neděle 23. června 2013

Téra courá Prahou


Konečně Vás zase po pár dnech z plna hrdla zdravím, moji milí!

Jsem zpátky z celovíkendového výletování po Praze, se kterým Vás teď budu v následujících článcích hojně opruzovat. Znáte mě - jak já něco málo vidím, hned o tom musím rozsáhle žvanit a že to tentokrát vyšlo na tu naši matičku Prahu, budete tu teď nejspíš zívat u fotek třeba u Vendy s koňovou zadnicí a dalšími tůůristickými klišé. Takže trpělivost, já se brzy vykecám a bude pokoj :-)

V Praze jsme po tři dny spočinuli v moc hezkém hotelu Volcano komplex, který teda nabízí mnoho dalšího vyžití (kterého jsme přes můj nadupaný naplánovaný program nevyužili). Bylo to tam moc príma, jen jsme příliš nazapadali mezi parkoviště plné samých fajnových kár se svým "peškobusem", kterým jsme si to tam přímo z metra dofrčeli :-D


Obávám se, že jsem si zadělala na pořádný malér - a to že mi jen tak nějaká zmrzlina nebude dost dobrá od té doby, co jsem teď ochutnala Angelato! Kurňa to jsem si ani nepomyslela, že jahodová zmrzlina může chutnat jako opravdický jahody, jak ta vám byla výborná... K tomu jsem si dala kokosovou, která ji výborně doplňovala. Schválně, na jakou tam chodíte Vy? :-)


Stejně tak jsem si pošmákla na výýýýýborném hambáči, když jsme na jeden zašli do Dish. I já, nijak velký masožravec, jsem odolala bezmasým variantám a udělala jsem dobře, když jsem si poručila klasický hovězí... A co když jsem příteli užírala jeho s konfitovaným jehněčím - no prostě to se musí ochutnat. Tam musíte na tuty zajít! A nejlíp samozřejmě zapít vychlazenou dvanáctkou na slehnutí :-)


Dost bylo obžerství, radši to chce nějaké courání po pražských kostkách... Kdo ví, proč já jsem vlastně ještě doposud nikdy necourala náměstím Míru? Bylo mi tam tuze sympatické, když jsem si to přes něj štrádovala k Jane Bond special :-)


Po stopách kopyt Šemíkových jsme se vydali i na Vyšehrad, který byl v záplavě podvečerního slunce jako stvořený pro kochání se výhledem nebo vyvalení se do trávy. 


Nezbylo jen zakončit procházkou podél řeky, oblepit zmožené nohy náplastmi a nabírat síly na další štaci, o které se rozepíši třeba zase zítra. Teď už si to totiž zamířím do vany a popřeji Vám dobrouuuu :-)

šaty, kabelka - Gate

29 komentářů:

  1. na angelato jsem koukala zrovna v pátek a lákalo mě to tam !!! sakryš proč jsem tam nešla??? při další příležitosti okamžitě napravím :D a na Dish mám už taky dlouho zálusk, četla jsem jen samou chválu ... děkuju, už vím, kam příště zajdu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se v obojím zastav, myslím, že nebudeš litovat :-)

      Vymazat
  2. Je docela fajn vidět a uvědomit si, co já beru jako samozřejmost a každodenní život má někdo jako výlet :) Myšleno ty místa, která jste navštívili :)) To je pak k zamyšlení, abych si víc začala vážit toho, že bydlím v Praze :D Zmrzlina v Angelatu je opravdu bezkonkurenční! Je super, že jste si to tady hezky užili a moc ti to slušelo, tyhle maxi šaty jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak holka ze vsi ve městě :-D Ať jsem v Praze pokolikáté chci, tak mi k tomu stejně patří se pokaždé vyfotit na Václaváku a třeba i na Karlově mostě mezi Japonci :-))

      Vymazat
    2. Vždyť jo, to naprosto chápu, je to takový tradiční vid :)) Já ještě nedávno dělala na Václaváku a na střední jsem chodila u Staromáku, tak je to pro mě všechno už trochu okoukané, ale když jsem v cizím i když mnohem menším městě, tka si to taky užívám :D

      Vymazat
  3. Super fotky :) A neboj, my si rádi počteme všechno, co máš na srdci :)
    A souhlasím s Markvitkou, taky už mi to přijde jako samozřejmost a to v Praze nebydlím, jen studuji, a tak je dobrý se na to podívat z jiného úhlu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že máte takovou trpělivost :-) Já jsem nikdy v Praze žít netoužila, ani mě kdo ví jak nelákalo tam studovat, ale čím jsem starší, tak ji mám o to radši a že se tam nedostanu tak často, tak si ji vždycky užívám jako pravý tůůrista :-)

      Vymazat
  4. Jen nám o výletování ještě hodně hodně hodně vyprávěj, já jsem nadšená z každého článku ! :D
    Zmrzlinová moc nejsem (jedině Míšu si dávám:D), ale takové kokosové bych neodolala, a určitě bych si vybrala i jiné příchutě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové žádosti nelze nevyhovět :-D Já taky zmrzce nějak zvlášť neholduju, ale tam jsem nevěděla jakou dřív :-)

      Vymazat
  5. tá posledná fotka je super, a ten hambáč by som si dala hneď :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krésné fotky a vydařený výlet :) Burgery z Dishe jsou výborné, vsadím se, že kdyby tam šel každý uživatel Mekáče, už by pak ty hnusné cheeseburgery do pusy nevzali :D těším se na další díl! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kam se na to hrabe rozdíl mezi nebem a dudami :-D Díky :-)

      Vymazat
  7. Terezko, měla jsi krásný víkend, Prahu miluju a moc ráda si o ní přečtu! :-)
    Angelato jsem ještě neměla, jen tak pro zajímavost, na kolik tam vyjde zmrzka, abych věděla, jestli tam mám vůbec chodit :D
    V Dish jsem byla, burgery tam mají vážně báječný.
    a na Náměstí Míru je krásně, strašně ráda tam chodím, ono celý Vinohrady jsou krásný :-)
    těším se na další pražský příspěvek! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář :-) Zmrzka je tam sice dražší, jeden kopeček asi 35 Kč, za dva už je to pak myslím 60 Kč, ale je to o dost větší porce než klasický kopeček z cukrárny a za ochutnání vážně stojí :-)

      Vymazat
  8. Krásné fotky a zmrzlinožrout jako já musí zmrzku z Angelatta ochutnat. :)
    Na Dish jsem slyšela chválu, takže vím, kam při příští návštěvě zajít.

    OdpovědětVymazat
  9. Tvoje výletové články mám moc ráda, tak se klidně rozepisuj :-) Vypadá to, že jste se měli skvěle (ta zmrzlina!!) a poslední fotka vypadá krásně letně :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já do Angelata chodim na mátovou, nikdy jsem neměla lepší zmrzlinu a na podzim je úplně skvělá dýňová!!! Už abych tam zase šla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mátovou jsem měla vloni na Apetit pikniku od Tří kopečků a byla též moc dobrá :--) Ale tam rozhodně musím zase příště zajít a ochutnat další a další, dýňovou bych nepohrdla :-)

      Vymazat
  11. Angelato, to je moje. Bydlím kousek, tak jsem tam pečená vařená :D

    OdpovědětVymazat
  12. angelato je ženiální :) kousek odtud pracuju, dlouho jsem tam ale nebyla, musím to napravit!

    OdpovědětVymazat
  13. Jé:) Přesně, jak psala Markvitka..:) Vůbec mi to nepřijde, když kráčím skoro každý den po Míráku..asi bych se měla někdy zastavit a trošku si na chvilku připadat jako turista:) Nebo když ráno vyjdeme z klubu a koukáme z nábřeží na východ slunce nad hradem, beru to moc jako samozřejmost:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme to kolem sebe určitě spoustu krásných míst a po Míráku se musí denně kráčet hezky :-)

      Vymazat
  14. Tvoje cestovatelské posty mám moc ráda :-)! Máš to super napsané, že by člověk nejradši sbalil svých pět švestek a vyrazil. Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, díky :-) Já si ke svým pěti švestkám moc ráda přibalím svoje milé čtenáře a beru je všechny s sebou :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!