čtvrtek 27. června 2013

Třešňová bublanina

Léto bez bublaniny? No nebláázněte! Navíc když jsem dostala výslužku třešní přímo z dědovy a babiččiny zahrady. No a s inspirací Apetitem je napečeno cup rup, třeba při opalovačce mezi otočením ze zad na břicho. Výsledkem je navíc krásně vláčné těsto. Takže pokud se zrovna nepipláte s odpeckováváním, tak je hotovo během chvíle - a to já teda nedělala. Jak byste si jinak mohli zahrát třeba takové "kdo pecku doflusne nejdál" nebo "vyhrává největší pecková hromada na talířku"? :-))))


Potřebovala jsem (na 1 plech):

1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 lžíci bezfosfátového prášku do pečiva, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíci vanilkového cukru, 3 vejce, 1 smetanu ke šlehání (250 ml), asi 3 hrnky třešní (čím víc, tím líp)

Vejce jsem vyšlehala s cukrem do světlé pěny, pak jsem přidala mouku, prášek do pečiva a na závěr promíchala i se smetanou. Těsto bylo tímto hotové, stačilo ho vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat třešněmi a šoupnout ho do vyhřáté trouby na 180° asi na 20-30 minut.


Už jste zahájili léto plechem bublaniny? :-)

8 komentářů:

  1. Jako na zavolanou, právě jsem hledala nějaký jednoduchý sympatický recept na bublaninu :) Děkuju a určitě se na ni vrhnu :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mi připomíná dětství! Nevim, proč někdo ji dělal, asi babička, Vypadá moc pěkně :))

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! To bych si právě teď tak dala :)..i když momentálně u mě stále vedou jahody, třešně ještě nemáme :p.
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Bublaninu by som si dala, mne sa s ňou vždy spojí leto, horúce dni plné ničnerobenia a leňošenie na chate za mojich detských čias. Najlepšiu samozrejme robila moja mamka, buď práve čerešňovú alebo černicovú, mňam! Ale tvoja tiež vyzerá úplne na zožratie ♥

    OdpovědětVymazat
  5. asi půjdu vykrást vaší zahrádku (teda dědovu a babiččinu), chci ty třešně! (a možná aj tu bublaninku:D)

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá výborně, doma ji dělám často, jenže teď nějak chybí ty třešně.. :(

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!