pátek 25. ledna 2013

Když začne přituhovat....

... tak není čas na hrdinství - je prostě třeba se řádně namazat a ukázat tomu protivnýmu mrazu, zač je toho loket! Ne, nabádat Vás k namazání se zevnitř (i když takový svařák by jen při takovém dlouhém čekání na autobus určitě bodnul víc než Nivea), ale radši zabřednu do tématu ryze kosmetickému a mazat se dnes nebudeme vnitřně (nooo ale večer bych si sklenku klidně dala), ale zvenku a rovnou vše, co se dá...

Pleť 
A vrhněme se na to rovnou po hlavě, teda po obličeji! Ten nám v zimě pěkně trpí, chuděra jeden. Bičuje ho mráz, vítr, sníh a takové fujtajbly a pak ho zase třeba zavedeme do vytopené místnosti - no říkám, chuděra malej... A tak ten můj začne teda okamžitě stávkovat a projevuje se to hlavně suchými místy, která mi vyskáčou hlavně kolem nosu a mezi obočím. Ale našla jsem pár pomocníků, kteří s nimi zatočí. Když už se nebudu rozplývat nad kokosovým olejem (o kterém byla řeč nedávno), přichází na řadu krémy, které jsem si v posledních týdnech oblíbila.

Balea denní krém s ureou

Můj oblíbenec z řad levnější kosmetiky, po kterém jsem jednou sáhla při bloumání DMkem. Stojí pár korun, cca kolem 60 Kč, a mám ho docela ráda. Po ranním odlíčení ho nanesu klidně jen ve slabé vrstvě rozetřu po obličeji klidně i pod makeup, je hutnější konzistence, ale tak akorát pro použití na den a na to, aby se nevstřebával déle než je zdrávo. Za mě za ty prachy můj milý zimní spojenec.

Osmihodinový krém Elizabeth Arden


Používám ho teprve měsíc, od doby, co jsem ho dostala k Vánocům, takže se proto nepouštím do žádných horlivých podrobných recenzí, ale že po něm sahám velmi často, můžu naprosto v klidu prohlásit, že ho žeru. Je dost hutný a takový "patlavý", ale skvělý. Poradí si právě s drobnými pleťovými vrtochy (takže sbohem suchá a podrážděná místa), dokáže vyživovat po opravdu dlouhou dobu, no a co teprve jaká je pleť po jeho použití hebká a krásná. Používám ho nejčastěji na celý obličej na noc nebo přes den, když se zrovna nemaluji nebo jen lokálně na určitá místa. Je vhodný nejen na pleť, ale i na tělo - no nejradši bych se jím mazala od hlavy až k patě. Milují ho prý dokonce i světoví vizážisté a jeho použití třeba jako lesk na rty nebo rozjasňovač je mi už taky známé, odzkoušené a zbožňované. Ale mám zatím jen malé balení, ale určitě to nebude mé poslední. 

Tělo 

I když mi momentálně v koupelně hoví několik tělových mazadel, mám mezi nimi jednoznačného favorita. Ano zimním vítězem v oblasti mazačů těl se stává stará dobrá Neutrogena - hloubkově hydratační tělové mléko.

Co Vám budu dlouze vyprávět, stačí pár pumpnutí a tělo halím do krásně čisté vůně a hlavně krému, který mé pokožce sluší - je po něm tak krásně vláčná a hebká ještě několik hodin. Miluju praktické pumpovací balení (to totiž dokáže usnadnit takovému lenochovi práci), účinky, celkem ucházející cenu i snadnou dostupnost.

Klasická modrá Nivea

A kdo by se nemazal Niveou, tak jak by nebyl, ne? V zimě ji nemůžu postrádat a jakmile se o mě pokouší mráz opřít, už tahám modrou plechovou krabičku, abych natřela vše, co mu přijde do cesty. A klidně si vrstvou zmažu frňák, tělo nebo jen chuděrky promrzlé ruce. Zkrátka nepostradatelná zimní, obzvlášť horská výbava.

Ruce 

Bez namazaných pacek jsem jak bezruká, takže se krémy bohatě obklopuji. V současné době je mým největším oblíbencem krém z Manufaktury s vanilkou (to je Vám panečku vůně!... no a ručky si taky jen lebedí) a klasické limitky od Essence, které většiny z nás na podzim kupujeme ve velkém, ne? :-)

Rty

A na závěr (jistě nejen má) závislost - v podobě všech možný mazačů pusy, kterých už jsem taky vystřídala nespočetně a ustálila se hned u několika z nich.



Nejdním z nejoblíbenějších jsou určitě balzámy od Alverde, které kupuji v DMku asi za 40 Kč, mám ráda buď měsíčkový (pokud to nemotám) a nebo mandarinkový s vanilkou. Jsou přírodní, takže žádná chemická vůně a rty dokáží opravdu zbavit největších mrazivých lumpáren.

Jahodové Helle je také můj velký favorit, skvěle po puse klouže a dlouho udrží rty hebké. No a voní jako něco jahůdkového z dětství.

A kdybych tak ještě někde v nějakém Lidlu narazila na tenhle skvělý vysunovací balzám od Cien, byla bych vážně šťastná. Voní krásně medově a vyživuje jako blázen. Jen škoda, už jsem ho ukrutně dlouho nikde nenašla :-/

Mimo jiných a dalších postrkaných po kapsách, kabelkách či nočním stole nemůžu nezmínit mé celkem ještě zánovní Carmexy (no nejspíš to skloňuju dost bídně, co?). Ty umí s rozpraskanými rty fakt divy, léčí, na rtech zprvu i tak příjemně pálí a oba mě dost baví. Navíc krásně voní - klasický tak svěže mentolově a třešňový tak sladce na hony daleko... 


Tak a končím mé dnešní dlouhé kosmetické vykecávání a ptám se Vás jaké jsou Vaši spojenci do mrazů? :-)

13 komentářů:

  1. já jsem stále věrná obyčejné Nivei, a teď máme doma i Niveu Soft, ta není tak hutná tak si ji patlám na obličej pořád, tu "niveovou vůni" mám moc ráda:)
    A krémy na ruce od essence jsou super, jen ty vůně mě donutí si ty ruce mazat, jsem na to jinak hrozně líná:D

    OdpovědětVymazat
  2. moc hezký článek :) povedl se ti :) klasická nivea je ze všech nejlepší ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Já také fandím Nivee, mám od ní krém na obličej, na ruce i na tělo, pak i něco od Avonu, hlavně na ruce, ale nejvíce sahám po té Nivee:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pro mě je aktuálně jednička krém od Reginy (voní tak Niveácky :D ) ale jsou skvělé a dělají mi moc dobře :o) (a to už je co říct) :D

    OdpovědětVymazat
  5. krémy na ruce a balzámy na rty, to je moje .. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Strašbě krásně jsi to nafotila, Terezko. Jinak já celoročně pokračuju s olejíčky od Saloosu a jsem maximálně spokojená. Na rty zase celoročně mlj hypoalergenní balzám Lipobase. Je výborný a dost mastný.

    OdpovědětVymazat
  7. Líbí se mi, jak jsi to nafotila. :) Jahodové Helle použíám od základky a je to báječná věc, stejně tak Neutrogena, ať už balzám na rty nebo tělové mléko, případně krém na ruce. :) Nivea je povinná výbava, jak píšeš.
    Jen mně se zbláznila pleť, já jí mám spíš smíšenou, loni jsem měla šupinky mezi obočím, u nosu a teď mi obličej "zdobí" pravidelně 2 pupínky. :-/

    OdpovědětVymazat
  8. Já nedám dopustit na modrou niveu, též ji mažu na vše, včetně rtů a občas jí využívám i jako odličovadlo, dále mám pleťový krém od neutrogeny, ten vážněvoní tak čistě a svěže a pak taky krém na ruce od Baley s vůní kiwi, ten je dokonalý :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Spoustu produktů máme společných. :)

    OdpovědětVymazat
  10. bez toho ani ránu! hlavně bez balzámků :) ten od Helle je fajn

    OdpovědětVymazat
  11. Nivea, nečekaně :)
    A mně teda z balzámů nejvíc vyhovuje ten úplně obyčejný od Astrid.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj ten carmex na rty jsi kupovala kdepak? Já to nemůžu nikde sehnat a už jsem si i objednávala z netu a je tomu dva měsíce a furt nepřišel :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden mám od kamarádky, která ho myslím kupovala na ebay a druhý mám z http://www.plumfooleryshop.cz/ :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!