pátek 18. ledna 2013

Kokosy, které jsou skvělé nejen na sněhu

Připravte se, dnes se tu budu rozplývat! Že nějaké kosmetické rozjímání tu není na denním pořádku, tak snad Vám dnes mé doporučení všema dvaceti nebude proti gustu. Řeč bude o Bio kokosovém oleji značky Saloos.


Sama jsem si tuhle věcičku chtěla už několikrát koupit, ať už právě tuhle variantu od značky Saloos, kterou mám mimochodem moc ráda, a nebo třeba trochu jinou variantu, kterou prodávají v DM drogeriích (nebo třeba v prodejnách se zdravou výživou) - ta mimochodem vypadá takto.... Až jsem ho dostala od rodičů k narozeninám, čímž mi udělali velkou radost. Je totiž velmi všestranný pomocník a já si jeho péči naprosto zamilovala.

A co je na něm tak k zulíbání?
  • vůně- ať se jdou vycpat všechny umělé kokosové vůně, které opravdový kokosový ořech neviděli ani z vlaku, tohle voní jako opravdové kokosové sušenky právě z trouby vytažené. 
  • konzistence - joo, tak to mě taky baví. Za normálních okolností je olej totiž tuhý, takže se dá krásně nabrat a rozemnout mezi prsty, kde se během mžiku změní ve snadno mazací. Ale při teplotě kolem 24°C se mění v tekutý, což mi vůbec nevadí, nabírat jde stejně naprosto v pohodě. Jen z hlediska skladování nebo cestování (zvlášť v létě) může být tekutá konzistence nevýhodou, ale že mi leží v koupelně, tak mi to zatím nikterak nevadilo.
  • hydratace na těle kam se hrabou všechna hydratační másla, mléka a kdo ví jaké jiné mazadla, když přichází na mazací scénu tenhle kokosový hrdina. Hydratace je neuvěřitelná, pokožka je po jeho použití nádherně hebká, příjemně vypnutá a taky krásně provoněná. Nejlepší je s ním namazat ještě třeba mírně vlhkou pokožku třeba po koupeli, kdy se olej nejlépe vsákne a dokáže s ní přímo zázraky. Navíc vstřebávání netrvá déle než u jiných tělových přípravků.
  • odličování - v používání olejů v odličování jsem byla zatím téměř nepolíbená (až na hydrofilní odličovací olej opět od Saloosu) a to byla fakt škoda. Protože si během večerního sundávání hampejzu z obličeje prostě nanesu trochu oleje na vatový tampónek, přejedu po obličeji a na závěr dočistím tonikem, aby pleť nebyla tak moc mastná. No ale to je vám blaho! I po dočištění zůstane pleť příjemně "omaštěná", takže už ani nemusím použít krém (pokud se mi nějak výrazně nechce) a do rána je obličej jako ze škatulky. Nejen že už díky tomuhle postupu netrpím na žádná suchá místa, která mě v zimě tak prudí, ale taky se jím krásně rychle zacelí třeba strupy nebo zbytky po akné, kterého se s mrazivými teplotami také často dočkám. A to ani nemluvím o tom, že vůbec pleť nedráždí, takže je to prostě super pro citlivky.
  • blaho pro háro - olej je skvělý i pro použití do vlasů. Jeden způsob je takový, že ho jednoduše před tím, než mám vlasy v plánu umýt, natřu trochou oleje, který rozčešu po celé délce. Nanáším ho buď do délky zhruba od uší dolů, tedy abych pořádně vyživila konce, které to potřebují jako prase drbání a nebo ho vmasíruji i do pokožky hlavy a nanesu na celou délku vlasů. Nesmím jen hledět na to, že vypadám jako hastrman a luxusní mastnovlasáč (je to ale třeba skvělý způsob, jak zůstat během zkouškového doma na zadku, protože takhle bych ven asi nemohla :-D), ale za tu následnou parádu to stojí. Nechám působit na vlasech třeba i několik hodin, přes den nebo i přes noc, kdy je smotám do drdůlku, abych si nezamastila celý poštář a pak jen pořádně umyji šamponem a vším, čím jsem normálně zvyklá. A tradá, vlasy jsou krásně hebké, jemné, nerozlítané a dokonce i lesklé - to jsem ještě nezažila, vážení! Druhý způsob použití oleje do kadeří je už jen jako výsledná úprava umytých vlasů, kdy se do ještě mokrých vlasů rozetře ždibítek oleje do konečků (což preferuji, vlasy se tak nezmastí) a nebo už do suchých vlasů, ale to stačí jen opravdu prťaté množství, protože stačí jen o trochu víc a konce budou mastné.
  • krmě - musím říct, že mi nejdřív přišlo fakt divné jíst něco, co si mám zároveň patlat vše možně po těle. Ale ještě než jsem se do mazání pustila, zkusila jsem schválně ochutnat. No jo a chutnalo to fakt líp, než jsem čekala. Takže teď jsem fakt rozhodnutá, že si pořídím ještě jednu krabičku, do které nebudu šmátrat prsty a bude čistě jenom k pokrmovým pokusům, hrozně se totiž těším, až si na oleji usmažím palačinky nebo lívance, ale četla jsem, že třeba i takové číně dodá správný šmrnc, no to by bylo, abych to nezkusila!
  • a existuje ještě spousta dalšího využití, kterého se mi ještě ani nepodařilo objevit. Zatím ho tedy mimo výše zmíněné používám třeba na vyživení nehtů, kdy jím řádně natřu odlakovaný nehet i oblast okolo, na suché paty či jiná problematická místa, na vyživení rtů (což zmákne líp než kdejaký jiný balzám), dál taky zklidní podrážděnou pleť nebo právě teď v těch v zimě ji dokáže ochránit před štiplavým mrazem.

Zkrátka a dobře, nadšením nešetřím a až své už tak dost velké balení dopotřebuji, mám v plánu se podívat na zoubek i dalším různým variantám, které Saloos nabízí. Namátkou mezi další ochucené varianty kokosového oleje patří - vanilková, čokoládová, pomerančová nebo caffe latte.

A ať to máme kompletní, k sehnání je v DM drogeriích, na e-shopech, ve zdravých výživách nebo jsem ho viděla v takových těch obchůdcích typu Batavia. Velké balení (které mám i já) o obsahu 250 ml seženete kolem dvouset korun (dost možná i trochu méně), menší balení 100 ml pak vyjdou zhruba na 130-150 Kč.

A co Vy, máte ho také a sdílíte mé nadšení či jste ještě kokosovým olejem nepolíbeni? :-)

14 komentářů:

  1. Už jsem po takovémhle univerzálním kokosovém oleji taky koukala, je super, že ho můžeš použít téměř na všechno! Já bych ho asi spapala, miluji kokos! :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. parádní článek, sama bych to nenapsala lépe! vlastním variantu od purity visions a taky je super, používám jak na vlasy tak na pleť, jen odličování mě nenapadlo!!! používám ho místo krému, až po vyčištění pleti:)) někde jsem četla, že je dobrý i na erotické masáže:DD tak můžete s přítelem zkusit:))) opravdu multifunkční věcička:d

    OdpovědětVymazat
  3. Mám vanilkový, ten ještě jde, ale mamce jsem dala čokoládový a musela jsem si zakázat si ho půjčovat, nemůžu se pak zbavit neustálých chutí na kokosový tyčinky. Už jsem během týdne měla 3x Bounty. :D

    OdpovědětVymazat
  4. kokosový olej jsem si plánovala koupit, ale od Ježíška jsem dostala hned tři lahve oříškových olejů, které mi vydrží asi do konce života, takže pro tohohle kokosovýho fešáka už bych neměla využití :D
    taky si ty oleje dávám do vlasů, ale i do palačinek:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mimochodem hned po přečtení článku jsem si běžela do kuchyně udělat "mastnej culík" :D:D

      Vymazat
  5. Momentálně jsem nepolíbená, ale hádám, že brzy budu s tebou sdílet nadšení! Jak je řeč o akné a kokosové vůni hrnu se do všeho! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kokosový olej si taky patlám čas od času na vlasy. :)
    Ale moc s ním nevařím, jen jednou jsem udělala palačinky... ale moc kokosově nechutnaly :D :D
    Ela

    OdpovědětVymazat
  7. Já olejíčky od Saloosu miluju, a zvlášť ty hydrofilní na odličování a musím souhlasit, že do rána vypadá pleť krásně ;) S kokosovým ještě zkušenosti nemám, ale říkala jsem si, že vyzkouším ten kakaový :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem ho nedávno na blogu měla. :) Dneska jsem o něm chtěla udělat článek, ale je to jiná značka. :)

    OdpovědětVymazat
  9. To se mi ani nechce uvěřit, že existuje něco tolik univerzálního :D. Až ho někdy objevím, kupuji :)!

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem měla bio kokosový olej od Alnatury z DM, moje i ségry vlasy (ta má konečky extrémně suché) si po něm vrněly blahem, nehty a nehtová lůžka také. Zkoušela jsem ho i na vaření, ale když jsem si ho při stěhování chtěla vzít do nového bytu, tak ho ségra někam schovala. Takže zítra letím pro tento po přečtení tvé recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kokosový olej jsem ještě nezkoušela, ale podle tvého popisu je skvělý. :) Jednou jsem ho hledala v DM, ale u nás ho asi nevedou nebo nevím...
    Svět podle Kláry

    OdpovědětVymazat
  12. Fiiiha, akurat som zhltla cely clanok a pevne sa rozhodla si ho zadovazit :)

    OdpovědětVymazat
  13. To je ale náhodička - v týdnu jsem byla v DM, a když jsem tak přemýšlela, co jsem si v něm ještě chtěla koupit, vzpomněla jsem si na něj. Mám ho v plánu už dlooouho, akorát že do DM moc nechodím a nikdy se to nehodilo... No a oni ho tam neměli. Ale teď na zimu by to už asi vážně chtělo tento zázrak pořídit, něco s tím zkusím udělat ;)

    L.

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!