neděle 27. ledna 2013

Palačinky plněné špenátem a žampiony z trouby

Vsadím se, tenhle recept určitě zná devět a třičtvrtě z deseti mých čtenářek kuchařinek (i když samozřejmě nechci opominout tu mužskou část, co kdyby tu byl nějaký i nějaký mužský, co si je taky připravuje, že jo...). Palačinky na slano, ještě k tomu zapečené, skrývající už jakoukoli náplň jsou jistě věc profláklá, ale stejně se svou úpravou vyrazím do světa. Když je to ještě ke všemu takový chutný a fofrový oběd, zvlášť pokud Vám zbydou palačinky nasmažené už z předchozího podvečera, když vás honila mlsná a házeli jste jednu za druhou, natírali je marmeládou, ale přecenili jste své síly na tolik, že se do Vás prostě všechny nevešly.

Na zhruba dvě porce jsem potřebovala:
7 palačinek (1 vejce, asi 60 g polohrubé mouky, 60 g celozrnné mouky, 120 ml mléka), žampiony, listový mražený špenát, cibuli, balení uzeného eidamu (jiný zrovna nebyl při ruce), trochu smetany 10%, bambova sůl na dochucení (klidně nahradit solí + česnekem)


Cibulku jsem nechala zesklovatět na trošce olivového oleje, přidala jsem restovat žampiony nakrájené na drobno a pak i špenát. Nechala jsem prohřát a zalila trochou smetany. Ochutila a přidala část sýra a plnila do palačinek, které jsem vyskládala jednu vedle druhé do zapékací misky a zasypala sýrem. Pekla jsem asi 15 minut na 190°C.


Prostě jednoduché jako facka a přitom existuje nespočetně variací. Jakou připravujete Vy? :-)

10 komentářů:

  1. mňáááám, zapečené palacinky su skvelé.. ale so špenátom som ešte neskúšala...

    OdpovědětVymazat
  2. přesně takhle ty zapečený palačinky mám nejradši! :) akorát si to moc často nedělám, protože kvůli jednomu obědu tím zašpiním moc nádobí - pánev na palačinky, nádobu kde dělám těsto, mixér, pánvičku na špenát, zapékací mísu.....a to umývání nádobí nesnáším!:D kdybych vařila častěji pro víc lidí než jen pro sebe, dělala bych to pořád! :)

    OdpovědětVymazat
  3. MNAM,vypada to nadherne......to musi vyzkouset,diky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jsem si je dnes udelala na obed a jsou opravdu vynikajici :-)

      Vymazat
  4. omnomnom, vypadá to úžasně! :)))

    OdpovědětVymazat
  5. mnam mam na to chut:)))
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam. :) Připomněla jsi mi, že palačinky naslano jsem už dlouho neměla, takže to musím napravit. :)

    OdpovědětVymazat
  7. podobné bych mohla papkat furt :) (téměř)

    OdpovědětVymazat
  8. bez hub by to bylo výborný :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!