středa 2. ledna 2013

Bulgur v červené

Přiznám se Vám - miluju rajskou! A vůbec nejradši ji mám bez masa, k naprosté blaženosti mi stačí talíř plný kolínek zalitý nasládlou omáčkou. A s fofrováním ještě mezi pečením cukroví (ach, jak bych se k tomu teď ráda vrátila...), kdy jsem prostě měla chuť na kus nějakého lehkého, ale hlavně nesladkého žvance, jsem si uplácala tuhle rychlovku, na které jsem si zároveň moc pošmákla.

Použila jsem: 1 cibuli, rajčatový protlak (140 g), bulgur, sůl, cukr, bobkový list, nové koření, parmazán


Bulgur jsem uvařila dle návodu asi 12 minut. Cibuli nakrájenou na větší kusy jsem osmahla dosklovata, přidala jsem rajčatový protlak, naředila trochou vody, vhodila bobkový list a pár kuliček nového koření a nechala probublat. Omáčku jsem přepasírovala, dochutila solí a cukrem, přidala uvařený bulgur a na talíři už jen posypala strouhaným parmazánem.


A jelikož na dnešek je v plánu krušný návrat do reality, tak já teď momentálně nejspíš vysedávám na přednáškách (neb jsem pilná dívka, až tomu sama nemůžu uvěřit :-D), tak Vám přeji, ať do povinností nového roku vkročíte úspěšně a vstává se Vám lépe než mně :-)

9 komentářů:

  1. zrovna včera jsem si říkala, že jsem už dlouho nedělala bulgur, takže díky za tip, tohle určitě zítra zkusím :) dneska už se mi totiž vaří špagety:D

    taky jsem pilná dívka, a celé dopoledne sedím nad filozofií:DD

    OdpovědětVymazat
  2. oj vy už musíte na přednášky ajaj....no i když sedět doma a šprtat na zkoušku to neni taky o nic lepší:) jinak bašta vypadá úžasně! a hlavně zdravě!!! takže do ní půjdu! protože je potřeba zase tělo trochu po těch vánočních eskapádách popravit:)) díky Teri za další skvělý tip a at se ve škole jenom daří:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Bulgur vůbec neznám, ale takhle na talíři to vypadá opravdu skvěle :). Jinak rajská a omáčky obecně mi také chutnají nejvíc bez masa, jen s přílohou :)
    Byla bych ráda, kdyby ses podívala na můj nový blog svet-podle-klary.blogspot.cz :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaaam, kdybych nebyla líná, hned si to udělám! :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. takova dobrutka :)

    taky jsem pilna, pracovala jsem az do ted a vecer hura psat seminarku :/

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to dobře a hlavně je to rychlé.

    OdpovědětVymazat
  7. mnaaaam, miluju vsechno kde jsou rajcata♥ mam hlad, kdyz se na ty fotky divam:D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá výborně a opět další tip na rychlé jídlo. :)
    Já si ho dělala na zítřejší oběd, ale se zeleninou na pánvi a mozzarellou.

    OdpovědětVymazat
  9. Hmm, hned jak bude volno, musím knečně zkusit bulgur. Jednoduché recepty jsou něco pro mě :-) Já poslední půlrok dělám pořád rajskou polévku s červenou čočkou :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!