Máte plnou zahrádku cuket, už Vám lezou i ušima a nevíte co s nimi? U nás na zahradě je to sice jen samý květ, ale cuketou mě tuhle zásobila moje hodná babička. A mimo ostatní domácí zeleniny jsme nafasovali i kupu broskví. A já se rozhodla, že tyhle dvě zdánlivě nesourodé suroviny spojím a uvidím, co z toho vznikne... Receptů na cuketovou buchtu je spousta, já hledala, až nenašla přesně to, co jsem hledala, a tak jsem se opět pustila do patlání na vlastní pěst. Průběh to mělo sice možná podobný jako když pejsek s kočičkou klohnili svůj dort, výsledek však o poznání lepší (alespoň se nikdo nepřiotrávil). Přítel se naopak k plechu hojně nachodil, až jí celou nakonec dojedl.
Na velký plech jsem použila: 1 hrnek celozrnné mouky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 5 lžic kaka, 1/2 hrnku mléka, půlku prášku do pečiva, 1 velkou cuketu, broskve
Cuketu jsem oloupala, vydlabala jadřinec, nastrouhala a vymačkala z ní vodu. Přidala jsem mouku, cukr, olej, vejce, mléko, prášek do pečiva, kakao a smíchala. Vlila na pečícím papírem vyložený plech a navrch pokladla vypeckované a oloupané broskve. Nechala jsem péct na 180° asi 25 minut.
Buchta byla hodně vláčná, o dost víc než jsem vůbec čekala a doufala, což by možná mohlo někomu vadit, ale já to uvítám, nesnáším, když mě těsto dusí. Úpravy cukety na sladko se není třeba vůbec bát, protože ve výsledku není ani trochu poznat, ale to Vám už nemusím vykládat, určitě spoustu z Vás už tuhle variantu ochutnalo... A pokud ne, tak hurá na ni :-)
to je zaujimavé :) vyzerá to chutne :)
OdpovědětVymazatcuketová buchta je moje nejoblíbenější :) u nás doma mizí neskutečnou rychlostí ( dost tomu pomáhám já :D )
OdpovědětVymazatVezmi si, prosím, tu skvělou kostkovanou košili z minulýho postu, cuketovou pochoutku dej do velký přenosný krabice a přijeď za mnou. Čekám! ;-)
OdpovědětVymazatVivi
Vivi, to bych ráda, ale košile smrdí kouřem a já musím za 10 minut pro dětičky, už se mi zase bohužel vrátí z ledu :-)
Vymazata můžeš se stavit i za mnou:DDD jinak cuketová buchta to je pro mě (stejně jako všechno pečení)vyšší kuchtičkovská:D a já sem zatím bažant:DDD
VymazatKdepak, tohle není žádná vyšší, ani střední, to je základka jak vyšitá, fááákt :-)
VymazatCuketa a broskve, nikdy by mě nenapadlo, dát tyhle dvě suroviny dohromady. Doma se mi válí jedna cuketa, tak to určitě vyzkouším :) Jestli to chutná tak skvěle, jak to vypadá, tak si opravdu pochutnám :)
OdpovědětVymazatVypadá to super, asi to zkusím, rodina mě zásobuje pořád cuketama a už nevím, co s tím :) Máš tady fakt super recepty!
OdpovědětVymazatTak snad bude spokojenost na všech stranách a úroda se dobře zužitkuje :-) Děkuju moc :-)
VymazatTo vyzerá moc zaujímavo ... vážne ... až mi je lúto že nemám doma rúru
OdpovědětVymazatJá bych taky chtělaaa, miluju cpát cuketu všude možně :-)
OdpovědětVymazatWow, ta vypadá mňamózně!
OdpovědětVymazatWorldByBella
Mmm, vypadá to moc dobře s těmi broskvemi. :) Když máme cukety, tak buď je cuketová buchta nebo bramboráky (vošouchy) z cukety.
OdpovědětVymazatNo jako vždy tu slintám.. :)
OdpovědětVymazatTak buchta vypadá moc povedeně :) To já dělám z cukety taky hodně podobnou kakaovou buchtu, občas tam ale místo ní frknu i patyzon :)
OdpovědětVymazatfiha toto určite vyskúšam, my sme doma z cukety varili marmeládu a môžem odporučiť :)
OdpovědětVymazat