Kuře:
Naporcované kuře den předem naložíme osolené, opepřené společně s pár bylinami a trochou oleje. Pečeme podlité asi při 200° zhruba dvě hodinky (hodinu přikryté, hodinu odkryté), před koncem můžeme troubu nastavit na gril a přidat výkon, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Zelí (cca 5 porcí):
Půl hlávky červeného zelí nakrouháme na malé kousky a přidáme ho do hrnce na lehce osmahnutou cibulku. Přidáme bobkový list, nové koření, podlijeme trochou vody a necháme dusit do změknutí (cca 50 minut). Ochutíme solí, octem a cukrem.
Bramborové knedlíky (cca 5 porcí):
5 velkých brambor uvaříme ve slupce a nastrouháme na jemno. Přidáme dvě vejce, sůl a postupně přidáváme polohrubou mouku, než vznikne tvárné těsto (já přidala zhruba 2 šálky + na podsypávání). Z něj uválíme váleček a nakrájíme špalíčky, které vaříme ve vroucí osolené vodě než vyplavou na povrch (asi 4 minutky).
Toť vše, musím se jen přiznat, že s knedlíky mi pomohl přítel, který zakročil, když jsem se rozčilovala na stále řidkým těstem, stačilo však jen trochu jeho trpělivosti a přidání mouky....
A co raděj Vy, dáte si taky občas rádi tu "našu"? :-)
To bych si momentalne hrozna dala, ac to normalne vubec nejim :D Ale ceska kuchyne mi proste chybi! Jsi sikovna kucharka :))
OdpovědětVymazatJá právě momentálně vůbec, třeba dneska k obědu byla svíčková, tak mám zase na chvíli vybráno, ale děkujuu :-)
VymazatTu našu možu! Právě včera jsme měli bramborové knedlíky s uzeným, kysané zelí a cibulku, mňam :)
OdpovědětVymazatJá mám momentálně z vývařovny české kuchyně plné brejle, ale až si dám nějakou pauzu, tak si jí zase určitě ráda zase dám :-)
VymazatČeskou kuchyni mám nejrač.Tohle vypadá skvěle fotky mi přivedli chutě!Jsi strašně šikovná:)
OdpovědětVymazatDěkuju :-)
Vymazatjá český jídla moc nemusím teda :) vůbec nejsem knedlíková nebo zelná :D ale kuře, joo to můžu :)
OdpovědětVymazatTaky nejsem typicky knedlo-zelo-ani vepřová :-D Ale čas od času :-)
Vymazatzelí a knedlíky - to je moje. :) jen to kuře bych vyměnila, nic mi snad v jídle nevadí tolik jako je kuřecí stehno, ač z nepochopitelných důvodů.
OdpovědětVymazatTaky ho zvlášť nemusím, proto se vždycky hlásím o prso :-)
Vymazatuhmmmm zase ty chutě! miluju bramborový knedlík s červeným zelím , ale kachýnka u mě vede :) já bych chtěla k tobě na týden, bych si u tebe pochutnala jak nikde jinde :)
OdpovědětVymazatJá už kachnu neměla dobu, nepohrdnu ani kuřetem :-) Nepřeceňovala bych mě ale tak, ale klíďo, viiid :-)
VymazatČeskou kuchyni miluju a u tohoto jídla, bych si dala říct :), jen taky, stejně jako slečna L., nemám ráda kuřecí stehna, já bych si k tomu klidně dala kachnu ;)! Iva
OdpovědětVymazatJá taky radši prso, proto je moje porce ta z první fotky :-)
VymazatSkvělé:) Zrovna dnes se chystám na podobné jídlo - místo knedlíků uvařím brambory:) Tvůj recept mi je k užitku:)
OdpovědětVymazatTak přeju dobrou chuť! :-)
VymazatBramborové knedlíky, zelí a maso, mňam. :)
OdpovědětVymazatA občas není na škodu, když se i chlap pustí do kuchyně. Já přítele pouštím ráda. ;)
Já ho tam moc nepouštím, ale někdy mě zachraňuje, když špačkuju :-D
VymazatMňam to vypadá výborně :) Českou kuchyni mám moc ráda :)
OdpovědětVymazat"tu našu" moc ráda nemám, ale kuřátko s bramborovýma knedlíkama bych si dala hned! už dlouho si je chci udělat, ale potom vždycky zvítězí lenost a hlad a udělám si nějakou pětiminutovku :D
OdpovědětVymazat