Inspirace odtud
Zhruba na 4 porce jsem potřebovala: 0,5 l kefíru, hrnek ovesných vloček, hrnek pšeničné celozrnné mouky, půl hrnku hladké mouky, lžičku jedlé sody, lžíci oleje, dvě lžíce medu, 1 vejce
Ovesné vločky jsem zalila kefírem a nechala asi půl hodiny odležet, aby se vločky rozmočily. Poté jsem přidala ostatní suroviny a těsto nechala ještě asi 20 minut uležet - lívance pak budou vláčnější. Z těsta jsem potom lžicí na rozpálenou pánev kladla malé množství a pekla jej na sucho z obou stran několik minutek.
Podávat můžete samozřejmě podle libosti, u mě vítězí hned několik variant, takže mívám každý lívanec jiný. Nepohrdnu totiž třeba banánem, jogurtem a třtinovo-skořicovým cukrem nebo domácími hruškovými povidly a také doplněné lžičkou bílého jogurtu. Stačí pár takových malých placiček a mám na celé odpoledne vystaráno, jak sytá z nich jsem. A už se těším, až zase příště vyzkouším i variantu na slano, s takovým uzeným lososem to totiž nebude taky vůbec marné...
A co Vy, čím si doplníte nejraději lívance? :-)
zrovna před chviličkou jsem si říkala, že si dneska udělám k obědu zdravější lívance, a ty přidáš tohle! :D to je znamení,že si je opravdu musím udělat :DD
OdpovědětVymazatnejradši je mám taky s jogurtem a tvarohem, a na to banán :)) a slaná varianta mě láká už taky dlouho:)
nuttelooou! :D
OdpovědětVymazatachjo, já Tě chci doma :D
Mňam vypadají výborně, až jsem na ně dostala chuť :) když nebudu lína tak si je snad co nejdřív udělám :)
OdpovědětVymazatVýýýborně! Postav, prosím, na kávu, jsem u tebe cobydup. A sním hodně, nejmíň čtyři kousky! ;-)
OdpovědětVymazatVivi
Mňam, dala bych si hned a pod tvého receptu si je asi brzy udělám. Já mám ráda lívance s jahodovou merendou, ale může být jakákoliv, když nejsou jahody. :) S tím lososem to zní také dobře.
OdpovědětVymazatTerezko, vezmeš si mě? :) Naši budou rádi, že se má konečně o mě kdo starat a vyvářet mi :D
OdpovědětVymazatDostala jsem chuť na lívanečky s jogurtem a domácí rybízovou marmeládou.. Už vím co bude v blízké době na oběd, mňam :D
OdpovědětVymazatjsi kouzelnice co se týče vaření a pečení!K.
OdpovědětVymazathmmmm s ochuceným tvarohem je mám nejradši!! :D u se moooc těím na pátek, kdy odlítám k moři, kde máme v hotelu zaplacenou snídani a já moc dobře vím, co se jim tam na těch švédskych stolech objevuje - loni jsem se tam palačinek vyloženě přežrala.. :D
OdpovědětVymazata hrušková povidla? to slyším poprvé. miluj hrušky, ale nesnáším klasická povidla, to musím vyzkoušet. Není to náhodou klasické hruškové pyré? přesnídávka nebo něco takového?
Pamatuju si, že moje babička vždycky dělala domácí koláče s jablečnými povidly a ty už jsem milovala a tyhle hruškové dělala mamka na podzim společně ve várce se švestkovými a oboje jsou teda výborná, prostě jsou pečená stejně jako švestková, až se do nich na podzim zase pustíme, tak o tom třeba kváknu :-) Užij si dovču! :-)
VymazatTa úvodní fotka je úžasná.. Ty mě normálně nutíš jít si vzít něco dobrého :) Já dělám nezdravější formu, ale tyhle vypadají moc dobře, asi je někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatmňaaam vyzerá to nádejne :)
OdpovědětVymazatVypadá to lahodně !! Z kefíru by mě to ale vůbec nenapadlo, tak to musím zkusit :)
OdpovědětVymazatmám ted krutě vařící období, takže je určitě "prubnu" :) ale fakt nechápu, jak to děláš, že jsi pořád jako proutek! ;)
OdpovědětVymazatTak ať se zadaří a šmakují :-) No a do proutku mám teda vážně hodně daleko, ale tím, že se snažím do všeho cpát něco, co považuju relativně za zdravější, tak si namnouvám, že se k tomu proutí třeba dopracuju :-D
Vymazatto jsou pro mě novinky. určitě se o tom potom zmin :) a děkuji, užiju snad :)
VymazatPanejo, ty mi děláš takové chutě, že se snad seberu a půjdu vařit... :D
OdpovědětVymazatMám takový pocit, že jsi příčinou proč se poslední dobou furt motám kolem plotny!!!!! :)
OdpovědětVymazatVšem díky za komentáře! Padají mi víka, takže omluvte absenci odpovědí ke každému Vašemu milému komentáři :-)
OdpovědětVymazatDnes mi manžel udělal palačinky, mnam, ale tohle taky zkusíme :-)
OdpovědětVymazatno Terezko, takové chutě mi děláš na večer. :D
OdpovědětVymazatmňam!
OdpovědětVymazatVýborný recept 🙂
OdpovědětVymazat