a pěkný nový rok přeju!

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych to viděla takhl, Teréz. My děkujeme tobě, žes nás i ve 2013 zásobila svými, zážitky, postřehy a módní a kulinářskou inspirací a do roku 2014 tobě i blogu přejeme jen to dobré a ještě lepší :)
    Zdraví Eve.h
    PS: A přijeď nás do Brna zase někdy navštívit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evu, děkuju moc, jsi taaaak hodná :-) moc rada opět zavítam :-)

      Vymazat
  5. I Tobě ještě lepší celý příští rok! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Šťastný nový rok, má milá blonďatá! :)
    No a článek je to zase hezký, jak jinak - ale vyvedlas mě z omylu, myslela jsem, že nejčtenější byl hermelín!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten byl hned v závěsu stejně jako ostatní články, na který si někde upozornila :-D

      Vymazat
  7. Tobě taky vše nejlepší do nového roku:-)

    OdpovědětVymazat
  8. super zhrnutie, vidno že si to mala celkom pestré... tak ti prajem krásny nový rok 2014!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!