středa 10. října 2012

Cuketové brownies

Omlouvám se klasickému a neošizenému brownies za uzmutí jeho názvu do mého cuketovo-čokoládového pokusu, který nakonec dopadl neočekávaně dobře. Nečekejte nadýchanou buchtu, tahle hmota, jak byl pokus nazván, se sice trochu lepí na zuby, ale jinak chutnal dosti jedle.

Použila jsem: jednu velkou cuketu, 1 šálek celozrnné mouky, 3/4 šálku třtinového cukru, 2 lžíce másla, 1 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, 50 g hořké čokolády, 40 g bílé čokolády,  pár sekaných mandlí


Cuketu jsem nastrouhala, vymačkala vodu, smíchala s moukou, cukrem, kakaem, máslem, rozehřátou hořkou čokoládou, vejcem, práškem do pečiva a nakonec jsem přidala i sekané mandle i bílou čokoládou. Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 180° asi 40 minut. Po upečení je těsto stále trochu tekuté, takže je třeba jej nechat mírně zchladnout.


Sem tam křupne mandlička nebo se na jazyku rozplyne kousek bílé čokolády, ale hlavně v každém soustu vlastně chroupete cuketu, aniž byste o tom věděli. Třeba přítel zarytý necuketař si na ní takhle nevědomky pochutnával velmi zdatně :-) Co Vy, jste také takoví odpůrci cuket, či ji dlabete často a s chutí? :-)

16 komentářů:

  1. Teda, to musím vyzkoušet! Honí mě mslná a zrovna jsem uvažovala, co kakaového bych mohla upéct :)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní moc zajímavě :) Cuketu mám ráda, hlavně na grilu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dala bych si hned :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Brownies a cheese caky. To je moje záhuba. Řekla bych, že větší než tiramisu:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Týjo to je nápad ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá lahodně!:) Nikdy jsem tenhle recept neviděla, ale ochutnala bych:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já takhle přímo taky ne, bylo to zase jen pečení ve stylu, co bylo zrovna po ruce, to tam mrsknu a počkám, co z toho vyleze :-D

      Vymazat
  7. Tak už mám upečeno a snědeno, bylo to moc dobré ;) Fakt děkuju za recept, cuket je teď všude hromada a já je miluju na všechny způsoby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panejo, to jsi teda rychlík! :-) A že navíc šmakovalo, tak to mě ohromně těší :-) Mám tu připravený ještě jeden recept s cuketou a další vymyšlený v hlavě třeba na sváču, takže tu zase bude přecuketováno až až :-D

      Vymazat
  8. Já cuketu můžu. A tyhle bwonies vypadají skvěle. Takže díky za tip a o víkendu peču. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé to je dobrota už od pohledu! :) Já mám cuketu celkem ráda.. jediný kde ji nejím je cuketovej kotlík, kde je uvařená na kostičky, fuj! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Další věc, co bych mohla z cuket od babičky upéct :) Vypadá to hrozně hezky, takže díky Ti za tip :D :)

    www.sunnyym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Cuketa je super zelenina. Miluju ji jako přílohu k masu nebo samotnou podušenou nebo ugrilovanou či upečenou v troubě. Dělala jsem s ní kynutou kakaovou buchtu, která byla moc dobrá, tak díky za recept na něco nového, brzy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  12. odpůrce cukety teda nejsem ! :DD

    taky jsem nedávno dělala i čokoládovou verzi, cuketových buchet není nikdy dost...a když je tam ještě bílá čokoláda...to bych taky neodolala:)

    OdpovědětVymazat
  13. Moje mamka dělá takový čokoládový perník a je super. Ta cuketa tam není vůbec poznat, člověk by kolikrát řekl, že je to z jablek a ona cuketa. =) M8m ráda i obalovanou cuketu s kaší. Mňma..nojo, už mám zase chutě.

    OdpovědětVymazat
  14. Takhle na sladko ne, ale je to dobrá inspirace!

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!