středa 4. července 2012

Aglio olio po mém

Těstoviny (špagety obzvlášť) můžu prostě jakkoli, ale stále u mě vede nejjednodušší úprava, které vévodí pouze pár základních surovin - olivový olej, česnek, chilly papričky a parmazán. Aglio olio je nejčastější jídlo, které si v oblíbených restauracích objednávám, je totiž úžasně letně lehké a táák dobré. A když mě přemůže hlad v pohodlí doma, připravím si je prostě po svém. A postup je následující:

Potřebovala jsem: 4 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, sušenou chilly papričku, špagety, parmezán a bazalku


Na rozpáleném oleji jsem opekla na plátky pokrájený česnek, přidala kousky chilly papričky a nechala rozvonět a osmahnout. Přidala jsem uvařené špagety společně s trochou vody, ve které se vařily, přidala nasekanou bazalku a zasypala parmazánem. Hotovo, dobrou chuť!


Nic co by se nedalo zvládnout na rychlo v plavkách mezi opalovačkou a poobědní siestou. Což mi připomíná, že bych si je měla brzy zase připravit, snad nikdy se mi totiž nepřejí... A prozraďte mi, taky si Vás tyhle špagety doslova omotaly kolem prstu? :-)

19 komentářů:

  1. Ano, měla jsem je zrovna včera! :) Na léto jsou jako lehké jídlo ideální - jednoduché a rychle hotové, navíc je zvládne ukuchtit i trdlo jako já :)
    A tvoje verze vypadá mňam mňam, hned bych si je dala znovu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou určitě to vyžaduje nějakou kuchařskou zdatnost (tím neříkám, že já jí mám!), takže žádné trdlo! :-)

      Vymazat
  2. Nevím proč, ale já špagety v lehké úpravě moc nemusím : D Mám je ráda, ale jedině s pořádnou smetanovou nebo sýrovou omáčkou : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty já si dám zase jen výjimečně a spíš v zimě :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to skvěle a až se mi to trávení trochu srovná, tak to určitě taky zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jooo, snad už budeš brzy jako rybička!

      Vymazat
  4. Mňáááám Teríí ty mi to s těma špagetama děláš schválně! :D :) No asi snad taky brzy vlezu k plotně a udělám si podle tvého návodu nějaké výborné špagetky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schválně to rozhodně nedělám, to mi věř :-D :-) A pokud se za plotnu vypravíš, přeju hodně zdaru a dobrou chuť :-)

      Vymazat
  5. Ještě jsem neměla. Dnes budou s tuňákem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si teď nakoupila zásoby tuňáka, takže budou taky jistě brzy následovat :-)

      Vymazat
  6. díky za tip na špagety, které jím ve velkém, ale často jen s kečupem a sýrem - taková ta česká varianta.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. já mám špagety úplně neraději samotný, to bych snědla klidně celý hrnec éú

    OdpovědětVymazat
  8. mňam!! asi vím co bude dnes k obědu.. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Co bych ti na to řekla? Asi jedině mňam:D Si sepiš nějakou kuchařku Téry 100plus1 recept na rychlou mňamku:D (já jí určitě koupím:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to bych Ti zase řekla zase jedno velké dík :-) A dobrá, první díl rychlých mňamek poputuje přímo k Tobě a začnu pracovat na těch pomalých :-D

      Vymazat
  10. mmmm to je přesně něco pro mě!:) nic přeplácaného, a hlavně rychlovka :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!