úterý 30. října 2012

Karbanátky z červené čočky

Karbanátky, rizoto, karbanátky, rizoto.... míval Lábus ve Slunce seno. Odmysleme si to rizoto a máme to tu dnes skoro stejně - jeeenže uplácáno nikoli z mletého masa, ale červené čočky. Takže nemasožravci, nechť vstoupí, nečočkaři asi ať raději zůstanou opodál.

Potřebovala jsem: půl šálku červené čočky, 1 cibuli, stroužek česneku, 1 mrkev, lžičku curry, lžičku soli, pepř, 1 vejce, libovou šunku, 2 lžíce celozrnné mouky, lžíci ovesných vloček, 2 lžíce strouhanky


Čočku jsem uvařila (10-15 minut), zcedila a nechala mírně vychladnout. Mezi tím jsem si na drobno pokrájenou cibuli, česnek a mrkev osmahla na pánvi, aby chuť nebyla tak agresivní. Potom jsem čočku, osmaženou zeleninu a koření vložila do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixovala. Nakonec jsem přidala vejce a nakrájenou šunku a zahustila moukou, vločkami a strouhankou. Pak už jsem jen rukama tvarovala malé bochánky, které jsem asi 25 minut pekla na 190°.


A s čím že takový oranžový bochánek zblajznout? Já si k němu připravila bramborovo-mrkvovou kaši, aby byla oběd dokonale oranžový. Ale určitě bych se je nebála servírovat třeba vegetariánům (jooo, jen bez té šunky) v burgerové housce s nějakým dobrým dipem. A dali byste si i Vy? :-)

18 komentářů:

  1. tak to bych si ráda dala:) zrovna dneska jsem koupila červenou čočku ( byla v akci - jsem jak důchodce :D ), a chci z ní uvařit polévku...ale když to tak vidím, možná žádná polívka nebude a budou se plácat bochánky:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polévku z červený čočky teda taky můžu, jak to dopadlo? :-)

      Vymazat
  2. ty jsou činaný:-) červenou čočku mám v šuplíku

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiš, já mám zase hlad. No nic, jdu se najíst. Karbanátky to sice nebudou (ale dala bych si), ale když je hlad, tak je dobré všechno, že:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Další super tip. :-) Jen takmimochodem, myslím, že nejlevnější a nejlepší čočku mají v Kauflandu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Kauflandu jsem byla asi jen 2x v životě, nikde moc poblíž ho tu nemáme, ale díky Ti za tip :-)

      Vymazat
  5. Bezva recept, asi vyzkouším. Vločky jsi dala celé nebo nadrtila? dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vyzkoušej, snad Ti budou chutnat :-) Vločky jsem dávala celé, ale takové jemnější, aby v tom nebyly tak znatelně cítit :-)

      Vymazat
  6. Ty máš ty nejzajímavější recepty, co jsem kdy viděla! Takové originální, co jsem ještě nikdy neviděla, ale hrozně se mi to líbí:) A ty karbanátky musí být skvělé!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě ohromně těší, protože si kolikrát říkám, že Vás musím ukrutně nudit :-D

      Vymazat
  7. Moje mamka dělá karbanátky snad ze všeho co jde, ale čočkové myslím ještě nevařila, to jí budu muset ukázat :-)
    V burgerové housce, to je skvělej nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jsem to teda ještě nezkusila, ale myslím, že i na nějakou svačinu s sebou do krabičky by to byla dobrá varianta :-)

      Vymazat
  8. mnam, to urcite vyzkousim, cervenou cocku miluju:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  9. Červenou čočku mam ve svých domácích zásobách zdravých potravin už docela dlouho, ale ještě jsem ji nezkoušela - měla bych napravit a proč nezkusit zrovna tyhle karbanátky - vypadají krásně! Děkuju za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  10. "Nemasozravci, necht vstoupi"? A sunka neni maso? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myšleno tak, že to nejsou klasické masové karbenátky a jak jsem napsala: "Ale určitě bych se je nebála servírovat třeba vegetariánům (jooo, jen bez té šunky)" :-) Takže tak :-)

      Vymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!