pátek 12. října 2012

Téra snídá rychlostí blesku

Snídaně je něco bez čeho stejně jako třeba bez klíčů či bot neodejdu z domu. Já jak jsem hladová, tak jsem mrzutá tak, že bych Vám to nepřála vidět, a co teprve po ránu... Takže i když se s nástupem do školy má rána změnila ve více než chaotická, tak na snídani si vždycky nějakých pár minutek uzmu. A i když se tedy dnes nebudeme probírat žádnými složitými recepty, tak třeba někomu mé skromné a rychlé snídaně přijdou vhod stejně tak, jako vždycky bodnou mně.

Blesková ovesná kaše - já Vám fakt nevím, proč jsem tak dlouho žila v představě, že pokud budu chtít posnídat domácí ovesnou kaši, budu si muset přivstat, vytáhnout hrnec a sálodlouze míchat a míchat, než vznikne poživatelná hmota. Nedávno jsem v jednom fofru zkusila prostě jen do misky nasypat pár vloček, zalít mlékem, šoupnout na chvilku do mikrovlnky (případně ještě zalít horkou vodou z konvice), nechat asi minutku odstát a už jen vesele spořádat. Nejspíš to není žádný velký objev a Vy třeba takhle snídáte už dávno, já jsem však za tohle urychlení moc ráda, teď totiž nesnídám skoro nic jiného. Úplně nejlepšejší je do kaše přimíchat dvě lžice tvarohu nebo bílého jogurtu, osladit lžičkou medu nebo třeba datlového sirupu, posypat skořicí nebo nechat rozpustit čtvereček hořké čokolády. A malá miska mi vždycky dodá tolik potřebnou energii a zasycení na pěknou chvíli :-)


Urychlený krambl (či něco tomu vzdáleně podobné) - zkrátka jen do zapékací misky nakrájím ovoce, které je zrovna po ruce (jablka, hrušky, švestky...), zasypu trochou vloček a zakápnu datlovým sirupem a nechám asi 10-15 minut zapéct v troubě. A pokud si nemůžu takový velký časový luxus po ránu dovolit, tak si jednoduše misku předpeču den předem a zdlábnu s bílým jogurtem buď na studeno nebo jen ráno přihřeji.


Nastrouháno jako pro miminka - tahle nezvhledně vypadající "kejdička", která se dost možná v podobném složení cpe do pusy "za maminku, za tatínka" i malým prckům, tak je teď jednou z mých nejoblíbenějších ranních snídaní či svačin. Stačí jen vidličkou "rozňahňat" banán, přidat nastrouhaná jablka a třeba i mrkev, a když se chci joo zasytit, tak opět přisypu ovesné vločky, které ve šťavnaté směsi připravené třeba den předem krásně změknou a to nejen přes noc v ledničce.


A jak vypadají Vaše oblíbené snídaně? :-)

16 komentářů:

  1. Taky jsem nedávno přišla na ten fígl s mikrovlnkou :D A nemůžu si stěžovat :)
    Jinak snídám obdobně jako ty :)
    Ivett

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně takhle si snídaně představuju. Ještě když jsme někde žili a měli sporák, každý den jsem vařila pohankovou kaši. Byla výborná, ale z toho míchání jsme měla tip v ruce po zbytek dne:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Já si ráno snídani nikdy nestihnu udělat a pak mi ve škole kručí břicho :-)

    OdpovědětVymazat
  4. tu první ovesnou kaši si někdy dělám taky, ale většiou to nechám přes noc v ledničce a ráno dám do mikrovlnky:)
    ale jinak jsem blázen a radši si přivstanu o půl hodiny dřív, abych měla klid na svou oblíbenou snídai, pořád to střídám - kaše, toasty s burákovým máslem, pečivo se šunkou a lučinou, a jednou za čas palačinky nebo cizrnové lívanečky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je teda obdivuhodný, já když už tak musím vstávat o půl šesté, tak mě ani palačinky nedostanou z postele ani o minutu dřív :-D

      Vymazat
  5. Ahoj, napadlo me, že by ses třeba ráda zúčastnila http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/10/big-smile-giveaway.html :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to s tou mikrovlnkou je pro mě novinka, někdy si říkám, že jsem se měla narodit jako blondýna, kolikrát mě tak jednoduché věci ani nenapadnou :D ale díky za tip, mě se bude určitě hodit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se tak narodila, takže mě to dost možná právě proto napadlo až teď :-D

      Vymazat
  7. Ovesnou kaši i tvůj crumble fakt můžu!!! :) Na sto a jeden způsob :) Ale s rozmajdaným ovocem mírně bojuji, ale když si to tak vezmu, je to v podstatě přesnídávka, kterou 1x za rok spořádám, tohle by ale rozhodně bylo o 100 % (ovoce) lepší!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že kramblu se fanklub prostě jen rozrůstá :-) Mě to strouhané ovoce hrozně připomíná dětství, mamka mi ho dělávala třeba když jsem byla nemocná, takže vždycky když to jím, tak mě zaplaví taková příjemná nostalgie - stejně jako u přesnídávky z rozdrobenými piškoty :-D

      Vymazat
  8. já miluju ovesné kaše ♥ ale před školou většinou snídat nestíhám tak to jistí mekáč :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já snídám nejčastěji v týdnu müsli s mlékem a k tomu půl litru zeleného čaje, o víkendu si ale ráda přispím a dávám si třeba už brunch, jinak ale i snídám - vajíčka, celozrnou kaiserku se šunkou nebo sýrem a úplně nejraději čerstvé croissanty. :) Nic moc dietního, ale já po ránu potřebuji energii.

    OdpovědětVymazat
  10. To vypadá krásně :) Mňam.. Já se teď naučila na ovesný kaše z pytlíku, tak určo vyzkouším tuhle vyriantu :)
    A datlový sirup už mám na nákupním seznamu :)

    http://moninkaslife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář přijmi můj dík!